fazi38 Posted September 25 Report Share Posted September 25 Podczas instalacji Windows 11 dochodzę do momentu z siecią i nie widzę żadnej sieci wifi a przejść dalej nie mogę. Mój laptop to Lenovo Idea Pad 3 15IAU7. Wygląda na to że w obrazie nie ma sterowników do karty sieciowej, czy można coś poradzić? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheStraight Posted September 25 Report Share Posted September 25 - Użyć obrazu Recovery wbudowanego w partycje o ile nie jest usunięta - Zintegrować samemu poprzez np NTLITE - Zainstalować system i sterownik ręcznie z pendrive'a albo zrobić hotspot z telefonu albo pobrać je z liveCD Możliwości wiele jest ogranicza cię tylko wyobraźnia EDIT : Widocznie nie umiem czytać ale jak ci napisał Starcraft niżej konsola i OOBE albo następnym razem rób pendrive'a Rufusem to będziesz miał możliwość ominięcia tego kroku i automatycznego stworzenia użytkownika. stens and LAGUNA like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starcraft2fan Posted September 25 Report Share Posted September 25 19 minut temu, fazi38 napisał(a): Podczas instalacji Windows 11 dochodzę do momentu z siecią i nie widzę żadnej sieci wifi a przejść dalej nie mogę. Mój laptop to Lenovo Idea Pad 3 15IAU7. Wygląda na to że w obrazie nie ma sterowników do karty sieciowej, czy można coś poradzić? Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazi38 Posted September 26 Author Report Share Posted September 26 Dziękuje Wszystkim kolego za pomoc, znam trik z shiftem i F10 lecz nie mogę przywołać wiersza poleceń, czy kolegaTheStraight napisał by jak wgrać sterowniki lenovo wifi z obrazem windows 11. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheStraight Posted September 26 Report Share Posted September 26 9 godzin temu, fazi38 napisał(a): Dziękuje Wszystkim kolego za pomoc, znam trik z shiftem i F10 lecz nie mogę przywołać wiersza poleceń, czy kolegaTheStraight napisał by jak wgrać sterowniki lenovo wifi z obrazem windows 11. Pozdrawiam Przy instalacji w wyborze dysków masz "Załaduj sterownik" musisz mieć sterownik rozpakowany na pendrive i wskazać plik inf. Najprostsza metoda. Ewentualnie jak wspominałem NTLite. Pobierasz iso Windowsa pobierasz program rozpakowujesz ISO masz sekcje sterowniki czy dodaj sterowniki tak samo wrzucasz infa pakujesz do ISO i tyle. starcraft2fan likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazi38 Posted September 27 Author Report Share Posted September 27 Dziękuje, ale jak wydobyć plik inf. z instalki exe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazi38 Posted September 28 Author Report Share Posted September 28 Rozpakowałem plik exe. . Lecz w żadnym z folderów nie ma pliku inf. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadek13 Posted September 28 Report Share Posted September 28 Pierwsze nie napisałeś jaką karte wfi posiadasz ściągnij sterowniki do niej i tam masz plik info. Posiadasz taką karte wifi Realtek RTL8852BE PCIe 802.11ax?. Jak tak to na pewno jest plik .inf. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheStraight Posted September 28 Report Share Posted September 28 13 godzin temu, fazi38 napisał(a): Rozpakowałem plik exe. . Lecz w żadnym z folderów nie ma pliku inf. Tu masz link bezpośredni do sterów : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po prostu odpal instalkę i użyj opcji Extract Only i wskaż folder gdzie ma się wypakować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazi38 Posted September 30 Author Report Share Posted September 30 Dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jeżeli możesz to pomóż mi dodać ten plik do instalki Windows 11. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts