Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam problem z sterownikami zwłaszcza do karty eternet po windows xp 32 bit, instalowałem chyba z 5 różnych sterowników i nadal nie działa. Zna ktoś może jakieś rozwiązanie? Zdjęcia poglądowe zamieszczam by było wiadomo co jest nie tak.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Ładne zdjęcia tylko do niczego niepotrzebne. Podaj identyfikator sprzętu tej karty sieciowej. Byłeś już blisko - Kontroler Ethernet - Szczegóły i tam rozwiń z listy identyfikator sprzętu. Skopiuj sobie najniższą linię, wklej do wujka Google i dopisz windows xp x86 - wynik znajdziesz bez problemu np. na stronie driverpack.io (pobierz zip).

Posted
48 minut temu, Nieobecny napisał(a):

Ładne zdjęcia tylko do niczego niepotrzebne. Podaj identyfikator sprzętu tej karty sieciowej. Byłeś już blisko - Kontroler Ethernet - Szczegóły i tam rozwiń z listy identyfikator sprzętu. Skopiuj sobie najniższą linię, wklej do wujka Google i dopisz windows xp x86 - wynik znajdziesz bez problemu np. na stronie driverpack.io (pobierz zip).

Próbowałem nie działa, a na elektrodzie mnie zwyzywali. 

Posted

Snappy Driver Instaler, tylko nie całą paczkę 20-kilka GB. Tam znajdziesz wszelakie stery których szukasz.

Ściągnij na jakiego kol wiek kompa, wypakuj, uruchom wersje bez dopisku 64 i na guziku wybierz coś tam z network. Pobierze wszystkie stery do wszelakich sieci. Potem przegraj na kompa docelowego i odpal.

Posted
12 godzin temu, BartAcid napisał(a):

Snappy Driver Instaler, tylko nie całą paczkę 20-kilka GB. Tam znajdziesz wszelakie stery których szukasz.

Ściągnij na jakiego kol wiek kompa, wypakuj, uruchom wersje bez dopisku 64 i na guziku wybierz coś tam z network. Pobierze wszystkie stery do wszelakich sieci. Potem przegraj na kompa docelowego i odpal.

Dzięki ale wysłałeś zipa w którym w zakładce sterowniki nic niema i waży 5kB

Posted

sdi normalnie ściąga sterowniki tylko jak ma to zrobić skoro nie ma driverów do sieciówki postawionych 

no chyba że przez wifi 

Posted

poszukaj sobie jeżeli na stronie producenta nie ma laptopa z taką samą kartą sieciową i od niego zainstaluj 

Posted

Widać że WIFI działa więc tak jak kolega wyżej - SDI

W folderze drivers jest pusto bo najpierw trzeba je wyszukać. Wybierz - "Tylko potrzebne dla tego komputera"

Pobaw się sam - aż do pełnej satysfakcji.   :laie_67:

Posted

Na innym kompie możesz pobrać kompletny pakiet wszelakich sterów do LAN/WiFi/#G i co tam chcesz. Na pendrive wrzucasz folder z programem i włączasz ten bez dopisku 64. On ci pokaże co masz. I interwesują cię tylko komponenty sieciowe.

POtem uruchamiasz jeszcze raz i wybierasz pobierz indeksy, i on sprawdzi liste co jest, co potrzebuje i jak dasz zainstaluj to pościąga i zainstaluje.

Zapewne na YT są jakieś filmiki jak tego używać.

Dobrze by było jakieś WinLiveCD odpalić czy ta sieciówka na kablu nie jest uwalona.

Posted
W dniu 15.04.2025 o 21:50, kuba12443 napisał(a):

Próbowałem nie działa

Co nie działa? Co pobrałeś? Jaki masz identyfikator sprzętu? Umiesz instalować z inf?

W dniu 15.04.2025 o 21:50, kuba12443 napisał(a):

a na elektrodzie mnie zwyzywali.

Za co? Dramat!