fritz_lc Opublikowano 15 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2025 próbował go zainatalować na Virtualboxie i działa fatalnie, może coś robę nie tak z konfiktacją maszyny witualnej starsza wersja Win JG11 23H2 Extreme działa petarda Cytuj
zagrobelny Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Hello, bardzo lubię wydania naszego przyjaciela z forum.! Systemy kolegi są niesamowicie szybkie w pracy i działaniu! Dziękuję i szacun za włożoną pracę i doświadczenie. Mam problem z wersją Win JG11 24H2 Iot LTSC Final (zainstalowana versja Extreme). Zawiesza ekran (zamraża się) system po ok. 15 minutach. Nic nie da się zrobić. Tylko PowerOFF. Laptop Lenovo G70. W czym szukać i gdzie błędu/przyczyny/jak? srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, zagrobelny napisał(a): Hello, bardzo lubię wydania naszego przyjaciela z forum.! Systemy kolegi są niesamowicie szybkie w pracy i działaniu! Dziękuję i szacun za włożoną pracę i doświadczenie. Mam problem z wersją Win JG11 24H2 Iot LTSC Final (zainstalowana versja Extreme). Zawiesza ekran (zamraża się) system po ok. 15 minutach. Nic nie da się zrobić. Tylko PowerOFF. Laptop Lenovo G70. W czym szukać i gdzie błędu/przyczyny/jak? Jak nie wchodzi Extreme, nawet się chwilę nie zastanawiaj, tylko instaluj Lite - nawet szybszy od Extreme Cytuj
Lopes Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Witam wszystkich ! Mam pytanie, a ten wątek wydaje mi się w miarę adekwatny, przynajmniej na ile jestem to w stanie ocenić dysponując bardzo podstawowym rozeznaniem i doświadczeniem. Obecnie wciąż mam Win7 i w zasadzie niczego mi w nim nie brakuje, bo do netu, Office, okazjonalnego Photoshopa i jakichś podstawowych funkcji całkowicie wystarczy - całość zaszyfrowana VeraCrypt. Mam jednak wrażenie, że może to być już system mocno dziurawy, przeglądarki nie są wspierane itd Poczyniłem więc jakieś tam rozeznanie i uznałem, że Windows 11 LTSC będzie najlepszy, bo jak go zainstaluję, to podziała odpowiednio długo. Mam wprawdzie legalny Win 10 Pro na laptopie, ale zainstalowałem go sobie tylko treningowo na jednym dysku i nie chce mi się tam wszystkiego przenosić, adaptować się, żeby za chwilę znowu było po wsparciu. Pytanie jest więc takie, którą z tych wersji 11 LTSC dla siebie wybrać, żeby była jak najlżejsza i najmniej zaśmiecona - skąd ją ściągnąć - i jak aktywować, bo moja licencja na pewno nie wystarczy ? (mam HP Probook G4 / i5-7200U / 16GB RAM) Cytuj
zagrobelny Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaczynam przypuszczać że zawiesza się w Win11 NTSC wersji Extreme obcięty jakiś element związany z Defenderem. Defender bardzo zamula system i nie chciałbym go osobiście mieć.. Przypuszczalnie jest mocno zintegrowany z stabilnością systemu. W przyszłości możnabyłoby być może usypiać go całkowicie lub zawieszać bez wycinania doszczętnie usług o ile to wogóle możliwe. A czy masz pomysł jak uratować ten Extreme który się mrozi? Zainstalowałem komuś na nim sporo aplikacji użyteczności codziennych i ustawień indywidualnych które sobie życzył. Ostateczność jest format i przejście na Twoją wersję: Lite. @Lopes: Tutaj jest sposób na aktywacje każdego nowoczesnego systemu Windows i OFfice komendą bez instalacji czegokolwiek niebezpiecznego (tylko wpisujesz komendę w okienku Powershell w trybie administratora, polecenie : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a następnie po chwili wybierasz klawiszami wg. opisu: 1, 2.... co tam potrzebujesz aktywować i w jaki sposób. Ogólnie 1, 1 i początkow cyfry w menu który Ci się ukaże rozwiązują to co potrzebujesz. Źródło i więcej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wg. mnie win7 jest przestarzały na tak mocny sprzęt, zacznij używać UEFI i nowoczesnych windowsów. Bitlocker jest niestety jednym z najszybszych i najmniej problemowych mechanizmów , Veracrypt które używałem może a nie musi na Twoim sprzęcie obsługiwać pełen AES i algorytm który wybrałeś. Veracrypt jest dość kiepskim wydajnościowo mechanizmem do szyfrowania dysków systemowych i potrafi wg. testów (sprawdź) o połowę zwolnić prace na dysku twardym systemowym, dużo dużo lepszym jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Do kontenerów Veracrypt jest spoko. Win11 z UEFI na dysku C z Twoim ulubionym programem do szyfrowania może nie chcieć poprawnie współpracować z cryptografią inną niż Microsoft! Z win7 nie było nigdy z żadnym jakimkolwiek szyfrowaniem problemu na MBR. Bitlocker używa kluczy które musisz sobie zbackupować w razie padnięcia systemu, w innym formacie niż pozostali. A jak szukasz petardy systemu do niszczenia, uszkadzania, testów i psucia siebie samego to "Windows PE Win11 SergeiStrelec (English) " bootowalny narzędziowy Live który działa w pamięci RAM bez dysku twardego Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, Lopes napisał(a): Witam wszystkich ! Mam pytanie, a ten wątek wydaje mi się w miarę adekwatny, przynajmniej na ile jestem to w stanie ocenić dysponując bardzo podstawowym rozeznaniem i doświadczeniem. Obecnie wciąż mam Win7 i w zasadzie niczego mi w nim nie brakuje, bo do netu, Office, okazjonalnego Photoshopa i jakichś podstawowych funkcji całkowicie wystarczy - całość zaszyfrowana VeraCrypt. Mam jednak wrażenie, że może to być już system mocno dziurawy, przeglądarki nie są wspierane itd Poczyniłem więc jakieś tam rozeznanie i uznałem, że Windows 11 LTSC będzie najlepszy, bo jak go zainstaluję, to podziała odpowiednio długo. Mam wprawdzie legalny Win 10 Pro na laptopie, ale zainstalowałem go sobie tylko treningowo na jednym dysku i nie chce mi się tam wszystkiego przenosić, adaptować się, żeby za chwilę znowu było po wsparciu. Pytanie jest więc takie, którą z tych wersji 11 LTSC dla siebie wybrać, żeby była jak najlżejsza i najmniej zaśmiecona - skąd ją ściągnąć - i jak aktywować, bo moja licencja na pewno nie wystarczy ? (mam HP Probook G4 / i5-7200U / 16GB RAM) Zainstaluj wersję lite i będzie śmigać. A aktywację zrób odpalając jako admin powershella i wpisując tą komendę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Godzinę temu, zagrobelny napisał(a): @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaczynam przypuszczać że zawiesza się w Win11 NTSC wersji Extreme obcięty jakiś element związany z Defenderem. Defender bardzo zamula system i nie chciałbym go osobiście mieć.. Przypuszczalnie jest mocno zintegrowany z stabilnością systemu. W przyszłości możnabyłoby być może usypiać go całkowicie lub zawieszać bez wycinania doszczętnie usług o ile to wogóle możliwe. A czy masz pomysł jak uratować ten Extreme który się mrozi? Zainstalowałem komuś na nim sporo aplikacji użyteczności codziennych i ustawień indywidualnych które sobie życzył. Ostateczność jest format i przejście na Twoją wersję: Lite. Stawiam na źle dograne sterowniki, być może za pomocą jakiegoś softu zewnętrznego np Driver Boster - przez niego nie mogłem np uruchomić LTSB Extreme na moim nowym sprzęcie i też mi zamrażało system po starcie, ale na ekranie logowania. Nie dałem za wyganą - wgrałem grzecznie wszystkie stery ze strony producenta i mogę cieszyć się systemem o którym marzyłem od dawna. Może tak jest i u Ciebie... wislak00 i starcraft2fan lubią to Cytuj
Letho Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @srom-otnik[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie znam się więc wkleję twoją wiadomość. Miałeś rację , ten system to petarda wydajnościowo niczym twoja legendarna 10tka. Mam laptopa gamingowego, ale nie o to chodzi, ten system jest bardzo szybki i stabilny jak na 24h2. Nie mówiąc już o zwiększonej wydajności w grach. Zainstalowałem sterowniki dodałem sobie nawet sklep play Fakt mam 155 procesów, ale to dlatego że sporo rzeczy zainstalowałem i nic nie konfigurowałem. Specjalnie dokupiłem do tej wersji klucz, bo tak korzystałem tylko z home To najlepsza wersja systemu z jakiego korzystałem. Polecam wszystkim graczom wersję lite Dzięki Sromotnik ! Cytuj
zagrobelny Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak dokładnie jak piszesz robiłem, sterowniki wgrywałem automatem przez Snappy Driver Pack , spróbuje twojego sposobu na grzeczne wgrywanie sterowników poprzez strone Lenovo w takich wersjach jak są dostępne tam. Użyłem Snappy Driver Pack 2025 wersja offline srom-otnik lubi to Cytuj
Lopes Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 15 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Zainstaluj wersję lite i będzie śmigać. A aktywację zrób odpalając jako admin powershella i wpisując tą komendę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za odpowiedź ! Mógłbyś podrzucić jakiś sprawdzony link do tej wersji Lite ? Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 40 minut temu, Lopes napisał(a): Dzięki za odpowiedź ! Mógłbyś podrzucić jakiś sprawdzony link do tej wersji Lite ? Przecież masz w 1 poście ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Lopes Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 21 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Przecież masz w 1 poście ... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki, Teraz przeczytałem cały wątek od początku - wiedząc już, że to faktycznie właściwy wątek - i wszystko mi się bardziej skleja Ponieważ zarówno sam Autor, jak i inni, nie wypowiadają się - o ile dobrze zrozumiałem - zbyt przychylnie o tej wersji 24H2, to czy to oznacza, że warto jeszcze trochę poczekać z instalacją na coś, co ma pozostać u mnie przez kolejne 5-6 lat jako niezmieniany system - czy po prostu wersja Lite po pewnym czasie "ulepszy się" aktualizacjami, które się pojawią ? - Jeżeli ewentualnie warto poczekać, to na co i do kiedy ? - A może niniejsza wersja Light zostanie "dopracowana" po jakimś czasie w oparciu o aktualizacje, które się pojawią ? (pytam, bo nie znam "cyklu" w jakim te mody się pojawiają) - Czy może całkiem odpuścić Win11 i wybrać jakąś bardzie już dopracowaną wersję Win10, która też będzie miała wsparcie z 5-6 lat ? (np Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 53 minuty temu, Lopes napisał(a): Dzięki, Teraz przeczytałem cały wątek od początku - wiedząc już, że to faktycznie właściwy wątek - i wszystko mi się bardziej skleja Ponieważ zarówno sam Autor, jak i inni, nie wypowiadają się - o ile dobrze zrozumiałem - zbyt przychylnie o tej wersji 24H2, to czy to oznacza, że warto jeszcze trochę poczekać z instalacją na coś, co ma pozostać u mnie przez kolejne 5-6 lat jako niezmieniany system - czy po prostu wersja Lite po pewnym czasie "ulepszy się" aktualizacjami, które się pojawią ? - Jeżeli ewentualnie warto poczekać, to na co i do kiedy ? - A może niniejsza wersja Light zostanie "dopracowana" po jakimś czasie w oparciu o aktualizacje, które się pojawią ? (pytam, bo nie znam "cyklu" w jakim te mody się pojawiają) - Czy może całkiem odpuścić Win11 i wybrać jakąś bardzie już dopracowaną wersję Win10, która też będzie miała wsparcie z 5-6 lat ? (np 24H2 Pro/Home ma niepochlebne opinie, to fakt. Mój IoT LTSC Lite takich nie ma. Instaluj, bo poprawek nie przewiduję w tym wydaniu żadnych, jak na razie. Nad systemem pracowałem wiele miesięcy i jest dopracowany finalnie. Efekty zobaczysz sam... starcraft2fan lubi to Cytuj
zagrobelny Opublikowano 18 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2025 Jestem jednym z użytkowników Win JG11 24H2 Iot LTSC Final w wersji Extreme. System na dysku SSD na starszym laptopie z starą generacją i3 i 8GB RAM pracuje 3x szybciej niż windows10 home i odnosi się wrażenie że ma się doczynienia z dyskie m.2 NVME i szybszym procesorem. Na tak szybki wynik ma wpływ dobra optymalizacja, poprawki autora modyfikacji, brak bloatware Microsot i brak defendera w tle. Miałem początkowe problemy z zamrażaniem ekranu po kilku minutach pracy, co przypuszczalnie wynika z instalacji najnowszych 2024/25 driverów do grafiki wbudowanej i zewnętrznej z programu automatycznego SnappyDriverPack Offline lub być może nie używałem właściwych patchów - skrypów do optymalizacji pamięci i dysku ssd. Obecnie mam starsze drivery z 2016 oraz użyłem skryptów po zainstalowaniu systemu z katalogu /Pulpit/Tunning/ i testując nie widzę problemów z zawieszaniem. Dziękuję moderowi @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] za solidną pracę nad systemem i polecam do użytku chwaląc dobraną kompilację pod kątem przemyślania wycięcia odpowiednich modułów systemu. srom-otnik lubi to Cytuj
Lopes Opublikowano 19 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2025 W dniu 16.02.2025 o 20:31, zagrobelny napisał(a): @Lopes: Tutaj jest sposób na aktywacje każdego nowoczesnego systemu Windows i OFfice komendą bez instalacji czegokolwiek niebezpiecznego (tylko wpisujesz komendę w okienku Powershell w trybie administratora, polecenie : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a następnie po chwili wybierasz klawiszami wg. opisu: 1, 2.... co tam potrzebujesz aktywować i w jaki sposób. Ogólnie 1, 1 i początkow cyfry w menu który Ci się ukaże rozwiązują to co potrzebujesz. Źródło i więcej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wg. mnie win7 jest przestarzały na tak mocny sprzęt, zacznij używać UEFI i nowoczesnych windowsów. Bitlocker jest niestety jednym z najszybszych i najmniej problemowych mechanizmów , Veracrypt które używałem może a nie musi na Twoim sprzęcie obsługiwać pełen AES i algorytm który wybrałeś. Veracrypt jest dość kiepskim wydajnościowo mechanizmem do szyfrowania dysków systemowych i potrafi wg. testów (sprawdź) o połowę zwolnić prace na dysku twardym systemowym, dużo dużo lepszym jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Do kontenerów Veracrypt jest spoko. Win11 z UEFI na dysku C z Twoim ulubionym programem do szyfrowania może nie chcieć poprawnie współpracować z cryptografią inną niż Microsoft! Z win7 nie było nigdy z żadnym jakimkolwiek szyfrowaniem problemu na MBR. Bitlocker używa kluczy które musisz sobie zbackupować w razie padnięcia systemu, w innym formacie niż pozostali. A jak szukasz petardy systemu do niszczenia, uszkadzania, testów i psucia siebie samego to "Windows PE Win11 SergeiStrelec (English) " bootowalny narzędziowy Live który działa w pamięci RAM bez dysku twardego Dzięki ! Dopiero teraz Twój wpis zauważyłem, nie wiem, czemu wcześniej mi umknął. Ja używam UEFI, co nie zmienia faktu, że reszta to już muzeum.... Bitlocker używa kluczy które musisz sobie zbackupować w razie padnięcia systemu, w innym formacie niż pozostali. - tego nie rozumiem ? Co to znaczy w innym formacie, niż pozostali ? W dniu 18.02.2025 o 11:25, srom-otnik napisał(a): 24H2 Pro/Home ma niepochlebne opinie, to fakt. Mój IoT LTSC Lite takich nie ma. Instaluj, bo poprawek nie przewiduję w tym wydaniu żadnych, jak na razie. Nad systemem pracowałem wiele miesięcy i jest dopracowany finalnie. Efekty zobaczysz sam... Dzięki ! I wielki szacun za Twoją pracę, bo bez tego to bym się już chyba Windowsa nie chwycił w mniej lub bardzie uzasadnionym przekonaniu, że sieje on wszystkim na wszystkie strony.... Mam na C 240GB SSD. Nie dzieliłem, bo gdzieś tak chyba wyczytałem, że lepiej nie dzielić, ale nie mam pewności. Tak zostawić, czy podzielić jednak pod tą wersję Light ? (raczej mi 240GB na C wystarczy, bo dane trzymam na dużśych HDD) I pamiętam też, że się "nawydłubywałem" w formatowaniu tę partycję techniczną (nie pamiętam, czy tak się nazywa), żebym miał tylko jedną i całą zaszyfrował. Zostawić to tak pod nową instalację, czy pozwolić mu przeformatować tak, jak instalator z "automatu" poprowadzi ? Cytuj
VV44 Opublikowano 19 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2025 Nie działa Klient SMB problem net framework 3.5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
VV44 Opublikowano 20 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 Nie działa klient SMB lite i extreme próbowałem zasady grup rejestr nic nie dało. Instalowałem Win JG11 23H2 Lite Final i dział klient SMB ale po aktualizacji. Plus za prace włożoną miałem twoje wersje XP. Cytuj
Kaizen Opublikowano 20 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 17 godzin temu, VV44 napisał(a): Nie działa Klient SMB problem net framework 3.5 Wchodzisz we włącz lub wyłącz funkcje Windows, wyłączasz .net 3.5 i 4.8, ściągasz instalator .net 3.5 i instalujesz, włączasz znowu funkcje. W dniu 16.02.2025 o 22:20, Letho napisał(a): Specjalnie dokupiłem do tej wersji klucz, bo tak korzystałem tylko z home Gdzie i za ile kupiłeś IOT? Cytuj
Letho Opublikowano 20 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2025 3 godziny temu, Kaizen napisał(a): Wchodzisz we włącz lub wyłącz funkcje Windows, wyłączasz .net 3.5 i 4.8, ściągasz instalator .net 3.5 i instalujesz, włączasz znowu funkcje. Gdzie i za ile kupiłeś IOT? Tak byłem zapracowany że nie zwróciłem uwagi na to że kupiłem klucz do zwykłej wersji i będę musiał poszukać do tej W każdym bądź razie system wymiata, testowałem lite przetestuje extreme ale jak szybki by to nie był system, gdzieś wewnątrz czuję tęsknotę za windows 10 a najbardziej za 7 To najlepszy mod windowsa 11 na tym forum, tak można śmiało to powiedzieć. srom-otnik i say lubią to Cytuj
VV44 Opublikowano 21 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2025 ,,Wchodzisz we włącz lub wyłącz funkcje Windows, wyłączasz .net 3.5 i 4.8, ściągasz instalator .net 3.5 i instalujesz, włączasz znowu funkcje. " -- nie dział $ nie działa wyłączenie i instalacja $ net framework 3.5 (zawiera wersje NET 2.0 i 3.0) też nie działa zobacz jaki błąd wypluło Cytuj
Letho Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kosiara, Kocurek, srom-otnik i 3 innych lubią to Cytuj
boniek150 Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 DO : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cześć chciałbym ci bardzo podziękować za trud oraz ogrom pracy jaki włożyłeś w to żeby system stał się niemal perfekcyjny ! dzięki tobie mój sprzęt na tym systemie dostał drugie życie oraz stał sie nareszcie zdatny do użycia i nie denerwuje po 5 min jestem pod wielkim wrażeniem jaką posiadasz wiedzę i cierpliwość aby zrobić takie dzieło Naprawdę SZACUN !! srom-otnik i plusik lubią to Cytuj
magg Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 W dniu 18.02.2025 o 21:46, zagrobelny napisał(a): Jestem jednym z użytkowników Win JG11 24H2 Iot LTSC Final w wersji Extreme. System na dysku SSD na starszym laptopie z starą generacją i3 i 8GB RAM pracuje 3x szybciej niż windows10 home i odnosi się wrażenie że ma się doczynienia z dyskie m.2 NVME i szybszym procesorem. Na tak szybki wynik ma wpływ dobra optymalizacja, poprawki autora modyfikacji, brak bloatware Microsot i brak defendera w tle. Miałem początkowe problemy z zamrażaniem ekranu po kilku minutach pracy, co przypuszczalnie wynika z instalacji najnowszych 2024/25 driverów do grafiki wbudowanej i zewnętrznej z programu automatycznego SnappyDriverPack Offline lub być może nie używałem właściwych patchów - skrypów do optymalizacji pamięci i dysku ssd. Obecnie mam starsze drivery z 2016 oraz użyłem skryptów po zainstalowaniu systemu z katalogu /Pulpit/Tunning/ i testując nie widzę problemów z zawieszaniem. Dziękuję moderowi @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] za solidną pracę nad systemem i polecam do użytku chwaląc dobraną kompilację pod kątem przemyślania wycięcia odpowiednich modułów systemu. To interesujące. Win 10 LTSB próbowałeś? To jak to ostatecznie jest z tym extreme/lite? Extreme na trupy w szafie a lite na pachnąca świeżością młoda niewiastę? srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 4 godziny temu, magg napisał(a): To interesujące. Win 10 LTSB próbowałeś? To jak to ostatecznie jest z tym extreme/lite? Extreme na trupy w szafie a lite na pachnąca świeżością młoda niewiastę? Eeee tam, na trupy? Ja wrzucilem LTSB Extreme na config: mobo - Asus B760 D4, Szajsung m2 970 Pro i i5 14600KF - wlaczam guzik obudowy mignie logo Asusa i natychmiast mam gotowy do pracy pulpit. To jest piękne. Za tydzień przenoszę system na S. 990 pro 1TB - będzie jeszcze ciut szybciej. A antywir ,cóż jestem sentymentalny i niepoprawny - niestety Kaspersky free. Tak wiem i sam siebie za to nie lubię, ale nie znalazłem przez wszystkie lata nic lepszego. Tylko 3 procesy wiecej. Z drukarką i AeroGlass mam łącznie 28 lub 29 procesów na starcie. Cud miód wislak00 lubi to Cytuj
profilm34 Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 21 minut temu, srom-otnik napisał(a): Eeee tam, na trupy? Ja wrzucilem LTSB Extreme na config: mobo - Asus B760 D4, Szajsung m2 970 Pro i i5 14600KF - wlaczam guzik obudowy mignie logo Asusa i natychmiast mam gotowy do pracy pulpit. To jest piękne. Za tydzień przenoszę system na S. 990 pro 1TB - będzie jeszcze ciut szybciej. A antywir ,cóż jestem sentymentalny i niepoprawny - niestety Kaspersky free. Tak wiem i sam siebie za to nie lubię, ale nie znalazłem przez wszystkie lata nic lepszego. Tylko 3 procesy wiecej. Z drukarką i AeroGlass mam łącznie 28 lub 29 procesów na starcie. Cud miód Powiedz jak wgrać sterowniki nvidia pod 4080 s ? Chyba że nie używasz grafiki to wszystko jasne. Czy coś będzie jeszcze tak fajnie zrobione jak 1607 ? tylko od 1803 w górę bo wtedy wszystko z adobe śmiga i grafika śmiga.... w 30 procesach.... coś pięknego...... srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 13 minut temu, profilm34 napisał(a): Powiedz jak wgrać sterowniki nvidia pod 4080 s ? Chyba że nie używasz grafiki to wszystko jasne. Moja grafika to hehe, uwaga - jakaś karta z serii gt 1030 2gb pamięci... Byle się system poprawnie wyświetlał i filmy z telefonu 60fps. Więc sam widzisz.... A nie da się wgrać starą metodą przez menadżera urządzeń? Rozpakować na np pulpicie instalkę sterowników grafiki do jakiegoś folderu, a nastepnie wskazać go z poziomu kreatora wyszukiwania sterowników- są tam dwie opcje: albo przez Windows Update, a druga z dysku. Nie wiem, czy w tym przypadku zadziała... Jeśli nie instaluję sterowników za pomocą DriverBoosteraPro, to stosuję tylko taką metodę starcraft2fan lubi to Cytuj
mateusz145 Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 Wszystko niby spoko, ale drukarka nie chce drukować...do kolejki nic nie jest dodawane...da się to jakoś naprawić? W ustawieniach sterownik niedostępny, albo błąd sterownika Cytuj
Kaizen Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 W dniu 21.02.2025 o 10:35, VV44 napisał(a): $ nie działa wyłączenie i instalacja Znaczy 3.5 nie zainstalował się z instalatora po wyłączeniu w funkcjach? Cytuj
stens Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 W dniu 19.02.2025 o 20:51, VV44 napisał(a): problem net framework 3.5 Uruchom Iso w exploratorze. Uruchom CMD jako admin i wklej polecenie Dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:H:\sources\sxs /LimitAccess "H" dysk z instalką zainstaluje się framework 3.5 Cytuj
magg Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2025 18 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Eeee tam, na trupy? Ja wrzucilem LTSB Extreme na config: mobo - Asus B760 D4, Szajsung m2 970 Pro i i5 14600KF - wlaczam guzik obudowy mignie logo Asusa i natychmiast mam gotowy do pracy pulpit. To jest piękne. Za tydzień przenoszę system na S. 990 pro 1TB - będzie jeszcze ciut szybciej. A antywir ,cóż jestem sentymentalny i niepoprawny - niestety Kaspersky free. Tak wiem i sam siebie za to nie lubię, ale nie znalazłem przez wszystkie lata nic lepszego. Tylko 3 procesy wiecej. Z drukarką i AeroGlass mam łącznie 28 lub 29 procesów na starcie. Cud miód Chodziło mi o win11. Extreme (ten ponoć problematyczny) na stare kompy (trupy), a lite na nowe (). Z tego co ludki piszą, z extreme są jakieś problemy, a lite "jest nawet szybsze" z tego co pisałeś. To temat o win11, ale...zaraz, zainstalowałeś win10 LTSB na wymienionym w poście sprzęcie? Przecież miałeś z tym problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi