Jump to content

jaki jest wasz ulubiony stary oficce

Recommended Posts

Mój też Office 2007 Standard SP3 bo potrzebuję tylko Word, Excel i PowerPoint. Szkoda, że po 2029 r. ten Office prawdopodobnie przestanie działać. Ulubionym byłby mój 2003, ale on nie obsługuje sam z siebie nowych formatów docx, xlsx i pptx oraz zapisu pliku do PDF - szkoda bo ten był najszybszy z Office i prezentacje się nie zacinały z niektórymi efektami jak to było w 2007.

2 godziny temu, czesioanonim1 napisał(a):

Szkoda, że po 2029 r. ten Office prawdopodobnie przestanie działać. 

Jak to przestanie działać to on jest ustawiony na czas czy co pewnie że będzie działał chyba że masz na myśli to że na nowe systemy może nie dać się zainstalować, zawsze można walnąć na wirtualkę w razie czego :)

Na Windows 11 nie da się Office 2013, 2010, 2007 ale na Windows 10 można :)

Kiedyś, jeszcze na Win. XP bawiłem się i przestawiałem datę jak ustawiłem 2030 r. to Office 2007 wybił błąd przy uruchamianiu typu "Wyślij raport o błędach/Nie wysyłaj" wcześniej wszystko było w porządku, więc wygląda na to, że chyba jest ustawiony na czas. Nowszy 2010 nie wywalał błędu. Nie wiem jak będzie w nowszych systemach po tej dacie bo na Win10 po zmianie nawet na 2035 r. on dalej działa więc lepiej żeby tak pozostało (może też zależeć od systemu). Na Windows 11 też działa. W ostateczności jeśli sprawdzi się czarny scenariusz i będę zmuszony zmienić Office to wybiorę 2016 VL.