Whiskacz Posted August 29, 2025 Report Posted August 29, 2025 Czołem. Muszę jakimś cudem zainstalować na w/w tablecie z Intel Atom Z3795 win7 32bit. Na tą chwilę mam dwie partycje i na jednej jest win10 ghost a na drugiej potrzebuje właśnie win7 32bit. Wyprzedze pytanie po co? Mam taki jeden bardzo ważny program który odpala tylko na takim systemie i jest to dla mnie ważna sprawa bardzo byłbym wdzięczny za pomoc w instalacji ponieważ tworząc bootusb nie jest on widoczny. Quote
Whiskacz Posted August 30, 2025 Author Report Posted August 30, 2025 Ale co ma ten film do mojego pytania? Ja to potrzebuje do programu który napewno na tym ruszy. Quote
dna111 Posted August 30, 2025 Report Posted August 30, 2025 Ale chyba się nie da bo ma ekran dotykowy a 7 raczej nie obsługuje touch screen. A nawet jak ci się da zainstalować 7 to nie znajdziesz sterów dotyku i audio. Już pewnie miałeś problem przy 10 ze sterownikami ? Quote
Whiskacz Posted August 30, 2025 Author Report Posted August 30, 2025 Przy 10 działa wszystko idealnie oprócz audio bo u mnie jest zepsute tylko że ja tego nie potrzebuje a i z tego co wiem to działa dotyk na win7. Problem jest z 32bit które nie działa podobno na uefi. Quote
dna111 Posted August 30, 2025 Report Posted August 30, 2025 Po pierwsze próbuj z rufusem lub ventoy za pomocą tych programów stworzysz botowalny pendrak bez uefi. A po drugie lepiej opisz swój tablet , a nie trzeba szukać jaki cpu itd. itp. Quote
stefan999 Posted September 15, 2025 Report Posted September 15, 2025 Wtrace swoje 3 grosze... @Whiskacz Wg mnie na win7 powinien dzialac ekran dotykowy, kiedys wylaczalem to w uslugach, bo bylo mi zupelnie zbedne. Poza tym win7 na tablecie to troche kosmos - system win8/8.1 byl projektowany z mysla o urzadzeniach dotykowych, no i chyba systemy od osemki wzwyz tez , z 7mka moze byc roznie. Quote
Recommended Posts