37linx3 Posted February 16 Report Posted February 16 Witam. Posiadam sprzęt: Płyta główna - GIGABYTE B760 Gaming X DDR4 (rev.1.0) Procesor - Intel Core i5-14600KF Karta graficzna - GIGABYTE GeForce RTX 4060 Ti WindForce OC 16GB GDDR6 (rev.1.0) Pamięć - RAM ADATA XPG Gammix D10 32GB (4x8GB) 3600MHz Dysk - ADATA XPG SX8200 Pro ASX8200PNP=1TT-C 1000 + 1000 GB Zasilacz - GIGABYTE P750GM 750W na którym zamierzam postawić system: Windows 11 24H2 (01.10.2024) / PL Problem jest ze sterownikami, po prostu nie wiem jakie instalować. Do karty graf. znalazłem taki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] natomiast do płyty znalazłem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tam sterowniki: Audio, Chipset, LAN, SATA RAID/AHCI, VGA, BIOS (+10), Funkcja (+3) i to po kilka (nie wiem które instalować). I tu moja gorąca prośba, może ktoś z Kolegów pomoże dobrać odpowiednie sterowniki do tego sprzętu. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc i poświęcony czas. Quote
FILAGOL Posted February 16 Report Posted February 16 Hej @37linx3 Sterowniki do RTX 4060Ti ZAWSZE Pobieraj z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a, sterowniki do Twej grafiki to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na stronie Nvidia zawsze są AKTUALNE wydania sterowników nie Pobieraj sterowników ze strony GIGABYTE, gdyż zwyczajnie nie są aktualizowane (zwłaszcza do karty graficznej) Aplikacja Nvidia, GeForce Experience App: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po jej zainstalowaniu i aktywowaniu konta (lub założeniu) Aplikacja sama będzie wykrywać następne wydania sterowników do grafiki to bardzo ułatwia życie Pozdrawiam Quote
zdzisiek24 Posted February 16 Report Posted February 16 Zdaj się na pomoc zewnętrznych "sterodawców" typu SDI lub Driver booster. Na pewno nie zrobią większego bałaganu niż sam byś zrobił. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do nvidii ... jw. Quote
FILAGOL Posted February 16 Report Posted February 16 @37linx3 proszę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pakiet sterowników o którym powyżej napisał @zdzisiek24 Pozdrawiam Quote
37linx3 Posted February 16 Author Report Posted February 16 Bardzo dziękuję za błyskawiczną pomoc. Quote
Recommended Posts