Jump to content

System zamyka się bardzo długo - problem

Recommended Posts

Posted

Witam.

Sytuacja wygląda następująco.

Na klawiaturę zostały położone dokumenty co spowodowało naciśnięcie skrótu klawiszowego wyłączającego jej podświetlenie. Aby ponownie je włączyć nastąpiło kombinowanie ze skrótami klawiszowymi, głównie z grupy Fn, Alt (prawy), Ctrl (prawy), 1, 2, 3, Ins, Del, Hm, End, PU, PD oraz może i z grupy F.

Klawiaturę udało się podświetlić, jednak pojawił się problem z systemem przy zamykaniu!!! TERAZ SYSTEM ZAMYKA SIĘ BARDZO DŁUGO, a nie jak wcześniej po kliknięciu Zamknij w menu start, od razu.  Prawdopodobnie został uruchomiony jakiś skrót klawiszowy powodujący np. że system sprawdza coś i dlatego zamyka się nawet 1 min. 

Pomóżcie proszę!!!

Posted
4 hours ago, FILAGOL said:

jaka konfiguracja ?

jaki system operacyjny ?

Pozdrawiam 🙂

Dobre pytanie, z góry założyłem że nikt nie używa prywatnie już systemu starszego niż Win10 - mój błąd :D :bash:

FILAGOL likes this
Posted

Chciałem przywrócićć system jednak teraz to już w ogóle wywaliło mi błąd i sięnie udało. Brak pliku BCD.  Teraz system się nie uruchamia.  Stworzyłem bootowalnego pendrrivea i migę wejść w Opcje zaawansowane.  Ale nic nie działa z opcji prócz wiersz poleceń. no i można postawić system na nowo ale szkoda mi danych. z wiersza próbował coś tam wpisywać typu bootrec  fixboot ... Przywrócić już nie mogę bo odmowa dostępu 😒

Teraz przynajmniej wiem że ma to związek z konfiguracją rozruchu