koko123 Posted March 18, 2024 Report Posted March 18, 2024 Witam po zainstalowaniu brak możliwości otwarcia przeglądarki ,dostaję komunikat " brak punktu wejścia w bibliotece KERNEL 32 .dll . Co z tym zrobić Quote
zdzisiek24 Posted March 18, 2024 Report Posted March 18, 2024 Po jakim zainstalowaniu, skoro to portable? Rozpakowujesz i uruchamiasz. Co Ty pobrałeś? Quote
ewabem5 Posted March 18, 2024 Report Posted March 18, 2024 21 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): Co Ty pobrałeś? to tajemnica 55 minut temu, koko123 napisał(a): Co z tym zrobić ja nie pobierałbym dobrej apki - siedziałbym i płakał Quote
koko123 Posted March 18, 2024 Author Report Posted March 18, 2024 Strona portable info pl . Brave 1.63.174 portable w pierwszej kolejności- zalecany , ponieważ nie otworzył się jako drugi pobrałem . 7zip wg foto. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zdzisiek24 Posted March 19, 2024 Report Posted March 19, 2024 Pobieraj pierwszy. Rozpakuj i uruchom. LAGUNA likes this Quote
koko123 Posted March 19, 2024 Author Report Posted March 19, 2024 Dobrze że mam odpowiedż - to dostałem .nr 1 ,2 ,3 Tak przy okazji to problem wypłynął z Brave przypadkiem , parę miesięcy temu zamieniłem FFoxa na nią ale w wersji 1.28 też port. Zainstalowałem rozszerzenia ;Tłumacz google , wzmacnicz dżwięku i Malwarebytes Browser Guard , nie miałem problemu wszysto wjechało do niej . Chciałem teraz dodać jeszcze program do pobierania z YT niestety dostałem info nr 4 .Postanowiłem zmienić wersję Brave na nowszą ale problem z otwarciem . Jak chcę ją zaktualizować to nr 5 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted March 19, 2024 Report Posted March 19, 2024 Nie otworzysz na Windows 7, 8.1. Nie wspirane. LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted March 19, 2024 Report Posted March 19, 2024 A spróbuj sobie tego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted March 19, 2024 Report Posted March 19, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
greg-1974 Posted March 19, 2024 Report Posted March 19, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chodzi na win 8 Quote
koko123 Posted March 19, 2024 Author Report Posted March 19, 2024 Ta z portable wg opisu to od 7 do 11 a może coś mam zablokowane , wyłączone . Zajmę się teraz drugą alternatywą i dam znać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
koko123 Posted March 19, 2024 Author Report Posted March 19, 2024 Skanowałem wg LAGUNY i komunikat " uszkodzone pliki ,nie może ich naprawić szczegóły . Pobrałem za greg- 1974 Brave Standalone 1.5.113 pomimo że jest aktualna brak możliwości dodania rozszerzenia . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted March 21, 2024 Report Posted March 21, 2024 A tak z innej beczki sprawdź sobie jeszcze pod kątem wirusa. Niektóre wirusy komputerowe powodują, że po uruchomieniu pojawia się komunikat o błędzie kernel32.dll koko123 likes this Quote
TheStraight Posted March 21, 2024 Report Posted March 21, 2024 Nie odpalisz bo ta wersja silnika bez modyfikacji nie jest obsługiwana na Windows 7 info niżej : Jedynie co zostaje to jakiś fork jak Thorium [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
koko123 Posted March 21, 2024 Author Report Posted March 21, 2024 Posiadam ESET Internet Sec . licencja do 2025 a cbs.log zamieściłem w nowym temacie " proszę o ocenę cbs.log " Quote
LAGUNA Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 Wniosek z tego taki że @stens i kolega nie pomijając go @TheStraight mają rację nie zainstalujesz. Co do tego 12 godzin temu, koko123 napisał(a): Posiadam ESET Internet Sec to eset esetem ale zrób sobie dla siebie taki skan. Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zamknij wszystkie aktywne programy i przeglądarki. Zainstaluj MBAM w wersji na Komputer Osobisty Pierwsze kroki - Wybierz wersję - darmowe Premium na 14 dni lub kontynuacja wersji podstawowej Wejdź w Ustawienia w Prawym górnym rogu Zakładka Bezpieczeństwo Wyłącz Autouruchamianie, jeśli nie zamierzasz zostawiać programu w systemie W Opcjach skanowania zaznacz trzy pierwsze z czterech dostępnych Skanuj w poszukiwaniu Rootkitów Skanuj archiwa Użyj sztucznej inteligencji … Wróć do Głównego Menu Rozpocznij skanowanie, po przeskanowaniu oczyść to co znajdzie Quote
stens Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 Jak chcesz to masz taką która działa na 7-ce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj masz 64bit [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
TheStraight Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 10 godzin temu, stens napisał(a): Jak chcesz to masz taką która działa na 7-ce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj masz 64bit [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A po co pobierać to z jakiś szemranych torrentów i jeszcze starą wersję skoro oficjalna jest na Githubie wprost od autorów. Najnowsza wersja obsługująca Windows 7 to Chromium 109 link : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak ktoś nie czai którą wersję wybrać to tutaj Direct do Portable : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
koko123 Posted March 22, 2024 Author Report Posted March 22, 2024 2 godziny temu, TheStraight napisał(a): thestraight Czy ta portable nie wejdzie do systemu- wolałbym by tak było .Coś musiałem zawalić bo mam brave 1.28 portable i jakoś - bo nie pamiętam w jaki sposób dotałem trzy rozszerzenia . Obecnie chciałem dać jeszcze jedno dot muzyki i tragedia bo komunikat że trzeba zaktualizować przeglądarkę. Quote
LAGUNA Posted March 23, 2024 Report Posted March 23, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
TheStraight Posted March 23, 2024 Report Posted March 23, 2024 21 godzin temu, koko123 napisał(a): thestraight Czy ta portable nie wejdzie do systemu- wolałbym by tak było .Coś musiałem zawalić bo mam brave 1.28 portable i jakoś - bo nie pamiętam w jaki sposób dotałem trzy rozszerzenia . Obecnie chciałem dać jeszcze jedno dot muzyki i tragedia bo komunikat że trzeba zaktualizować przeglądarkę. Jak chcesz dodać rozszerzenie ze sklepu z wtyczkami oficjalnego to nic dziwnego że masz komunikat bo tam są aktualizowane cały czas rozszerzenia. Jak chcesz mieć najnowszą wersję to ogarnij sobie tego Thorium którego ci podesłałem w pierwszym poście Quote
koko123 Posted March 23, 2024 Author Report Posted March 23, 2024 Dałeś mi brave portable "brave-v1.47.186-win32-x64.zip"w opisie był na 10 ja mam 7 64 na próbę uruchomiłem i o dziwo rozszerzenia mogę dodawać . Dostałem uwagę że jeśli chcę dostawać aktualizacje muszę przejść na 10 . Thorium [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tej strony nie wiem co pobierać Przeskanowałem pliki najpierw DISM trzy rodzaje skanu potem sfc/scannow a wynik : błąd 87 logi w Windows/ Logs/DISM /dism.log jutro poszukam czym to otworzyć i podam . dzięki za zainteresowanie Quote
TheStraight Posted March 23, 2024 Report Posted March 23, 2024 40 minut temu, koko123 napisał(a): Dałeś mi brave portable "brave-v1.47.186-win32-x64.zip"w opisie był na 10 ja mam 7 64 na próbę uruchomiłem i o dziwo rozszerzenia mogę dodawać . Dostałem uwagę że jeśli chcę dostawać aktualizacje muszę przejść na 10 . Thorium [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tej strony nie wiem co pobierać Przeskanowałem pliki najpierw DISM trzy rodzaje skanu potem sfc/scannow a wynik : błąd 87 logi w Windows/ Logs/DISM /dism.log jutro poszukam czym to otworzyć i podam . dzięki za zainteresowanie A to się nie dogdaliśmy. No tak jeśli chcesz aktualizację przeglądarki to musisz mieć Windows 10 w górę bo jak pisałem nie raz w tym temacie ostatnia obsługiwana wersja na W7 to 109 a obecnie Chromium ma 123?. Thorium jest portowany do tych wersji a to co masz pobrać to w zależności od tego jakie instrukcje obsługuje twój procesor (aka jak stary jest). Jak bardzo to próbuj z SSE. Quote
stens Posted March 24, 2024 Report Posted March 24, 2024 Zainstaluj sobie Firefox_a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted March 24, 2024 Report Posted March 24, 2024 10 godzin temu, koko123 napisał(a): Przeskanowałem pliki najpierw DISM trzy rodzaje skanu potem sfc/scannow a wynik : błąd 87 logi w Windows/ Logs/DISM /dism.log jutro poszukam czym to otworzyć i podam . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Błąd 87 w DISM - skąd się bierze i jak to naprawić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub instalacja 10-chy i po kłopocie. Quote
koko123 Posted March 25, 2024 Author Report Posted March 25, 2024 Witam ponownie -nie mogłem wcześniej , teraz podaję pełne info . komputera ; GA-170xUltra Gaming -CF , Intel i7-6700 3,4GHz , HyperFury DDR4 ,16GB , NVIDIA GTX 780 . Dyski ST3250318AS 250 GB system ,programy , ST3500418AS 500 GB , ST3500418AS 500 GB .Używam go głównie do filmów mam Adobe Master Coll CS 5 system zaś W 7 64 Home Premium ,OEM . Mam bardzo mało aktualizacji pobranych a uruchamia się w 55 s. Przy zmianie kamery dadam więcej pamięci - podobno są ograniczenia w zależności od modelu płyty którą posiadam albo zmiana na W 7 Prof bo tam można więcej . Nie znam tych tematów w stosownym czasię zgłębię wiedzę . Do obecnej chwili był FFox ale wolno wszystko chodziło - polecał 10 . Dokonałem zmiany na Brave i przypadek tylko sprawił że przy próbie dodania rozszerzenia , pojawił się komunikat o błędach na dodatek stwierdziłem że w plikach "podgląd zdarzeń '' są błędy i ostrzezrenia . Na razie chcę zrobić porządek z plikami które udostępniam . Znalazłem angielską stronę opisującą chyba i moją usterkę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki za wyrozumiałość [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts