Skocz do zawartości

Zasilacz do laptopa CLEVO model DUKA W950TU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam zasilacza do laptopa: CLEVO model DUKA W950TU i nie mogę ustalić jaki powinien być ? Jedyne co znalazłem to to że 19V, 1.58A i chyba tylko 30W, wydaje mi się że odpowiedni będzie zasilacz Delta ADP-30TH B ? Proszę o pomoc, czy dobrze wybrałem ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Najważniejsze to wiedzieć, jaki jest wtyk, tu na fotce chyba jest 5.5x2.1mm, ale najczęściej w starych lapach bywały 5.5x2.5mm, więc żebyś się nie pomylił (swoją drogą wtyczki z większą dziurką na ogół pasują też do gniazd z mniejszym bolcem, ale wiadomo, nie ma wtedy tak dobrego styku). Napięcie 19V, może być też 20V, a prąd zawsze może być większy z zasilacza, to będzie się mniej grzał i miał zapas mocy.

P.S. Przeglądam ali i jest sajgon, są różne wtyki do Clevo, nawet 4.8x1.7mm czy 4.0x1.35mm, więc musisz wiedzieć, jaką ma "dziurkę" twój model, bo w necie nie mogę tego znaleźć :E

Opublikowano

OK dzięki ! Jeszcze jedno pytanko, gdy się wszystko zgadza, to znaczy, rozmiar wtyku, ampery i waty, a różnica między oryginałem a zamiennikiem to różnica 0.5V. Oryginał to 19V, a zamiennik 18.5V, może być taka różnica ?

Opublikowano
2 godziny temu, gsobanski4 napisał(a):

Oryginał to 19V, a zamiennik 18.5V, może być taka różnica ?

Może. Zresztą wystarczy pomierzyć miernikiem różne zasilacze laptopowe, to można się mocno zdziwić, jaki mają rozrzut napięcia. Sam swoje stare złomy na 20V zasilam z 19V.