cuervo1961 Posted February 14 Report Posted February 14 Witam Pomimo zgodności sprzętu z Windows 11 w Windows Update nie pojawia się ocja aktualizacji. Jak mógłbym włączć tę opcję? Czy podczas instalacji Windowsa 11 z pendrive-a Windows aktywuje się automatycznie? Pozdrawiam Quote
bison616 Posted February 14 Report Posted February 14 Jesteś tego pewien ? Ściagnij ten program i wrzuć tu foto [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted February 14 Report Posted February 14 9 godzin temu, cuervo1961 napisał(a): Czy podczas instalacji Windowsa 11 z pendrive-a Windows aktywuje się automatycznie? Tak, jak masz 10-tkę zainstalowaną. Quote
cuervo1961 Posted February 15 Author Report Posted February 15 Oto wynik działania programu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 20Seksio likes this Quote
ewabem5 Posted February 15 Report Posted February 15 1 godzinę temu, cuervo1961 napisał(a): Oto wynik działania programu. zasłoniłeś co ważne - chyba jest napisane, że masz przekonwertować dysk na gpt win 11 wymaga gpt - na mbr nie zainstaluje się Quote
cuervo1961 Posted February 15 Author Report Posted February 15 Już sobie poradziłem. Coś było "pop*******ne" w systemie, bo nawet nie chciał przywrócić systemu do ustawień fabrycznych. Zaisnatlowałem czystego Windows 10 i też z poziomu Windows Update nie chciał się zakualizować do Win 11. Dopiero jak rozakpakowałem iso instalacyjne Windows 11 i uruchomiłem instalację to poszło. Dziękuję wszystkim za rady i proszę o zamknięcie tematu. Pozdrawiam bison616 likes this Quote
Nieobecny Posted February 15 Report Posted February 15 4 godziny temu, ewabem5 napisał(a): na mbr nie zainstaluje się To nie jest prawda. Wystarczy użyć instalatora z Win 10 lub Rufus lub wpisów rejestru. Wszystkie ograniczenia instalacji Win 11 są zawarte w jego instalatorze. Quote
ampa Posted February 15 Report Posted February 15 O czym ty do niego piszesz jak ma problemy żeby system zainstalować, ma grzebać w instalatorze? Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy. Quote
Nieobecny Posted February 15 Report Posted February 15 5 godzin temu, Nieobecny napisał(a): lub Rufus lub wpisów rejestru To jest grzebanie w instalatorze? A poza tym podmiana instalatora co to za grzebanie? To tylko ogólne wyjaśnienie, głównie dla innych, ponieważ i tak nie mógł mieć partycji MBR, a sprzęt i ustawienia spełniały wymagania Win 11 z palcem w 4 literach. 5 godzin temu, ampa napisał(a): Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy. To oczywiście swoją drogą, Quote
cuervo1961 Posted February 16 Author Report Posted February 16 17 godzin temu, ampa napisał(a): Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy. Bo nie wiedziałem, czy 11 automatycznie się aktywuje. Quote
Nieobecny Posted February 16 Report Posted February 16 Jeśli wcześniej miałeś zainstalowany i aktywowany Win 10, to po czystej instalacji Win 11 od razu aktywuje się automatycznie. Quote
Recommended Posts