wopiga Posted April 10, 2024 Report Posted April 10, 2024 Witam. Sytuacja wygląda następująco. Na klawiaturę zostały położone dokumenty co spowodowało naciśnięcie skrótu klawiszowego wyłączającego jej podświetlenie. Aby ponownie je włączyć nastąpiło kombinowanie ze skrótami klawiszowymi, głównie z grupy Fn, Alt (prawy), Ctrl (prawy), 1, 2, 3, Ins, Del, Hm, End, PU, PD oraz może i z grupy F. Klawiaturę udało się podświetlić, jednak pojawił się problem z systemem przy zamykaniu!!! TERAZ SYSTEM ZAMYKA SIĘ BARDZO DŁUGO, a nie jak wcześniej po kliknięciu Zamknij w menu start, od razu. Prawdopodobnie został uruchomiony jakiś skrót klawiszowy powodujący np. że system sprawdza coś i dlatego zamyka się nawet 1 min. Pomóżcie proszę!!! Quote
wowo89 Posted April 10, 2024 Report Posted April 10, 2024 punkty przywracania i przywróć system do momentu kiedy wszystko było ok ewentualnie spróbuj skorzystać z tego Quote
FILAGOL Posted April 11, 2024 Report Posted April 11, 2024 jaka konfiguracja ? jaki system operacyjny ? Pozdrawiam wowo89 likes this Quote
wowo89 Posted April 11, 2024 Report Posted April 11, 2024 4 hours ago, FILAGOL said: jaka konfiguracja ? jaki system operacyjny ? Pozdrawiam Dobre pytanie, z góry założyłem że nikt nie używa prywatnie już systemu starszego niż Win10 - mój błąd FILAGOL likes this Quote
wopiga Posted April 12, 2024 Author Report Posted April 12, 2024 Chciałem przywrócićć system jednak teraz to już w ogóle wywaliło mi błąd i sięnie udało. Brak pliku BCD. Teraz system się nie uruchamia. Stworzyłem bootowalnego pendrrivea i migę wejść w Opcje zaawansowane. Ale nic nie działa z opcji prócz wiersz poleceń. no i można postawić system na nowo ale szkoda mi danych. z wiersza próbował coś tam wpisywać typu bootrec fixboot ... Przywrócić już nie mogę bo odmowa dostępu Teraz przynajmniej wiem że ma to związek z konfiguracją rozruchu Quote
FILAGOL Posted April 12, 2024 Report Posted April 12, 2024 Hej @wopiga Spróbuj tego o ile Masz Windows 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pozdrawiam Quote
wopiga Posted April 12, 2024 Author Report Posted April 12, 2024 Win11 Ale oglądam filmiki o bootrec na YT Quote
jerzyf Posted April 12, 2024 Report Posted April 12, 2024 Żaden problem, przywrócisz system ze zrobionego obrazu w kilka minut! Co nie masz zrobionego obrazu, a to już wiesz, że trzeba go robić co jakiś czas! sabrex11 and wopiga like this Quote
wopiga Posted April 13, 2024 Author Report Posted April 13, 2024 Napisz co to znaczy? Czy chodzi o kopię zapasową odzyskiwania? Quote
christopher732 Posted April 13, 2024 Report Posted April 13, 2024 AOMEI Backupper, EaseUS Todo Backup,Acronis True Image - użyj któregoś z nich do utworzenia lustra systemu co kwartał zaktualizuj obraz i po kłopocie Quote
Recommended Posts