wlodarek1 Posted February 3 Report Posted February 3 Tydzień temu zainstalowałem na czysto od nowa najnowsze Windows 11 24H2 Zainstalowałem wszystkie dostępne aktualizacje sterowniki i programy zainstalowałem od nowa na czysto. Wśród tych programów jest ten jaki napisałem w tytule posta . Właśnie ten program nie uruchamia się normalnie na najnowszym Windows wywala tylko puste czarne lub białe okienko a przy zamykaniu tego okienka wywala komunikat o błędzie typu : OpenJDK platform binary not responding . Na poprzedniej wersji systemu Windows 11 którą miałem zainstalowaną jeszcze ponad tydzień temu czyli w wersji 23 H2 takiego problemu z tym programem nie było. Co więc powinienem teraz zrobić na wersji24h2 najnowszego Windows by program o nazwie zawartej w tytule tego posta znów uruchamiał się normalnie tak jak to było wcześniej ? Z góry dzięki za wszelkie porady . Quote
zdzisiek24 Posted February 3 Report Posted February 3 Wygląda na problem z Java. Uaktualnij pakiet albo sprawdź czy jest nowsza wersja samego programu. Poza tym to jest 24H2 więc żyje własnym życiem ... weź to pod uwagę. LAGUNA and Patryk.P like this Quote
Patryk.P Posted February 3 Report Posted February 3 44 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a): Wygląda na problem z Java. Uaktualnij pakiet albo sprawdź czy jest nowsza wersja samego programu. Poza tym to jest 24H2 więc żyje własnym życiem ... weź to pod uwagę. Chłop dobrze pisze Uaktualnij Java. Jeśli masz system x64, zainstaluj zarówno wersję x86, jak i x64 Quote
LAGUNA Posted February 3 Report Posted February 3 ewentualnie jeszcze zerknij czy jest Ona osamotniona: KB5050009 Aktualizacja KB5050009 dla systemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] powoduje nowe problemy. Łatka wydana 14 stycznia otworzyła kolejną puszkę pandory. Quote
wlodarek1 Posted Tuesday at 06:32 PM Author Report Posted Tuesday at 06:32 PM Zainstalowałem najnowszą wersję pakietu OPENJDK dla windows , ale pomimo tego program ashampoo video optimizer pro 2 - n adal się nie uruchamia . Dla sprawdzenia zainstalowałem na windows11 24H2 darmowy edytor wideo SHOTCUT . Ten program również się nie uruchamia , pojawia się tylko jego okienko powitalne i napis '' ładowanie wtyczek '' . I na tym stoi ..... Quote
TheStraight Posted Tuesday at 09:19 PM Report Posted Tuesday at 09:19 PM 2 godziny temu, wlodarek1 napisał(a): Zainstalowałem najnowszą wersję pakietu OPENJDK dla windows , ale pomimo tego program ashampoo video optimizer pro 2 - n adal się nie uruchamia . Dla sprawdzenia zainstalowałem na windows11 24H2 darmowy edytor wideo SHOTCUT . Ten program również się nie uruchamia , pojawia się tylko jego okienko powitalne i napis '' ładowanie wtyczek '' . I na tym stoi ..... Pytanie czy masz dodaną ją do PATH w środowisku oraz czy system ją widzi. Jeśli nie masz wpisu lokalizacji w zmiennych środowiskowych to nie będzie miało gdzie cię odwołać Najprościej zrób to tak jak ja na przykładzie OpenJDK od M$ : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]nstalce ustaw jak poniżej : Po instalacji sprawdź w CMD komendą "java --version" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I w zmiennych środowiskowych (systemowych) czy masz "PATH" który odnosi się do lokalizacji JAVY : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wlodarek1 Posted Wednesday at 09:01 AM Author Report Posted Wednesday at 09:01 AM Dziś rano dostałem maila z poradą od supportu Ashampoo . Zalecili mi tam wyłączenie funkcji ''COURSOR IN TEXT '' w ustawieniach windows 11. I rzeczywiście - po wyłączeniu tej opcji - edytory wideo uruchamiają się prawidłowo Quote
Recommended Posts