srom-otnik Opublikowano 16 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 W dniu 16.10.2025 o 14:53, WiesioKa napisał(a): Nie mogę się doczekać finalnego wydania 24H2 . Już skończyłem Lite, będzie pewnie dzisiaj/jutro Wersja Lite zaraz po instalacji, bez sterów, po usunięciu Defendera i przeczyszczona skryptem oraz Dism++ - bez kompresji, sam się sobie dziwię, że tyle wycisnąłem najnowszym skryptem ! stens, starcraft2fan, FILAGOL i 3 innych lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 2 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Wersja Lite zaraz po instalacji, bez sterów, po usunięciu Defendera i przeczyszczona skryptem oraz Dism++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - bez kompresji, sam się sobie dziwię, że tyle wycisnąłem najnowszym skryptem ! Ładnie , jak go udostępnisz to od razu instaluje. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 6 minut temu, WiesioKa napisał(a): Ładnie , jak go udostępnisz to od razu instaluje. gotowe. System jest agresywnie oczyszczany, musimy sprawdzić, czy to nie uszkadza jego funkcjonalności. U mnie wszystko działa, co chcę. starcraft2fan i swiniarobert69 lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 2 minuty temu, srom-otnik napisał(a): gotowe. System jest agresywnie oczyszczany, musimy sprawdzić, czy to nie uszkadza jego funkcjonalności. U mnie wszystko działa, co chcę. Już ściągam . Cytuj
daytek 2 Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 Mistrzu! Czy da radę jakoś podmienić sam plik czyszczenie na nowy. Mam wcześniejszy system szkoda od nowa wszystkiego instalować. Cytuj
Achon Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 54 minuty temu, srom-otnik napisał(a): bez kompresji, sam się sobie dziwię, że tyle wycisnąłem najnowszym skryptem ! No mi bez kompresji ni chu chu tyle nie wychodzi. Czyszczenie dismem zrobione, (Odchaczyłem w dismie zaptaszkowaną opcję kompresowania dysku poprzez CompactOs) No i czemu wersja z tamtego roku? Cytat Windows 26100.560 jest to aktualizacja skumulowana, która została wydana 17 maja 2024 roku, zintegrowana z bazową kompilacją 26100. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 55 minut temu, Achon napisał(a): No mi bez kompresji ni chu chu tyle nie wychodzi. Czyszczenie dismem zrobione, (Odchaczyłem w dismie zaptaszkowaną opcję kompresowania dysku poprzez CompactOs) No i czemu wersja z tamtego roku? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zastosowałem starszy swój obraz bazowy do Lite, bo zależało mi na małej wadze iso, a i tak się go zawsze aktualizuje... Extreme będzie w pełni zaktualizowane z latkami wrześniowymi. magg, JanKo66, swiniarobert69 i 2 innych lubią to Cytuj
Achon Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 No to małe ostrzeżenie, aktualizacja która się ściąga to około 3,5 gb Potem jeśli ktoś ma wolny komputerek to się naczeka na wykonanie aktualizacji. A potem się naczeka (o ile sobie włączy) na czyszczenie Dismem pozostałości i śmieci - u mnie skasował 9gb. Tyle dobrze, ze mimo usunięcie Defendera aktualizacja wlazła 100% Po instalacji było pytanie o skasowanie Defendera, po odpowiedzi TAK nastąpił restart i już po wznowieniu nie było zapytania o dysk ssd czy optymalizację. Domyślnie ustawił się na wyłączone aktualizacje. Ten skrypt wykonywany przy każdym logowaniu "Ti.cmd" nie będzie robił problemów? Jak na razie wszystko ok, nic się nie sypie. Bez sterowników 46 procesów. Zobaczę później jak śmiga ze sterownikami. swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 16 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 Nowa wersja zainstalowana , wszystkie aktualizacje za pierwszym razem , wszystkie swoje programy i 2,8 GB na dysku C mniej , sper robota . Dzięki srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2025 W dniu 16.10.2025 o 20:10, Achon napisał(a): Ten skrypt wykonywany przy każdym logowaniu "Ti.cmd" nie będzie robił problemów? Pytanie o SSD skasowałem, wprowadziłem obligatoryjnie tweaki dedykowane dla tych dysków, naiwnie wierząc, że nikt przy zdrowych zmysłach nie pcha tego systemu na talerzowca. (hipokryta ze mnie, bo sam u mnie w pracy postawilem 23h2 Pro na 12 blaszakach z takimi dyskami - o zgrozo, jak to koszmarnie działa) TI.cmd jest w każdej mojej 10 i 11, robi genialną robotę Najnowsze iso z Lite & Extreme na pokładzie. Oby to już był ten ostatni, udany obraz... starcraft2fan i swiniarobert69 lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 17 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2025 18 minut temu, srom-otnik napisał(a): Najnowsze iso z Lite & Extreme na pokładzie. Oby to już był ten ostatni, udany obraz... Co jest nowego w Litle ? Cytuj
daytek 2 Opublikowano 17 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2025 Uff!!!Pośpieszyłem się , godzine temu zaistalowałem ten wczorajszy! Chyba już zostanie,wszystko pięknie działa. Cytuj
OtherCoder Opublikowano 17 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2025 Linki prowadzą do wcześniejszych wersji czy mi się tylko wydaje? Cytuj
WiesioKa Opublikowano 17 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2025 44 minuty temu, OtherCoder napisał(a): Linki prowadzą do wcześniejszych wersji czy mi się tylko wydaje? Chyba Ci się źle wydaje , ten ma 1GB więcej . Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2025 W dniu 17.10.2025 o 18:42, daytek 2 napisał(a): Uff!!!Pośpieszyłem się , godzine temu zaistalowałem ten wczorajszy! Chyba już zostanie,wszystko pięknie działa. I słusznie - wczorajszy Lite jest nietknięty, dokleiłem tylko Extreme Czy najnowsza wersja eksperymentalna nadaje się Waszym na tą ostateczną? Chyba, że macie jeszcze jakieś spostrzeżenia, uwagi? swiniarobert69 lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 Wszystko działa super . swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
warzywo9 Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 Wersja Lite: Inatalacja OK, Stery OK, Konfigi OK. Ahhh sprytne ) Udany mod, reszta wyjdzie w praniu. Dzięki za twój czas. Pozd. swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
wujenta Opublikowano 18 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 W dniu 17.10.2025 o 19:21, srom-otnik napisał(a): Czy najnowsza wersja eksperymentalna nadaje się Waszym na tą ostateczną? Chyba, że macie jeszcze jakieś spostrzeżenia, uwagi? Właśnie skończyłem konfigurację systemu 24H2 Ltsc lite z 16.10.2025 na "żywym organizmie" - (Dell Vostro 3500 (i7-1165G7). O d stycznia miałem na nim JG 23H2 Pro lite, który sprawował się dobrze, choć nie chciał się zaktualizować do wersji 24H2 przez WU do tej pory. Z uwagi że 23H2 traci wsparcie za miesiąc i na to, że w międzyczasie testowałem twoje mody 24H2 Ltsc na Vmware postanowiłem zastąpić wersje 23H2 na 24H2 Ltsc lite z 16.10.2025r. Wszystkie programy (m.in. Office 2024, Photoshop, SQL Server 2019, INSERTGT, NEXO, Płatnik ZUS, VMware, VirtalBox), certyfikaty kwalifikowane i inne pomniejsze programy narzędziowe i wiele użytkowych - zainstalowane wraz ze sterownikami. System skonfigurowany do pełnego użytku jak na poprzedniej wersji. Wszytko działa prawidłowo. Nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości w zakresie w jakim wykorzystuje zainstalowane oprogramowanie. Czyszczenie sprawdzone - działa, nic się nie "wysypuje". Defender na starcie out. Używam Eseta. Nie instalowałem również Edge'a. Drukarka po Wifi działa, VPNy, pulpity zdalne działają., "Wirtualki" śmigają (mam od win 3.11 do win 11) W pierwszej kolejności zainstalowałem aktualizacje Windows, z uwagi na doświadczenie z Officem. Przydało się to także do bezbolesnej konfiguracji programu Płatnik., który poprzednio zainstalowałem przed poprawkami i długo musiałem się z nim "mordować". Wychodzi na to, że zaraz po instalacji najlepiej od razu "walnąć" Windows Update, co pewnie w większości pozwoli uniknąć stresów przy konfiguracji i działaniu niektórych programów. Responsywność - niesamowita, tak dobra, że praca staje się przyjemnością. System JG 11 24H2 LTSC z 16.10.2025 uważam za wersją godną wydania końcowego na tym etapie rozwoju. Dziękuje Ci za Twój czas i ogrom efektywnej i nowatorskiej pracy, którą włożyłeś w tego moda (i nie tylko w tego) i z której wyników mogę z dużą przyjemnością korzystać. Chapeau bas! srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 2 godziny temu, wujenta napisał(a): Właśnie skończyłem konfigurację systemu 24H2 Ltsc lite z 16.10.2025 na "żywym organizmie" - (Dell Vostro 3500 (i7-1165G7). O d stycznia miałem na nim JG 23H2 Pro lite, który sprawował się dobrze, choć nie chciał się zaktualizować do wersji 24H2 przez WU do tej pory. Z uwagi że 23H2 traci wsparcie za miesiąc i na to, że w międzyczasie testowałem twoje mody 24H2 Ltsc na Vmware postanowiłem zastąpić wersje 23H2 na 24H2 Ltsc lite z 16.10.2025r. Wszystkie programy (m.in. Office 2024, Photoshop, SQL Server 2019, INSERTGT, NEXO, Płatnik ZUS, VMware, VirtalBox), certyfikaty kwalifikowane i inne pomniejsze programy narzędziowe i wiele użytkowych - zainstalowane wraz ze sterownikami. System skonfigurowany do pełnego użytku jak na poprzedniej wersji. Wszytko działa prawidłowo. Nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości w zakresie w jakim wykorzystuje zainstalowane oprogramowanie. Czyszczenie sprawdzone - działa, nic się nie "wysypuje". Defender na starcie out. Używam Eseta. Nie instalowałem również Edge'a. Drukarka po Wifi działa, VPNy, pulpity zdalne działają., "Wirtualki" śmigają (mam od win 3.11 do win 11) W pierwszej kolejności zainstalowałem aktualizacje Windows, z uwagi na doświadczenie z Officem. Przydało się to także do bezbolesnej konfiguracji programu Płatnik., który poprzednio zainstalowałem przed poprawkami i długo musiałem się z nim "mordować". Wychodzi na to, że zaraz po instalacji najlepiej od razu "walnąć" Windows Update, co pewnie w większości pozwoli uniknąć stresów przy konfiguracji i działaniu niektórych programów. Responsywność - niesamowita, tak dobra, że praca staje się przyjemnością. System JG 11 24H2 LTSC z 16.10.2025 uważam za wersją godną wydania końcowego na tym etapie rozwoju. Dziękuje Ci za Twój czas i ogrom efektywnej i nowatorskiej pracy, którą włożyłeś w tego moda (i nie tylko w tego) i z której wyników mogę z dużą przyjemnością korzystać. Chapeau bas! Dziękuję bardzo, cieszę się że projekt zyskał już takie dojrzałe oblicze i mogę spokojnie zająć się kolejnymi. Oby Wam dobrze służył! Dobrej nocki! zen888, swiniarobert69, JanKo66 i 1 inny lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 Witam. Odniosę się do wpisu - wujenta - , potwierdzam i ze swej strony dodam że można było się tego spodziewać, system hula, działa i jest naprawdę super, bardzo szybka instalka, płynna i bezbłędna praca. Bez problemowe instalki prgramów, konfiguracje i praca z urządzeniami po wifi i blutu. Tak to wygląda na moim PC. Kawał świetnej i bardzo dobrej roboty. No cóż, znam pracę JG nie od dziś i nigdy nie zawodziły. Szacun, Pozdrawiam i Życzę Koleinych Fantastycznych Prac w Twoim Wykonaniu srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
88jankowalski88 Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 Google Drive [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
kichu66 Opublikowano 22 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2025 Dlaczego nie można zainstalować aktualizacji KB5066835? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 Gotowe. W nowym iso testujemy najnowsze Narzędzia i panel wydajności systemu, nic więcej nie poprawiałem. Wybrałem ten system jako platformę testową, ponieważ jest to najszybsza wersja mojej W11 LTSC - to unowocześniony obraz ze stycznia 2025, bez setek MB nowych bibliotek jakie wprowadziło M$ od tej pory przez WU, które niestety w wyczuwalny sposób zmniejszają responsywność systemu - łącznie 6 nowych usług i procesów, spuchnięte katalogi systemowe np SystemApps z 408 MB w styczniowym wydaniu, a obecnie 873 MB. To wszystko przekłada się na większą ociężałość pracy. swiniarobert69, stens i starcraft2fan lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 2 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 31 minut temu, srom-otnik napisał(a): Gotowe. W nowym iso testujemy najnowsze Narzędzia i panel wydajności systemu, nic więcej nie poprawiałem. Wybrałem ten system jako platformę testową, ponieważ jest to najszybsza wersja mojej W11 LTSC - to unowocześniony obraz ze stycznia 2025, bez setek MB nowych bibliotek jakie wprowadziło M$ od tej pory przez WU. Już pobieram . swiniarobert69 lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 2 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Gotowe. W nowym iso testujemy najnowsze Narzędzia i panel wydajności systemu, nic więcej nie poprawiałem. Wybrałem ten system jako platformę testową, ponieważ jest to najszybsza wersja mojej W11 LTSC - to unowocześniony obraz ze stycznia 2025, bez setek MB nowych bibliotek jakie wprowadziło M$ od tej pory przez WU, które niestety w wyczuwalny sposób zmniejszają responsywność systemu - łącznie 6 nowych usług i procesów, spuchnięte katalogi systemowe np SystemApps z 408 MB w styczniowym wydaniu, a obecnie 873 MB. To wszystko przekłada się na większą ociężałość pracy. przetestuje na decku legion go i dam znać srom-otnik lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 2 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 jak narazie jest spoko wszystkie updaty wlazly, przeszlo czyszczenie i to co najbardziej mi sie podoba i tego co sie bałem że twoje narzędzie to nowe nie będzie dostępne z nvda, a jest dzięki mistrzu Cytuj
siwydym Opublikowano 2 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 Taka mała prośba do Mistrza. Fajnie by było gdyby w już całkowicie ostatecznej wersji były dołączone wszystkie poprawki, które wyszły do tej pory. Najlepiej byłoby poczekać aż wyjdą te listopadowe Z góry dzięki i pozdrowienia srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 45 minut temu, siwydym napisał(a): Taka mała prośba do Mistrza. Fajnie by było gdyby w już całkowicie ostatecznej wersji były dołączone wszystkie poprawki, które wyszły do tej pory. Najlepiej byłoby poczekać aż wyjdą te listopadowe Z góry dzięki i pozdrowienia Nie, nie będzie. Każdy może sobie pobrać przez WU. Obraz niepotrzebne spuchnie. Nie będę wydawał co chwilę nowego iso, tylko po to, by zawrzeć najnowsze pomysły M$. Zdecydowałem, że w moich modach W11 nie będzie już wersji Extreme, bo zwyczajnie są pozbawione sensu. Mają bardzo ograniczoną funkcjonalność, np nie można zainstalować najnowszych wydań pakietu Office. Extreme jest tylko minimalnie szybsze, co nie rekompensuje stopnia okaleczenia. Extreme ma sens w W10 i tam pozostanie. Każde kolejne iso moich W11stek będzie już tylko jako Lite - jest świetnie zoptymalizowane, lekkie i w pełni funkcjonalne jak oryginał od M$. Decyzja jest nieodwołalna. lebel4, FILAGOL, Layon i 8 innych lubią to Cytuj
magg Opublikowano 2 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Nie, nie będzie. Każdy może sobie pobrać przez WU. Obraz niepotrzebne spuchnie. Nie będę wydawał co chwilę nowego iso, tylko po to, by zawrzeć najnowsze pomysły M$. Zdecydowałem, że w moich modach W11 nie będzie już wersji Extreme, bo zwyczajnie są pozbawione sensu. Mają bardzo ograniczoną funkcjonalność, np nie można zainstalować najnowszych wydań pakietu Office. Extreme jest tylko minimalnie szybsze, co nie rekompensuje stopnia okaleczenia. Extreme ma sens w W10 i tam pozostanie. Każde kolejne iso moich W11stek będzie już tylko jako Lite - jest świetnie zoptymalizowane, lekkie i w pełni funkcjonalne jak oryginał od M$. Decyzja jest nieodwołalna. Nigdy nie mów nigdy, sromi swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2025 Jest już najnowsze iso, bez Extreme z poprawionym - mam nadzieję schowkiem. Jeśli faktycznie udało mi się to poprawić, to więcej razy nie dotykam się już tego obrazu. swiniarobert69, starcraft2fan i juh lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi