jkaw Posted February 14 Report Posted February 14 Dzień dobry. Proszę o pomoc. Ostatnio po instalacji testowanych modyfikacji W10 i W11 system nie widzi kamery która jest wbudowana. Próbowałem różnych możliwości ale niestety bez rezultatów. Niezmiennie komunikat - brak kamery. Po instalacji aparatu z Store też ...zimna.Proszę o pomoc. Pozdrawiam DELL VOSTRO 15-3568 Procesor Intel(R)Core(TM)[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pamięć 8GB Quote
jkaw Posted February 14 Author Report Posted February 14 Ps. Panowie tylko proszę bez uszczypliwości. Na pewno każdy z Was mógłby być moim wnukiem. Pozdrawiam Quote
FILAGOL Posted February 14 Report Posted February 14 Dzień Dobry @jkaw Proszę sterowniki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
jkaw Posted February 14 Author Report Posted February 14 Próbowałem. Niestety. Z tej strony pobrałem wszystkie sterowniki jakie były i bez rezultatu. Tak się zastanawiam.. Czy może ktoś zna ten model? Może jest np. kombinacja klawiszy lub pojedynczy klawisz do włączania manualnego kamery? Quote
FILAGOL Posted February 14 Report Posted February 14 Proszę być może to Panu pomoże [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam Quote
jkaw Posted February 14 Author Report Posted February 14 1 minutę temu, FILAGOL napisał(a): Proszę być może to Panu pomoże [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam Też to przerabiałem. Dziękuję i pozdrawiam Quote
Mr.T Posted February 14 Report Posted February 14 W asus jest to F10 wiem bo dzieciaki kolezance wylaczyly Quote
FILAGOL Posted February 14 Report Posted February 14 @jkaw Czy, w managerze urządzeń widać w ogóle Kamerkę w laptopie ? Quote
FILAGOL Posted February 14 Report Posted February 14 tzn. jest żółty wykrzyknik, znak zapytania lub czerwony krzyżyk w managerze urządzeń ? Quote
jkaw Posted February 14 Author Report Posted February 14 37 minut temu, FILAGOL napisał(a): tzn. jest żółty wykrzyknik, znak zapytania lub czerwony krzyżyk w managerze urządzeń ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zdzisiek24 Posted February 14 Report Posted February 14 Zaglądałeś do biosu, czy tam jest włączona (zintegrowane urządzenia)? Quote
jkaw Posted February 14 Author Report Posted February 14 32 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a): Zaglądałeś do biosu, czy tam jest włączona (zintegrowane urządzenia)? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
FILAGOL Posted February 14 Report Posted February 14 Proszę pobrać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uruchomić plik o nazwie: SDIO_x64_R777 Zaznaczyć na liście po lewej stronie: zaznacz wszystko i Zainstalować sterowniki które wykryje aplikacja Lub wybrać sterownik o nazwie Camera o ile zostanie wykryty BartAcid likes this Quote
jkaw Posted February 15 Author Report Posted February 15 W dniu 14.02.2025 o 17:52, FILAGOL napisał(a): Proszę pobrać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uruchomić plik o nazwie: SDIO_x64_R777 Zaznaczyć na liście po lewej stronie: zaznacz wszystko i Zainstalować sterowniki które wykryje aplikacja Lub wybrać sterownik o nazwie Camera o ile zostanie wykryty Dzień dobry. Serdecznie dziękuję za pomoc. Pomogło,program znalazł sterownik . Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję Quote
FILAGOL Posted February 16 Report Posted February 16 Dzień Dobry @jkaw Bardzo się ciesze, iż mogłem Panu pomóc Życzę, aby laptop działał bezproblemowo Pozdrawiam Serdecznie Quote
jkaw Posted March 12 Author Report Posted March 12 Dzień dobry. Okazuje się że sterownik kamery z laptopa cały czas jest zainstalowany ale ukryty. Po oznaczeniu opcji jak w załączniku jest ok ale po włączeniu laptopa już jest ukryty. Za każdym razem gdy chcę skorzystać z kamery muszę odznaczać i w MU i eksploratorze plików. Może mi ktoś pomóc? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
nowator81 Posted June 29 Report Posted June 29 A sprawdził Pan panel - Prywatność i zabezpieczenia > Kamera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
P1O Posted July 5 Report Posted July 5 Dell Vostro z 2017 roku... Kochani, skoro kamery nie widać w Menadżerze urządzeń, to problemem nie jest sterownik, tylko taśma, która przeżyła setki otwarć i zamknięć klapy... a dokładnie to na 99 % nie przeżyła ich. FILAGOL likes this Quote
Recommended Posts