Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam po zainstalowaniu brak możliwości otwarcia przeglądarki ,dostaję komunikat " brak punktu wejścia w bibliotece KERNEL 32 .dll  . Co z tym zrobić

Posted
21 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

Co Ty pobrałeś?

to tajemnica

55 minut temu, koko123 napisał(a):

Co z tym zrobić

ja nie pobierałbym dobrej apki - siedziałbym i płakał

Posted

Strona portable info pl  . Brave 1.63.174 portable w pierwszej kolejności- zalecany ,  ponieważ nie otworzył się jako drugi pobrałem . 7zip wg foto. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Dobrze że mam odpowiedż  -  to dostałem .nr 1 ,2 ,3 Tak przy okazji to problem wypłynął z Brave przypadkiem , parę miesięcy temu zamieniłem FFoxa na nią ale w wersji 1.28 też port. Zainstalowałem rozszerzenia ;Tłumacz google , wzmacnicz dżwięku  i Malwarebytes Browser Guard , nie miałem problemu wszysto wjechało do  niej .  Chciałem teraz dodać jeszcze program do pobierania z YT  niestety dostałem info  nr 4 .Postanowiłem zmienić wersję Brave na nowszą ale problem z otwarciem . Jak chcę ją zaktualizować to nr 5

Posted

Ta z portable wg opisu to od 7 do 11 a może coś mam zablokowane , wyłączone . Zajmę się teraz drugą alternatywą i dam znać

Posted

Skanowałem wg LAGUNY  i komunikat  " uszkodzone pliki ,nie może ich naprawić szczegóły  .   Pobrałem za   greg- 1974  Brave Standalone 1.5.113    pomimo że jest aktualna brak możliwości dodania rozszerzenia . 

Posted

A tak z innej beczki sprawdź sobie jeszcze pod kątem wirusa.

Niektóre wirusy komputerowe powodują, że po uruchomieniu pojawia się komunikat o błędzie kernel32.dll

koko123 likes this
Posted

Nie odpalisz bo ta wersja silnika bez modyfikacji nie jest obsługiwana na Windows 7 info niżej : 

Jedynie co zostaje to jakiś fork jak Thorium [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

image.png.cebc608b50dd28e609d90e4df0efbb24.png

LAGUNA likes this
Posted

Wniosek z tego taki że @stens i kolega nie pomijając go @TheStraight mają rację nie zainstalujesz.

Co do tego 

12 godzin temu, koko123 napisał(a):

Posiadam ESET Internet Sec

to eset esetem ale zrób sobie dla siebie taki skan.

• Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki.
  • Zainstaluj MBAM w wersji na Komputer Osobisty
  • Pierwsze kroki - Wybierz wersję - darmowe Premium na 14 dni lub kontynuacja wersji podstawowej
  • Wejdź w Ustawienia w Prawym górnym rogu
  • Zakładka Bezpieczeństwo
  • Wyłącz Autouruchamianie, jeśli nie zamierzasz zostawiać programu w systemie
  • W Opcjach skanowania zaznacz trzy pierwsze z czterech dostępnych
  • Skanuj w poszukiwaniu Rootkitów
  • Skanuj archiwa
  • Użyj sztucznej inteligencji …
  • Wróć do Głównego Menu
  • Rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie
Posted

Jak chcesz to masz taką która działa na 7-ce

Tutaj masz 64bit

Posted
10 godzin temu, stens napisał(a):

Jak chcesz to masz taką która działa na 7-ce

Tutaj masz 64bit

A po co pobierać to z jakiś szemranych torrentów i jeszcze starą wersję skoro oficjalna jest na Githubie wprost od autorów.
Najnowsza wersja obsługująca Windows 7 to Chromium 109 link : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jak ktoś nie czai którą wersję wybrać to tutaj Direct do Portable : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 godziny temu, TheStraight napisał(a):

thestraight 

Czy ta portable nie wejdzie do systemu-  wolałbym by tak było .Coś musiałem zawalić bo mam brave  1.28 portable  i jakoś - bo nie pamiętam w jaki sposób dotałem trzy rozszerzenia  . Obecnie chciałem dać jeszcze jedno dot muzyki  i tragedia bo komunikat że  trzeba  zaktualizować przeglądarkę.

Posted
21 godzin temu, koko123 napisał(a):

thestraight 

Czy ta portable nie wejdzie do systemu-  wolałbym by tak było .Coś musiałem zawalić bo mam brave  1.28 portable  i jakoś - bo nie pamiętam w jaki sposób dotałem trzy rozszerzenia  . Obecnie chciałem dać jeszcze jedno dot muzyki  i tragedia bo komunikat że  trzeba  zaktualizować przeglądarkę.

Jak chcesz dodać rozszerzenie ze sklepu z wtyczkami oficjalnego to nic dziwnego że masz komunikat bo tam są aktualizowane cały czas rozszerzenia.
Jak chcesz mieć najnowszą wersję to ogarnij sobie tego Thorium którego ci podesłałem w pierwszym poście

Posted

Dałeś mi brave portable   "brave-v1.47.186-win32-x64.zip"w opisie był na 10 ja mam 7 64 na próbę uruchomiłem i o dziwo rozszerzenia mogę dodawać . Dostałem uwagę że jeśli chcę dostawać aktualizacje muszę przejść na 10 .

Thorium [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   z tej strony nie wiem co pobierać 

Przeskanowałem pliki najpierw DISM trzy rodzaje skanu potem sfc/scannow  a wynik : błąd 87  logi w Windows/ Logs/DISM /dism.log  jutro poszukam czym to otworzyć i podam .

dzięki za zainteresowanie

Posted
40 minut temu, koko123 napisał(a):

Dałeś mi brave portable   "brave-v1.47.186-win32-x64.zip"w opisie był na 10 ja mam 7 64 na próbę uruchomiłem i o dziwo rozszerzenia mogę dodawać . Dostałem uwagę że jeśli chcę dostawać aktualizacje muszę przejść na 10 .

Thorium [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   z tej strony nie wiem co pobierać 

Przeskanowałem pliki najpierw DISM trzy rodzaje skanu potem sfc/scannow  a wynik : błąd 87  logi w Windows/ Logs/DISM /dism.log  jutro poszukam czym to otworzyć i podam .

dzięki za zainteresowanie

A to się nie dogdaliśmy. No tak jeśli chcesz aktualizację przeglądarki to musisz mieć Windows 10 w górę bo jak pisałem nie raz w tym temacie ostatnia obsługiwana wersja na W7 to 109 a obecnie Chromium ma 123?. Thorium jest portowany do tych wersji a to co masz pobrać to w zależności od tego jakie instrukcje obsługuje twój procesor (aka jak stary jest). Jak bardzo to próbuj z SSE.

Posted
10 godzin temu, koko123 napisał(a):

Błąd 87 w DISM - skąd się bierze i jak to naprawić?

lub instalacja 10-chy i po kłopocie.:)

Posted

Witam ponownie -nie mogłem wcześniej , teraz podaję pełne info . komputera  ;   GA-170xUltra Gaming -CF  , Intel i7-6700   3,4GHz ,  HyperFury DDR4 ,16GB  , NVIDIA GTX  780 .    Dyski ST3250318AS  250 GB  system ,programy ,  ST3500418AS   500 GB ,     ST3500418AS   500 GB  .Używam go głównie do filmów mam Adobe Master Coll CS 5  system zaś W 7 64 Home Premium ,OEM . Mam bardzo mało aktualizacji pobranych a uruchamia się  w 55 s. Przy zmianie kamery dadam więcej pamięci  - podobno są ograniczenia w zależności od modelu płyty którą posiadam albo zmiana na W 7 Prof bo tam można więcej  .  Nie znam tych tematów w stosownym czasię zgłębię wiedzę .  Do obecnej chwili był FFox ale wolno wszystko chodziło - polecał 10 . 

Dokonałem zmiany na Brave  i  przypadek tylko sprawił że przy próbie dodania  rozszerzenia , pojawił się komunikat o błędach na dodatek stwierdziłem że w plikach "podgląd zdarzeń '' są błędy  i ostrzezrenia . Na razie chcę zrobić porządek z plikami które udostępniam . Znalazłem angielską stronę opisującą chyba i moją usterkę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   

dzięki za wyrozumiałość 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]