gsobanski4 Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 Mam problem kartą Wi-Fi: Realtek RTL8192CE, karta działa bezproblemowo we wszystkich kompilacjach Windows 11, obecnie w Build 27754.RS_PRERELEASE.241115-1409, gdy zaktualizuje kompilację do Build 27758.RS_PRERELEASE.241122-1512 karta przestaje działać. To znaczy w Menedżerze Urządzeń karta działa prawidłowo, ale nie ma ikonki sieci bezprzewodowej, nie działa internet i nie wykrywa żadnej sieci. Gdy próbuje rozwiązać problem i zresetować karty sieciowe, wyskakuje że karta działa prawidłowo ale zostały wyłączone Usługi Sieciowe ? Z tego co sprawdziłem to w Ustawieniach wykrywanie sieci było wyłączone, ale ponowne włączenie wykrywania nic nie daje, po restarcie jest niby włączone ale nadal nie ma ikonki karty Wi-Fi, a Usługi Sieciowe są wyłączone ! O co tu chodzi ? W starszym laptopie wszystko działa. Quote
stens Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 Masz Insidera, a on ma prawo mieć usterki. Cofnij się do poprzedniego. Quote
gsobanski4 Posted December 6, 2024 Author Report Posted December 6, 2024 Ale na Lenovo B590 wszystko hula ? Quote
wowo89 Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 zainstaluj najnowsze sterowniki do karty -> reset PC -> odpal CMD jako administrator i wklep (i zatwierdź enterem): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jeśli dalej masz problem, zgłoś do M$ Quote
stens Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 7 godzin temu, gsobanski4 napisał(a): Ale na Lenovo B590 wszystko hula ? No bo Błędy zależą od kompa. Quote
gsobanski4 Posted December 7, 2024 Author Report Posted December 7, 2024 10 godzin temu, wowo89 napisał(a): zainstaluj najnowsze sterowniki do karty -> reset PC -> odpal CMD jako administrator i wklep (i zatwierdź enterem): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jeśli dalej masz problem, zgłoś do M$ Już to wszystko robiłem, nic to nie dało, nie zgłaszałem tego problemu, chyba po prostu zaczekam na kolejny build ! 4 godziny temu, stens napisał(a): No bo Błędy zależą od kompa. To też rozumiem, ale laptop ma dużo starsze bebechy i daje radę, a stacjonarny nie chociaż wnętrze dużo nowsze, chyba coś jest niedopracowane w tym build-zie. Quote
sabrex11 Posted December 7, 2024 Report Posted December 7, 2024 10 godzin temu, gsobanski4 napisał(a): Już to wszystko robiłem, nic to nie dało, nie zgłaszałem tego problemu, chyba po prostu zaczekam na kolejny build ! To też rozumiem, ale laptop ma dużo starsze bebechy i daje radę, a stacjonarny nie chociaż wnętrze dużo nowsze, chyba coś jest niedopracowane w tym build-zie. Na końcu jest użytkownik. Też jestem na tej wersji komputera stacjonarnego i nie pamiętam, kiedy były problemy. Rób kopie poprzednich wersji przed aktualizacją i zawsze możesz wgrać poprzedni obraz i ponowić instalację. Quote
Recommended Posts