Jump to content

Nie wykrywa mi karty sieciowej (Wi-Fi)

Recommended Posts

Posted

Nie wykrywa mi karty sieciowej (Wi-Fi) w Laptopie Laptop ASUS TUF Gaming A16 FA608UH-R7165 16" IPS 165Hz R7-260 16GB RAM 512GB SSD GeForce RTX5050 DLSS 4

w Menadżerze urządzeń mi tak wyskakuje  próbowałam po instalować odpowiednie sterowniki ale nie działają albo nie chcą sie zainstalować   

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

No ładnie, 10 nieznanych urządzeń plus kontroler sieci, czyli pewnie WiFi,  i się dziwisz, że ci nie działa? Jakim cudem taki "cudowny" system Win11 nie ma tylu sterowników? Ethernet widzę jest, to podłącz laptopa kablem do internetu i powinien sam pościągać resztę sterowników z WU, bo może być tak, że żeby działało WiFi, to musi wpierw zainstalować któryś z tych innych nieznanych urządzeń. A jak nie, to użyj jakiegoś programu do sterów. Ja używam IOBit'a i jestem zadowolony. A jak chcesz ręcznie sterowniki szukać, to szuka się po ID sprzętu. Tu masz przykład mojej karty WiFi

bLtVu9J.png

Posted
17 godzin temu, EmilkaWin napisał(a):

Nie wykrywa mi karty sieciowej (Wi-Fi) w Laptopie Laptop ASUS TUF Gaming A16 FA608UH-R7165 16" IPS 165Hz R7-260 16GB RAM 512GB SSD GeForce RTX5050 DLSS 4

w Menadżerze urządzeń mi tak wyskakuje  próbowałam po instalować odpowiednie sterowniki ale nie działają albo nie chcą sie zainstalować   

Z tej strony ściągnij i zainstaluj najpierw sterownik AMD Chipset a po restarcie resztę:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]