Jump to content

Windows 11 w najnowszej kopilacji i nie dzialąjące aplikacje systemowe

Recommended Posts

Posted

Zainstalowałem na czysto na dysku m.2 Windows 11 24H2 kompilacja: 26100.4061. Po instalacji zainstalowałem sterowniki i używane programy.Następnie wszedłem w Menu Start i usunąłem niepotrzebne aplikacje.Po ich usunięciu w Menu Start cześć aplikacji systemowych nie ,które zostawiłem nie działa,np: Sklep Microsoft nie otwiera się ,jedynie wyświetla się okno i po chwili znika.Sprawdziłem też czy uruchomi się Copilot i niestety nie uruchamia się .

Czy to problem z najnowszą kompilacją Windows 11 24H2,a może ponownie wykonać reinstalację systemu i nie usuwać żadnych aplikacji systemowych z Menu Start?

Do posta: Chyba Windows 11 24H2  kompilacja  26100.4061 jest wadliwy,bo po reinstalacji systemu,bo niektóre aplikacji systemowe  w Menu Start nie otwierają się.

Posted
3 godziny temu, lukcio31 napisał(a):

Chyba Windows 11 24H2  kompilacja  26100.4061 jest wadliwy

Mam też odinstalowane i wszystko działa. Zainstaluj od nowa system.  🙂

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Instalowałem na nowo system na dysku m.2 i zauważyłem,że z aplikacji systemowych nie działa mi: kalkulator,ale on mi nie potrzebny,sklep microsoft,paint,kóry też jest mi niepotrzebny,niepotrzebne mi narzędzie wycinanie,terminal,gry microsoft,sticky notes,terminal,wiadomości i zegar.

Zastanawiam się czy znów nie instalować systemu na dysku i czy podczas instalacji usunąć partycje systemowe z dysku,potem format i instalacja,tylko czy będą mi działać aplikacje systemowe,te które obecnie mi nie działają?

Posted
3 godziny temu, lukcio31 napisał(a):

Zainstalowałem na czysto na dysku m.2 Windows 11 24H2 kompilacja: 26100.4061.

Skąd masz iSO? może to jakiś modowany?

Posted

ISO mam o @djrys

Spróbuję zainstalować na nowo system w najnowszej kompilacji 26100.4061 pobrany z uupdump.net

Do posta: Aplikacje systemowe jakie mi nie działają,nie działają jak wyłaczę Defendera-użyłem skryptu z forum,który usuwał wszystko odnośnie programu razem z wpisami w rejestrze i to powodowało problem o jakim piszę.Użyłem program dControl i po wyłączeniu w nim Defendera aplikacje systemowe na razie działają.Przynajmniej ten program nie usuwa wpisów w rejestrze a tylko wyłącza program.