mmaciek12 Opublikowano 20 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2024 Nadal niedaleko. 4gen miał premiere 2013, co daje 11 lat. Cytuj
barek16 Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Dzień dobry wszystkim. Długo to trwało, ponieważ pierwszy zamówiony T9500 jednak nie dotarł i musiałem zamówić kolejny. W tym czasie rozpoczęły się przygotowania kart wyborczych m. in. do sejmików co zajmowało mnie 24/7. W końcu mogłem jednak powrócić do tematu. Zamówiony procesor przyszedł w idealnym stanie, dosłownie jak nowy. Przy okazji montażu wymieniłem oczywiście pasty oraz termopady i wyczyściłem radiatory i cooler. Piszę ten post właśnie z tego dziadka, mając odpalony w tle youtube w720p i instalację sterowników. Temperatury w stresie nie przekraczają 64C, sam nie dowierzam jak płynnie taki zabytek może działać. Dziękuję wszystkim za rady, wiem że wiele osób wciąż nie zrozumie po co to wszystko. Przypomnę że założeniem było wycisnąć z "tego" ile się da oczywiście nie przekraczając granicy absurdu i uważam że jest to już max o co warto było w tym temacie powalczyć. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zdzisiek24 lubi to Cytuj
Widzior Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2024 No i pięknie, od razu +100 do respektu na dzielni I jak ładnie ci działa Intel Dynamic Acceleration (IDA) - podnosi mnożnik o +1 i masz boosta 2,8GHz zamiast 2,6GHz. U mnie niestety podnosi tylko o +0,5, ale to dlatego, że mam procka na FSB 1066, co daje mi też 2,8GHz zamiast 2,66GHz. Niniejszym witam w klubie reanimatorów złomków Cytuj
Nieobecny Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2024 Też jestem pełen uznania, dlatego, że też kocham te stare laptopy z C2D, które po maksymalnej modyfikacji dorównują wydajnością Core i3 (zwłaszcza wersjom U) 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 gen o starych AMD nawet nie wspominając. Może nadal są słabe, ale da się zainstalować Win 10 x64 i korzystać z internetu i Office. Istnieją oczywiście lepsze i gorsze modele, ale sentyment jest równy. Mają 15, a nawet prawie 20 lat i nadal działają, a dzisiejsze konstrukcje, nawet w pudełku rozpadną się. Cytuj
barek16 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Nagrałem krótki filmik, bo naprawdę ciężko uwierzyć jak to działa w porównaniu do tego kiedy go dostałem. W tle młoda ogląda bajki, początkowo wyciąłem dźwięk, później już zostawiłem żeby było słychać że youtube nie zrywa. Kosiara lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2024 5 godzin temu, barek16 napisał(a): Nagrałem krótki filmik, bo naprawdę ciężko uwierzyć jak to działa w porównaniu do tego kiedy go dostałem. W tle młoda ogląda bajki, początkowo wyciąłem dźwięk, później już zostawiłem żeby było słychać że youtube nie zrywa. Bardzo ładnie chodzi, jak na taki sprzęt. A MS chce odciąć w 24H2 na silę takie sprzęty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi