racuch8 Posted September 23, 2025 Report Posted September 23, 2025 Cześć, Po wymianie na nowybdysk, mam problem z instalacją W10/11. Bootuje z penka wszystko okey, ale potem nie widzi dysku, w biosie widzi, ale nie mam tam opcji abym mogl cos przestawic. W Configuration---> Status mam: Non-Raid, ale nic nie moge tu zmianic. Musze szukać sterowników intela pod dysk? Jest na to jakis patent? Pozdrawiam Quote
zen888 Posted September 23, 2025 Report Posted September 23, 2025 11 minut temu, racuch8 napisał(a): Jest na to jakis patent? Jest. Nie kupować HPeków. Desktop czy laptop? Podaj typ i dysku też. BIOS uaktualniony? Dysk nowy ze sklepu czy z 2 ręki? Quote
Widzior Posted September 23, 2025 Report Posted September 23, 2025 Albo brakuje sterów IRST VMD, albo jest konflikt bootowania MBR/Legacy vs GPT/UEFI. FILAGOL likes this Quote
racuch8 Posted September 23, 2025 Author Report Posted September 23, 2025 2 godziny temu, zen888 napisał(a): Jest. Nie kupować HPeków. Desktop czy laptop? Podaj typ i dysku też. BIOS uaktualniony? Dysk nowy ze sklepu czy z 2 ręki? HP 465 Notebook i7 11th Dysk Intela 660p NVMe Dysk "nowy" z allegro. Pobralem chyba wszystkie mozliwe drivery, ale nic nie poszlo. Quote
zen888 Posted September 23, 2025 Report Posted September 23, 2025 4 godziny temu, Widzior napisał(a): Albo brakuje sterów IRST VMD, albo jest konflikt bootowania MBR/Legacy vs GPT/UEFI. Jeśli jest to dysk nowy to tam nie ma żadnego konfliktu bo dysk jest pusty a jeśli był używany to trzeba go przetestować na innym komputerze bo może być uszkodzony. Z Allegro żaden dysk nie jest pewny. Quote
brygada69 Posted September 23, 2025 Report Posted September 23, 2025 Tu jest paczka sterowników IRST VMD. Sterowniki oczywiście muszą być rozpakowane This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] racuch8 likes this Quote
konar55 Posted September 24, 2025 Report Posted September 24, 2025 Ja miałem ten sam problem wystarczyło w BIOSIE przełączyć ustawienia VMD na disable bison616 likes this Quote
Recommended Posts