Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 IoT Enterprise LTSC TC PL – TheCompany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, kjmat napisał(a):

Cześć, pytanie od totalnego nowicjusza, żeby zrobić aktualizacje to musze ponownie zrobić pendrive i wgrać  system na nowo?  Używam wersji sprzed 11.11.

Dzień dobry, którą wersję zainstalowałeś - jaka nazwa obrazu? Jak przedostatniej to nie warto reinstalować, bo dzisiejsza aktualizacja jest kosmetyczna.

Praktycznie tylko styl Mystic Jungle dostał drobną aktualizację:

Changelog [2025-11-11]

+ Mystic Jungle: zaktualizowano program `StartAllBack`

Zamiast ponownie instalować system wystarczy wgrać nowszą wersję programu StartAllBack i masz to samo tym razem. Warto śledzić dziennik zmian (Changelog.txt), aby samemu zdecydować czy zmiany są na tyle ciekawe, że warto ponownie wgrać system. 

Przeczytaj poniższy fragment:

Pojawiło się nowe wydanie Windows 11 LTSC TC. Czy powinienem pobrać nowy plik .iso i na nowo zainstalować system?

Jeśli Twój system działa prawidłowo, ponowna instalacja nowej wersji obrazu .iso nie jest konieczna.

Większość aktualizacji pobiera się i instaluje automatycznie za pośrednictwem Windows Update.

Nowe wersje są zazwyczaj publikowane w celu ułatwienia instalacji systemu od podstaw, eliminując konieczność pobierania dużych pakietów aktualizacyjnych.

Jeśli jednak zmiany zawarte w dzienniku zmian są dla Ciebie istotne, możesz rozważyć reinstalację.

W standardowym użytkowaniu systemu nie jest to jednak wymagane.

stens lubi to
Opublikowano

Witam ponownie. System ponownie przeinstalowany w tej wersji tle tylko że bez Defendera  zastąpionego Nortonem. Na razie Wygląda na to że jest OK, ale wydaje mi się że potrzeba więcej testów. 

A może konkretne pytanko co sprawdzić i na co zwrócić uwagę. Bo jak narazie Wydaję Się Być Spoko

Kocurek lubi to
Opublikowano
16 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Witam ponownie. System ponownie przeinstalowany w tej wersji tle tylko że bez Defendera  zastąpionego Nortonem. Na razie Wygląda na to że jest OK, ale wydaje mi się że potrzeba więcej testów. 

A może konkretne pytanko co sprawdzić i na co zwrócić uwagę. Bo jak narazie Wydaję Się Być Spoko

1. Napisz jak oceniasz skrót na pulpicie "Rozwiązywanie problemów" - czy przydaje się, czy opisane sposoby są na tyle zrozumiałe, że pozwalają samemu rozwiązać podstawowe problemy.

2. W tej chwili co miesiąc zawsze warto sprawdzić, czy aktualizacje Windows Update przechodzą

3. Powiedz czy masz własną procedurę na usunięcie Windows Defender, czy skorzystałeś z kroków z procedury w katalogu "Rozwiązywanie problemów".

4. Zauważyłem, że Windows Defender Remover domyślnie pozostawia puste okno przy próbie otwarcia "Zabezpieczeń Windows":
N3fplEX.png

Opublikowano

Co do punktów wypisanych T:

1. Jest OK jak dla mnie myślę że tak

2. Tu się zgadzam, -- ale dodam ciekawostkę Fot zapis z update aktualizacja  Defender

3. W zasadzie się zgadzam ale mniej wtajemniczonym może pomoc w wskazaniu Konkretnie  - Y --  A -- lub S

Pozwolę Sobie jeśli niema przeciw wskazań dodać objaśnienie PL

Skrypt usuwania programu Defender, wersja 12.8.4
Wybierz opcję:
Czy chcesz usunąć program Windows Defender i jego komponenty? Następnie konieczne będzie ponowne uruchomienie komputera.
Jeśli komputer ma układ Microsoft Pluton, możesz go wyłączyć w dowolnym momencie w BIOS-ie. (Ten skrypt usuwa integrację obsługi i przetwarzania układu Pluton z systemem Windows)
Po potwierdzeniu usunięcia urządzenie zostanie ponownie uruchomione!
Zalecane jest utworzenie kopii zapasowej i/lub przywrócenie systemu.
[ Y ] Usuń program antywirusowy Windows Defender + Wyłącz wszystkie zabezpieczenia
[ A ] Usuń tylko program Windows Defender, ale zachowaj włączoną funkcję Kontrola konta użytkownika
[ S ] Wyłącz WSZYSTKIE zabezpieczenia
Tym razem skorzystałem z tego co oferujesz - bo skoro jest to SPRAWDZAM 😀, wcześniej korzystałem z różnych możliwości pewnie w większości Osób znanych

4. Tak zgadza się potwierdzam tak to wygląda

Pozostaje tylko Opcja Pracy Zapory czyli:

Zapora i Ochrona - Puste czyste OKNO

A Zapora Windows Defender załączam Fot

A tak ogólnie jest OK i myślę że to się nie zmieni

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kocurek lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, Kocurek napisał(a):

Dzień dobry, którą wersję zainstalowałeś - jaka nazwa obrazu? Jak przedostatniej to nie warto reinstalować, bo dzisiejsza aktualizacja jest kosmetyczna.

Praktycznie tylko styl Mystic Jungle dostał drobną aktualizację:

Changelog [2025-11-11]

+ Mystic Jungle: zaktualizowano program `StartAllBack`

Zamiast ponownie instalować system wystarczy wgrać nowszą wersję programu StartAllBack i masz to samo tym razem. Warto śledzić dziennik zmian (Changelog.txt), aby samemu zdecydować czy zmiany są na tyle ciekawe, że warto ponownie wgrać system. 

Przeczytaj poniższy fragment:

Pojawiło się nowe wydanie Windows 11 LTSC TC. Czy powinienem pobrać nowy plik .iso i na nowo zainstalować system?

Jeśli Twój system działa prawidłowo, ponowna instalacja nowej wersji obrazu .iso nie jest konieczna.

Większość aktualizacji pobiera się i instaluje automatycznie za pośrednictwem Windows Update.

Nowe wersje są zazwyczaj publikowane w celu ułatwienia instalacji systemu od podstaw, eliminując konieczność pobierania dużych pakietów aktualizacyjnych.

Jeśli jednak zmiany zawarte w dzienniku zmian są dla Ciebie istotne, możesz rozważyć reinstalację.

W standardowym użytkowaniu systemu nie jest to jednak wymagane.

Już zainstalowałem na nowo, ale na przyszłość będę wiedział. Dziękuje bardzo za cały system i za szczegółowe wyjaśnienie.  Jak na razie wszystko działa bardzo sprawnie, responsywność zbliżona do Fedory, która do tej pory miałem na moim lapku. 

Kocurek lubi to
Opublikowano

Instalowałem wersję dzisiejszą 11 11 2025

Instal była dwukrotnie pierwsza z Defender Duga z usunięciem Defender i zainstalowaniem Norton 360

Chociaż tak naprawdę dodam że zgadzam się z opisem procedury OPIS PROCEDUR I ICH ZASTOSOWANIE  załączonej do folderu Rozwiązywanie problemów. Jeśli chodzi o Defender

załączę ciekawostkę dwie fotki i przyznam Sam Nie ..... Chociaż ja zawsze Mówię - Piszę  ------  To Tylko Pecet i Windows 😀

🤔

Kocurek lubi to
Opublikowano

@Groszek1962 dziękuję Ci za spostrzeżenie - dopisałem do TODO, aby poprawić przy kolejnej aktualizacji. 

[Dodano]

4 godziny temu, Groszek1962 napisał(a):

Pozwolę Sobie jeśli niema przeciw wskazań dodać objaśnienie PL

Skrypt usuwania programu Defender, wersja 12.8.4
Wybierz opcję:
Czy chcesz usunąć program Windows Defender i jego komponenty? Następnie konieczne będzie ponowne uruchomienie komputera.
Jeśli komputer ma układ Microsoft Pluton, możesz go wyłączyć w dowolnym momencie w BIOS-ie. (Ten skrypt usuwa integrację obsługi i przetwarzania układu Pluton z systemem Windows)
Po potwierdzeniu usunięcia urządzenie zostanie ponownie uruchomione!
Zalecane jest utworzenie kopii zapasowej i/lub przywrócenie systemu.
[ Y ] Usuń program antywirusowy Windows Defender + Wyłącz wszystkie zabezpieczenia
[ A ] Usuń tylko program Windows Defender, ale zachowaj włączoną funkcję Kontrola konta użytkownika
[ S ] Wyłącz WSZYSTKIE zabezpieczenia
Tym razem skorzystałem z tego co oferujesz - bo skoro jest to SPRAWDZAM 😀, wcześniej korzystałem z różnych możliwości pewnie w większości Osób znanych

Dotychczas nie modyfikowałem Windows Defender Remover, dopisałem do TODO, aby rozważyć przetłumaczenie tekstu na język polski :)

I co, którą opcję wybierasz: Y, A czy S? 

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
16 godzin temu, Kocurek napisał(a):

Dotychczas nie modyfikowałem Windows Defender Remover, dopisałem do TODO, aby rozważyć przetłumaczenie tekstu na język polski :)

I co, którą opcję wybierasz: Y, A czy S? 

@Groszek1962 później to jeszcze dopisałem i przeoczyłeś - którą opcję preferujesz? 😇

Postaram się też zaktualizować rozszerzoną listę zmian jaką publikuję w wiadomości #1 - powinienem zacząć wyłączane usługi ujmować, choć to na razie tylko jedna - telemetryczna. Póki co ta zmiana ujęta jest tylko w dzienniku zmian 🤔

Staram się do dzisiaj do serca wziąć sugestię @Kosiara, aby w miarę czytelnie prowadzić rozpiskę zmian.

@Groszek1962 taka ciekawostka dla Ciebie gdybyś przeoczył - gdy odinstalowany jest Microsoft Edge, to naciśnięcie klawisza F1 wywołuje błąd. W moim wydaniu starałem się wyeliminować problem tej "zależności" 😇🥰

Nie zawsze to jest możliwe, ale staram się, żeby jak najmniej błędów było.

Coś mi się kojarzy, że jak klika się na adres e-mail to wyskakuje okienko, że nie jest aplikacja przypisana od poczty:

Niestety chwilowo nie mam pomysłu jaka mała aplikacja powinna zajmować się tą czynnością - na Androidzie otwiera się u mnie aplikacja GMail :)

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
11 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

(...) wczoraj Instalując 11 11 wybrałem Y

👍😀👏

Może nawet pozostałe opcje usunąłbym w takim razie - zastanawiam się, czy opcje A albo S są potrzebne oprócz Y.

11 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Czy o to chodzi F1, No chyba jeśli nie ma Edge to jest OK. A przynajmniej tak mi się wydaje[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ten komunikat jest akurat akceptowalny - 

znika w momencie jak Użytkownik zdecyduje się i zainstaluje swoją Przeglądarkę internetową, która przejmuje obsługę linków.

Zobaczę u siebie i wrócę z odpowiedzią, bo starałem się zablokować otwieranie strony z pomocą Microsoft po naciśnięciu F1 - nigdy z tego nie korzystałem i dla mnie osobiście to zbędny bajer. U mnie świeżo po instalacji systemu naciskanie F1 powoduje brak reakcji.

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Kocurek Przepraszam Wróć, bo byłem na innej Bazie. Na wczorajszej Wersji 11 11 Jest Chyba OK czyli Jak Winno Być 👍😀 Załączam właściwą Fotke z wywołania F1

Jest OK ????

Mi akurat Pasi wybieram z gromadki Przeglądarek :)

Przycisk F1 w systemie Windows 11 otwiera okno pomocy.

W zależności od otwartej aplikacji lub okna, wyświetli się pomoc kontekstowa dotycząca aktualnie wykonywanej czynności, na przykład okno „Pomoc i obsługa techniczna” podczas pracy na pulpicie, lub okno pomocy programu, jeśli korzystasz z aplikacji, jak np. pakietu Microsoft Office. 
Pomoc systemowa: Otwiera narzędzie "Pomoc i obsługa techniczna" systemu Windows.
Pomoc kontekstowa: W konkretnej aplikacji (np. w programie Word) otwiera okno pomocy dotyczące tej aplikacji.
Skrót z klawiszem Windows: Kombinacja Windows + F1 również otwiera okno pomocy systemu Windows

No to chyba Git z Tym F1 :)

Jak dla mnie jest Spoko. Chyba że ktoś pytał o F1. Ja tak naprawdę to nie przypominam Sobie bym musiał lub się posiłkował Tym Klawiszem Systemu -- F1

Dla mnie To jest By System Hulał i Hulał bez Zarzutów czyż Nie ?

Ot dalej wygląda to teraz i chyba ostatecznie F1 to

Przynajmniej teraz każde wywoływanie F1

A tak szczerze nie używałem akurat bez potrzeby klawisza F1

A jeśli   ---   F1 — wywołuje informacje pomocnicze

No to teraz chyba tak winno wyglądać ??? czy jeszcze jest nie Heloooooo 👍

Kocurek lubi to
Opublikowano

Czy ktoś może sprawdzić działanie ComfyUI na Windows 11 25h2 ?

Wywala mi się przy ładowaniu modelu do pamięci.

Na poprzedniej Windows 11 24h2 problem nie występował.

Zainstalowałem już drugi raz Windows 11 25H2 IoT Enterprise LTSC TC i dalej ten sam problem.
I znów wracam do Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC TC x64 PL

Szukałem informacji na różnych forach czy nie ma problemów z ComfyUI na Windows 11 25h2 ale na nic ciekawego nie natrafiłem

Kocurek lubi to
Opublikowano
14 godzin temu, Groszek1962 napisał(a):

Przycisk F1 w systemie Windows 11 otwiera okno pomocy.

W zależności od otwartej aplikacji lub okna, wyświetli się pomoc kontekstowa dotycząca aktualnie wykonywanej czynności, na przykład okno „Pomoc i obsługa techniczna” podczas pracy na pulpicie, lub okno pomocy programu, jeśli korzystasz z aplikacji, jak np. pakietu Microsoft Office. 
Pomoc systemowa: Otwiera narzędzie "Pomoc i obsługa techniczna" systemu Windows.
Pomoc kontekstowa: W konkretnej aplikacji (np. w programie Word) otwiera okno pomocy dotyczące tej aplikacji.
Skrót z klawiszem Windows: Kombinacja Windows + F1 również otwiera okno pomocy systemu Windows

No to chyba Git z Tym F1 :)

Sprawdziłem u siebie.

Klawisz F1 po instalacji Windows 11 przed wgraniem aktualizacji zgodnie z moim założeniem - nie reaguje - system Windows nie próbuje otworzyć linku:

Cytat

Który kieruje na dzień 2025.11.12 na link:

Cytat

Jednak po wgraniu aktualizacji z Windows Update - poprawka ode mnie zostaje "naprawiona/nadpisana" przez system Windows i działanie klawisza F1 wraca do domyślnego.

Hmmmm...

9 godzin temu, sajmon83 napisał(a):

Czy ktoś może sprawdzić działanie ComfyUI na Windows 11 25h2 ?

Wywala mi się przy ładowaniu modelu do pamięci.

Co dokładniej się dzieje - jak brak pamięci, to można skorzystać z procedury:

Problem_komunikat_za_malo_pamieci

[Dodano]

W wiadomości #1 zaktualizowałem rozszerzony opis zmian - dodałem sekcję Harmonogram zadań / Usługi:

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Problem jest w tym że nie ma konkretnego błędu czy komunikatu. Zaczyna działać segment "Load Diffusion Model" i w tym momencie ComfyUI przerywa działanie bez jakiegokolwiek błędu. Wróciłem do Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC TC x64 PL problemu nie ma.

Kocurek lubi to
Opublikowano
46 minut temu, sajmon83 napisał(a):

Problem jest w tym że nie ma konkretnego błędu czy komunikatu. Zaczyna działać segment "Load Diffusion Model" i w tym momencie ComfyUI przerywa działanie bez jakiegokolwiek błędu. Wróciłem do Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC TC x64 PL problemu nie ma.

Rozwiązać problem może procedura opisana w katalogu:

Problem_komunikat_za_malo_pamieci

Pomimo braku wyświetlania komunikatu.

Opublikowano

Witam wszystkich,  po zainstalowaniu wszystko  fajnie działa na 10 letnim dell-u :).

Mam tylko problem z aplikacja łącze z telefonem  która  jest zablokowana przez administratora systemu - jak to można odblokować ?

Z Edge Microsoft nie mogę się zalogować - zablokowane przez administratora systemu.

Nie mogę połączyć się z niektórymi miejscami w sieci domowej.

Ma ktoś jakieś pomysły jak to obejść ?

Kocurek lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, 1paul11 napisał(a):

Mam tylko problem z aplikacja łącze z telefonem  która  jest zablokowana przez administratora systemu - jak to można odblokować ?

Z Edge Microsoft nie mogę się zalogować - zablokowane przez administratora systemu.

Ma ktoś jakieś pomysły jak to obejść ?

Jak mogę powtórzyć u siebie błąd, bo hmmm... nic zablokowanego nie widzę.

Aplikacji Łączę z telefonem nigdy nie używałem.

Jakie to miejsca? Czy chodzi o NAS, inny komputer, drukarkę?

Witam wszystkich,  po zainstalowaniu wszystko  fajnie działa na 10 letnim dell-u :).

Cieszę się, zauważyłem, że Instalują wydanie LTSC TC również osoby ze słabszymi komputerami, choć nie myślałem o tym zaczynając tworzyć wydanie - chciałem system prosty, niezaśmiecony i z motywem, który nie zmusza mnie do zmiany przyzwyczajeń z Windows 7 - Menu Start, klasyczne menu kontekstowe, Eksplorator plików i można jakoś próbować przetrwać w tych trudnych czasach. 😊

Opublikowano

Dzień dobry!

Zainstalowałem wersję zwykłą, nie Jungle. Niemal wszystko jest OK. Aktualizacja do wersji 26200.7171 przebiegła prawidłowo. System jest lekki, bez zbędnych dla mnie dodatków. Defender wyłączony.
Tylko ...
Mam problem z włączeniem hibernacji. Polecenie "powercfg /hibernate on" przynosi tylko taki efekt, że pojawia się plik hiberfil.sys na dysku C lecz nie ma polecenia hibernuj w menu zamykania systemu. Restarty laptopa nic nie dają. Załączam fotki z Panelu Sterowania oraz z Ustawień. Bardzo proszę o pomoc. Hibernacja jest dla mnie bardzo ważna.

image.png.d03dcb1b0a9959de8194b4edb0a5f177.png

Opublikowano
12 godzin temu, Kocurek napisał(a):

Jak mogę powtórzyć u siebie błąd, bo hmmm... nic zablokowanego nie widzę.

Aplikacji Łączę z telefonem nigdy nie używałem.

Jakie to miejsca? Czy chodzi o NAS, inny komputer, drukarkę?

Cieszę się, zauważyłem, że Instalują wydanie LTSC TC również osoby ze słabszymi komputerami, choć nie myślałem o tym zaczynając tworzyć wydanie - chciałem system prosty, niezaśmiecony i z motywem, który nie zmusza mnie do zmiany przyzwyczajeń z Windows 7 - Menu Start, klasyczne menu kontekstowe, Eksplorator plików i można jakoś próbować przetrwać w tych trudnych czasach. 😊

Jeśli chodzi o miejsce w sieci to katalogi udostępnione przez system openhabian na rasberry pi.

Dla mnie łącze z telefonem to fajna aplikacja spróbuj ją uruchomić.

Opublikowano (edytowane)

U mnie Aplikacja Łącze z telefonem działa bardzo dobrze. Co prawda musiałem sobie znaleźć starszą wersję na mojego Androida 9 -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Do tej pory z zadowoleniem używałem ten program: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

NAS u mnie działa. Drukarka sieciowa i udostępnianie w sieci również. Zainstalowałem wersję zwykłą (nie Jungle ...).

Nie działa mi Hibernacja. Grzecznie proszę o pomoc.  - Hura. Poradziłem sobie z nie działającą hibernacją za pomocą narzędzia Winaero Tweaker.

Edytowane przez Marecki
Winaero Tweaker - hibernacja już działa.
Kocurek lubi to
Opublikowano

Jeśli chodzi o miejsce w sieci to katalogi udostępnione przez system openhabian na rasberry pi.

Dla mnie łącze z telefonem to fajna aplikacja spróbuj ją uruchomić.

Znalazłem coś takiego '

• Aplikacja Phone Link (Łącze z telefonem) nie obsługuje kąt zakładowych/szkolnych.     

nie widze u siebie konta zakładowego  ale właśnie takie ograniczenia mogą działać na te kilka rzeczy  umnie.

Opublikowano

Znalazłem coś takiego '

• Aplikacja Phone Link (Łącze z telefonem) nie obsługuje kąt zakładowych/szkolnych.     

nie widze u siebie konta zakładowego  ale właśnie takie ograniczenia mogą działać na te kilka rzeczy  umnie.

Coś poknociłeś. Piszę ci, że aplikacja działa. Przeinstaluj system i tyle.

Opublikowano
15 godzin temu, Marecki napisał(a):

Hura. Poradziłem sobie z nie działającą hibernacją za pomocą narzędzia Winaero Tweaker.

@Marecki Napisz proszę co dokładnie zrobiłeś w WinAero Tweaker - użycie tego programu nie powinno być konieczne.

Prawdopodobnie wystarczyło użyć dodatkowo drugiej komendy, skoro pierwsza nie zadziałała:

Cytat

powercfg /hibernate on

powercfg /hibernate /type full

Daj znać czy druga komenda pomogła - jeśli tak - stworzę wtedy odpowiednią procedurę do katalogu "Rozwiązywanie problemów".

Nie chciałbym do rozwiązania problemu polecać aplikację Winaero Tweaker.

W dniu 13.11.2025 o 20:56, 1paul11 napisał(a):

13 godzin temu, Marecki napisał(a):

Coś poknociłeś. Piszę ci, że aplikacja działa. Przeinstaluj system i tyle.

@1paul11 Nie potrafię powtórzyć błędu - u mnie działa aplikacja:

j8IWFpk.png

Tak jak radzi kolega @Marecki - spróbować ponownie zainstalować system i zobaczyć czy problem występuje, przed użyciem/instalacją programów typu 0&0 ShutUp i konfiguracją systemu "pod siebie", zalogowania się na konto Microsoft itd.

MaTi1111 lubi to
Opublikowano

Cześć! Oto co zrobiłem. W okienku WinAeroTweaker wpisałem pierwsze litery tego co szukałem, czyli "hiber":

image.png.55559492ca92f45f992312481b9d4fe0.png

a następnie zaznaczyłem "Enable hibernation" i potem "Apply changes".

image.png.b8b4aa9a9f9a767ccc50f054245ef24b.png

Po tym pojawiła się opcja hibernacji w menu zamykania systemu oraz w Panelu Sterowania.

image.png.3f78cedf9cd095cbaf0540b6d811f34a.png

image.png.444aaa53a32e23d1b5eab3d4e40f752f.png

Wcześniej opcji "Hibernuj" w tych miejscach wogóle nie było. A teraz jest 😀. Sprawa rozwiązana.

Kocurek lubi to
Opublikowano

Witam. Trafiłem na informacje że sporo ludzi ma problemy z instalacją ostatniej aktualizacji zabezpieczeń KB5068861. Ja jej nie mam, więc postanowiłem dla ciekawości spróbować zainstalować u siebie na fizycznym PC. Jak widać poniżej, u mnie też niepowodzenie.

Użyłem sfc i dism - nic nie wykryły błędów. Postanowiłem więc na wirtualnej maszynie (Hyper-V) spróbować zainstalować to KB, na czysto zainstalowanym windowsie i się zainstalowało z powodzeniem. Wniosek że coś u mnie na fizycznym systemie przeszkadza.

Dla testów zainstalowałem jeszcze raz nowego windowsa na maszynie wirtualnej. Postanowiłem że troszkę w nim namieszam i może wykryje co się kłuci z tą aktualizacją. Zainstalowałem więc StartAllBack, odinstalowałem power shelem  Your phone oraz  Sklep (store) i zablokowałem WebView2 (Edga) następnie dopiero wtedy zaktualizowałem system i aktualizacja przeszła. Myślałem że jak się wywali, to będę wiedział że to jedno z moich wymienionych działań. Juto wymyślę kolejne testy... a u was nie było problemów z instalacją KB5068861?

Kocurek lubi to
Opublikowano

U mnie nie zauważyłem problemu, ale musiałbym na wirtualnej maszynie sprawdzić. W dniu aktualizacji iso (2025.11.11) najnowszy StartAllBack był w wersji 3.9.17, teraz najnowszy to 3.9.18 - może on sprawia problemy - to odnośnie problemu ze zniknięciem przycisku "Zamknij" w Menu Start.

[Dodano]

Na VirtualBox nie udało mi się potwierdzić błędu, który opisujesz - może to być cechą natywnej wirtualnej maszyny Hyper-V, którą używasz.