MateuszCOMPANY Posted October 11, 2024 Report Posted October 11, 2024 Mam do ogarnięcia starego Win7 Professional na którym zostało usunięte konto admina i pozostało tylko konto ograniczone. Problem w tym że z tego konta nic nie idzie zrobić. Egzekucja z cmd net user administrator /active:yes kończy się błędem 5 - odmowa dostępu Próbowałem wejść przez tryb awaryjny z obsługą wiersza poleceń ale tam nie ma konta admina. Awaryjny odpala się tylko z konta ograniczonego. Widziałem jeszcze metodę na odpalenie wiersza poleceń z instalatora Win7 i zrobienie podmianki plików aby klawisze trwałe podmieniły się na ekran cmd w panelu logowania. Tym sposobem uda się włączyć konto admina czy też dostanę odmowę dostępu? Quote
starcraft2fan Posted October 11, 2024 Report Posted October 11, 2024 46 minut temu, MateuszCOMPANY napisał(a): Mam do ogarnięcia starego Win7 Professional na którym zostało usunięte konto admina i pozostało tylko konto ograniczone. Problem w tym że z tego konta nic nie idzie zrobić. Egzekucja z cmd net user administrator /active:yes kończy się błędem 5 - odmowa dostępu Próbowałem wejść przez tryb awaryjny z obsługą wiersza poleceń ale tam nie ma konta admina. Awaryjny odpala się tylko z konta ograniczonego. Widziałem jeszcze metodę na odpalenie wiersza poleceń z instalatora Win7 i zrobienie podmianki plików aby klawisze trwałe podmieniły się na ekran cmd w panelu logowania. Tym sposobem uda się włączyć konto admina czy też dostanę odmowę dostępu? użyj tego z usb/płyty Quote
MateuszCOMPANY Posted October 11, 2024 Author Report Posted October 11, 2024 Cytat ..::INSTALACJA::.. 1. Uruchamiasz system inny niż ten, który chcesz edytować. 2. Uruchom program, wybierz partycję z systemem i użytkownikiem. 3. Naciśnij przycisk Resetuj\Odblokuj 4. Uruchom system i sprawdź wynik. 5. To wszystko, miłej zabawy! Ale to trzeba się bawić w linuksa, bo jak inaczej mam uruchomić inny system? Szybciej bym to ogarnął przez płytkę naprawczą, pytanie tylko czy nie dostanę znowu odmowy dostępu Quote
stens Posted October 11, 2024 Report Posted October 11, 2024 35 minut temu, MateuszCOMPANY napisał(a): Ale to trzeba się bawić w linuksa, Nie, masz Windowsa a na nim 4 programy do haseł i kont [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tak próbowałeś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
MateuszCOMPANY Posted October 11, 2024 Author Report Posted October 11, 2024 35 minut temu, stens napisał(a): A tak próbowałeś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdzę ale raczej trzeba mieć uprawnienia administratora żeby tam wejść Quote
Recommended Posts