berthold61 Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Panowie mam dwa laptopy leżaki i oglądając poradnik naszło mnie aby to wykonać ale już na samym początku poległem tzn windows 8,1 od nikka nie przechodzi automatycznej legalizacji ani na pierwszym ani drugim lapku to są oba DELL , przypuszczam że musi to być win AIO czy jakoś tak ale wyleciało zełba wszystko , naklejki na obydwóch to win 8 pro , który a bardziej z jakim oznaczeniem trzeba pobrać aby to zajarało , jakieś dwa michy temu wrzucałem jakiegoś win 8,1 i sam się zarejestrował oraz było logo DELL przez samym zał tylko nie pamiętam która to wersja i od kogo , naprowadźcie ciutkę . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Spóźniłeś się. Od września 2023 nie ma już możliwości darmowej aktualizacji Win 7/8/8.1 do Win 10/11. Cytuj
stens Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 7 godzin temu, berthold61 napisał(a): naprowadźcie ciutkę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Godzinę temu, wiktorynek napisał(a): Spóźniłeś się. Od września 2023 nie ma już możliwości darmowej aktualizacji Win 7/8/8.1 do Win 10/11. Tak??? A co to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
C9S Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 33 minuty temu, stens napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak??? A co to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do 10 i 11 są te same klucze z 7 i 8 nie zaktualizujesz Cytuj
berthold61 Opublikowano 15 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 52 minuty temu, C9S napisał(a): do 10 i 11 są te same klucze z 7 i 8 nie zaktualizujesz A ogladałeś ten film ? facio normalnie robi to bez problemu. Ściągam ale bardzo powoli idzie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 2 godziny temu, stens napisał(a): Tak??? A co to: I co tutaj pokazujesz? Bzdury. Czytaj ze zrozumieniem. Godzinę temu, berthold61 napisał(a): A ogladałeś ten film ? facio normalnie robi to bez problemu. Ściągam ale bardzo powoli idzie. Widziałeś daty, które podał, a o której ja pisałem albo pomyślałeś, że zastosował prosty trick? Wcześniej zaktualizował i teraz głupa rżnie. Nie można tego stwierdzić na podstawie filmu. Skupia się głównie na ominięciu wymagań systemowych Win 11, które można ominąć na wiele sposobów. I tak musisz najpierw zaktualizować do Win 10, życzę powodzenia. Napisz czy przeszło. Nasz forumowy użytkownik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Natomiast jeśli ktoś wcześniej (wystarczyło 1 raz nawet dawno temu) zarezerwował sobie licencję cyfrową aktualizując Win 7/8/8.1 do Win 10, to teraz moze bez problemu zaktualizowac do Win 11. Licencje cyfrowe na serwerach MS są dożywotnie. Przypomnę o jeszcze 1 kwestii - po zaktualizowaniu licencje typu BOX (retail) zmieniają się na OEM, czyli nie można ich już przenieść na inny sprzęt. P.S. Ale tyle razy wiele osób pisało na forum - rezerwujcie sobie licencje cyfrowe na tylu sprzetach ilu się da. Można było nawet naginać licencję MS i system Win 7 BOX, Win 8 OEM, Win 8.1 BOX instalować na wielu różnych sprzetach, aktualizowac do Win 10 i mieć dożywotnią licencję cyfową na każdym. Cytuj
berthold61 Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 13 godzin temu, wiktorynek napisał(a): I co tutaj pokazujesz? Bzdury. Czytaj ze zrozumieniem. Widziałeś daty, które podał, a o której ja pisałem albo pomyślałeś, że zastosował prosty trick? Wcześniej zaktualizował i teraz głupa rżnie. Nie można tego stwierdzić na podstawie filmu. Skupia się głównie na ominięciu wymagań systemowych Win 11, które można ominąć na wiele sposobów. I tak musisz najpierw zaktualizować do Win 10, życzę powodzenia. Napisz czy przeszło. Nasz forumowy użytkownik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Natomiast jeśli ktoś wcześniej (wystarczyło 1 raz nawet dawno temu) zarezerwował sobie licencję cyfrową aktualizując Win 7/8/8.1 do Win 10, to teraz moze bez problemu zaktualizowac do Win 11. Licencje cyfrowe na serwerach MS są dożywotnie. Przypomnę o jeszcze 1 kwestii - po zaktualizowaniu licencje typu BOX (retail) zmieniają się na OEM, czyli nie można ich już przenieść na inny sprzęt. P.S. Ale tyle razy wiele osób pisało na forum - rezerwujcie sobie licencje cyfrowe na tylu sprzetach ilu się da. Można było nawet naginać licencję MS i system Win 7 BOX, Win 8 OEM, Win 8.1 BOX instalować na wielu różnych sprzetach, aktualizowac do Win 10 i mieć dożywotnią licencję cyfową na każdym. No masz chyba rację bo ni hu hu mi to nijak wychodzi choć nie poddaję się narazie. ps teraz zauważyłem dodatkową nalepkę jakiegoś serwisu i na tej nalepce widnieje; :: intel HD 3000/14: 1600 x900/win 10 pro więc prawdopodobnie był tu win 10 , teraz to zauważyłem i próbowałem zapodać 8-kę ale nie chciał się aktywować , teraz mam zagwostkę jak wrzucić tam tego win 10 bo w tym lapku w biosie nie widzę GPT hm ? po jakimś czasie , wrzuciłem win10x64 1909 PRO BY PAVLO ale się nie aktywuje licencja hm miesiąc i ogarnę lub i nie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 5 godzin temu, berthold61 napisał(a): teraz mam zagwostkę jak wrzucić tam tego win 10 bo w tym lapku w biosie nie widzę GPT hm ? Czego nie wiesz, czego nie umiesz? Skoro był Win 10, to bez problemu możesz aktywować Win 11. Instalka ISO Win 11 + Rufus i wybierz opcje pomijające Secure Boot, TPM 2.0 i 8 gen + procesory - instalujesz, gotowe. Ten laptop na pewno ma UEFI + GPT domyślne. Cytuj
Kosa7 Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 Za darmo albo za 80zł Co tak drogo? Tak na marginesie format i czysta instalacja porządek musi być w sterownikach i systemie Cytuj
C9S Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 jak była wcześniej 10 to jedynaście przejdzie bez problemu tylko musi być taka sama wersja jak pro to pro jak home to home klucz automatycznie zaciągnie z serwerów ms po podłączeniu neta Cytuj
berthold61 Opublikowano 16 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 6 godzin temu, wiktorynek napisał(a): Czego nie wiesz, czego nie umiesz? Skoro był Win 10, to bez problemu możesz aktywować Win 11. Instalka ISO Win 11 + Rufus i wybierz opcje pomijające Secure Boot, TPM 2.0 i 8 gen + procesory - instalujesz, gotowe. Ten laptop na pewno ma UEFI + GPT domyślne. Był prawdopodobnie ale nie łyka tego klucza co ja mam na tym laptopie chyba że nie tą dziesiątkę zainstalowałem to był kastrat od pavlo , chyba trzeba spróbować z czystym win 10 pro. czy może to ma być jakiś OEM , sory ale ja zatrzymany na 7-ce czasem 8-ce. to ten dell większy a ten drugi to ma tylko naklejkę win 8 nic więcej żadnego klucza nigdzie nie widać czyli po ptokach ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 16 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2024 Przecież od Win 8 wzwyż żadnego klucza już nie ma (w przypadku preinstalowanych systemów). Jedyne o czym musisz pamiętać, to zainstalowanie odpowiedniej wersji Home lub Pro. Skoro fabrycznie był Win 10 Pro, to musi aktywować się automatycznie online Win 10 Pro lub Win 11 Pro. Analogicznie jeśli byłby Home. W przypadku Win 8 (Core lub Pro) czasem już tak prosto nie jest w przypadku upgrade na czysto i trzeba wyciągnąć klucz z biosu, ale wprowadzić go dopiero po zainstalowaniu systemu Win 8.1 lub Win 10 (obecnie aktywuje się tylko jeśli dokonałeś aktualizacji do września 2023). Jeśli Win 10 był aktywowany, to można instalować i aktywować Win 11. Cytuj
berthold61 Opublikowano 17 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 W końcu na jednym z tych laptopów udało się wrzucić tę 10-kę pro potem wyciągłem klucz z biosu czy tam UEFI i go wpisałem i oczywiście zaskoczył więc 11-ka teraz powinna iść , został mi ten drugi dell 12 calowy z prockiem i5 ale tu jest tylko naklejka win8 nic więcej ale być może uda się też wyciągnąć z niego ten klucz na 10-ce i przejdzie a jak nie no to spoko. Cytuj
Kosa7 Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 Ty może miałeś licencje cyfrową i samo zaskoczyło Cytuj
berthold61 Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 14 godzin temu, Kosa7 napisał(a): Ty może miałeś licencje cyfrową i samo zaskoczyło No teraz pisze że licencja cyfrowa ale samo nie chciało zaskoczyć ,zaskoczyło dopiero jak keyfindesrem wyciągłem klucz i podałem go ręcznie to zaskoczylo , teraz pozostało wrzucić tam 11-kę a przedtem podmienić ten pliczek appraisersers bo prawdopodobnie nie mam obsługi tp czy akś tak. Cytuj
berthold61 Opublikowano 22 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 Oba dwa dwa laptopy dell przeszły aktualizacje z win 8 na 10 potem na 11 i działają bez najmniejszego problemu są tzw legalne ale bydlaki duże 30 GB na dysku to zabiera , pozostało mi dysk wymienić na większy i dokupić ram bo w jednym jest 8 GB w drugim 4 GB DDR3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi