Skocz do zawartości

Aktualizacja do Windows 11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pomimo zgodności sprzętu z Windows 11 w Windows Update nie pojawia się ocja aktualizacji.

Jak mógłbym włączć tę opcję?

Czy podczas instalacji Windowsa 11 z pendrive-a Windows aktywuje się automatycznie?

Pozdrawiam

Opublikowano
1 godzinę temu, cuervo1961 napisał(a):

Oto wynik działania programu.

zasłoniłeś co ważne - chyba jest napisane, że masz  przekonwertować dysk na gpt

win 11 wymaga gpt - na mbr nie zainstaluje się

Opublikowano

Już sobie poradziłem.  Coś było "pop*******ne" w systemie, bo nawet nie chciał przywrócić systemu do ustawień fabrycznych. Zaisnatlowałem czystego Windows 10 i też z poziomu Windows Update nie chciał się zakualizować do Win 11. Dopiero jak rozakpakowałem iso instalacyjne Windows 11 i uruchomiłem instalację to poszło.

Dziękuję wszystkim za rady i proszę o zamknięcie tematu.

Pozdrawiam

bison616 lubi to
Opublikowano

O czym ty do niego piszesz jak ma problemy żeby system zainstalować, ma grzebać w instalatorze? Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy.

Opublikowano
5 godzin temu, Nieobecny napisał(a):

lub Rufus lub wpisów rejestru

To jest grzebanie w instalatorze? A poza tym podmiana instalatora co to za grzebanie? To tylko ogólne wyjaśnienie, głównie dla innych, ponieważ i tak nie mógł mieć partycji MBR, a sprzęt i ustawienia spełniały wymagania Win 11 z palcem w 4 literach.

5 godzin temu, ampa napisał(a):

Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy.

To oczywiście swoją drogą,