Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Pomimo zgodności sprzętu z Windows 11 w Windows Update nie pojawia się ocja aktualizacji.

Jak mógłbym włączć tę opcję?

Czy podczas instalacji Windowsa 11 z pendrive-a Windows aktywuje się automatycznie?

Pozdrawiam

Posted
9 godzin temu, cuervo1961 napisał(a):

Czy podczas instalacji Windowsa 11 z pendrive-a Windows aktywuje się automatycznie?

Tak, jak masz 10-tkę zainstalowaną.

Posted
1 godzinę temu, cuervo1961 napisał(a):

Oto wynik działania programu.

zasłoniłeś co ważne - chyba jest napisane, że masz  przekonwertować dysk na gpt

win 11 wymaga gpt - na mbr nie zainstaluje się

Posted

Już sobie poradziłem.  Coś było "pop*******ne" w systemie, bo nawet nie chciał przywrócić systemu do ustawień fabrycznych. Zaisnatlowałem czystego Windows 10 i też z poziomu Windows Update nie chciał się zakualizować do Win 11. Dopiero jak rozakpakowałem iso instalacyjne Windows 11 i uruchomiłem instalację to poszło.

Dziękuję wszystkim za rady i proszę o zamknięcie tematu.

Pozdrawiam

bison616 likes this
Posted
4 godziny temu, ewabem5 napisał(a):

na mbr nie zainstaluje się

To nie jest prawda. Wystarczy użyć instalatora z Win 10 lub Rufus lub wpisów rejestru. Wszystkie ograniczenia instalacji Win 11 są zawarte w jego instalatorze.

Posted

O czym ty do niego piszesz jak ma problemy żeby system zainstalować, ma grzebać w instalatorze? Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy.

Posted
5 godzin temu, Nieobecny napisał(a):

lub Rufus lub wpisów rejestru

To jest grzebanie w instalatorze? A poza tym podmiana instalatora co to za grzebanie? To tylko ogólne wyjaśnienie, głównie dla innych, ponieważ i tak nie mógł mieć partycji MBR, a sprzęt i ustawienia spełniały wymagania Win 11 z palcem w 4 literach.

5 godzin temu, ampa napisał(a):

Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy.

To oczywiście swoją drogą,

Posted
17 godzin temu, ampa napisał(a):

Dlaczego nie instalowałeś od razu win 11 tylko 10 i aktualizację do 11, no chyba dla zabawy.

Bo nie wiedziałem, czy 11 automatycznie się aktywuje.