dna111 Opublikowano 30 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2025 Witam Mam nietypowy problem. Na dysku ssd mam windows 11 24h2 i lata jak należy ,ale awaryjnie na dysku hdd zainstalowałem win11 22h2. Dlaczego między przechodzeniem z 24h2 na 22h2 wyświetla mi się ekran śmierci "kmode exeption not handled" Dopiero po wyłączeniu wszystkich usług na 24h2 (msconfig.exe) mogę przejść na 22h2. Moje pytanie czy da się to w inny sposób obejść by się nie wyświetlał BSOD ? System na ssd czyścioch ze strony ms. a na hdd ghost spectre. Laptop HP 15 da1077ne Cytuj
stens Opublikowano 30 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2025 Jak Ty chcesz przejść ? To się restartuje i nie może być problemu. Cytuj
dna111 Opublikowano 30 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2025 No tak ale w trakcie instalacji na hdd wyświetlał się bsod i nie dało rady na nim postawić systemu? Po instalacji muszę wchodzić w boot menager i wybierać dysk hdd z 22h2? Cytuj
Widzior Opublikowano 30 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2025 Po takim opisie problemu, nikt nie wie o co chodzi, co i jak było robione, jeden wielki chaos. Czy drugi system był instalowany spod pierwszego, czy był bootowany z pendrive? Czy dysk SSD był podłączony podczas instalacji systemu na HDD? Itd itp. Ja bym się nie zdziwił, jak SSD ma styl partycji GPT, a HDD ma MBR Cytuj
dna111 Opublikowano 30 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2025 Tak drugi spod pierwszego był instalowany. Bootowany z pendriva ale wyskakiwał błąd i nie dało rady sfinilazowć instalki. Tak dysk ssd podłączony nvme wd 500gb. Oba dyski styl GPT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi