MUSASHI Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2023 Witam, mam pytanie czy można do tego produktu podłączyć kartę sieciową lecz coś w stylu anteny tylko pod gniazdo LAN czy nie bardzo ? Bo szukam czegoś aby móc korzystać z tego serwera za pomocą Wi Fi i łączyć się aby móc oglądać filmy na tv. Poniżej załączam fotki jak wygląda przód oraz tył obudowy w tym serwerze. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TheStraight Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 Jak niby pod gniazdo lan? Chcesz się połączyć po wifi to podłącz NAS'a pod router i wtedy nie ma żadnego problemu będziesz mógł łączyć cokolwiek czy to kablem czy po wifi. Cytuj
MUSASHI Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 Możesz trochę jaśniej jak mam tego dokonać ??? Sugerujesz że pod router podłączę NAS za pomocą kabla LAN i co dalej jak mogę korzystać z serwera za pomocą sieci bezprzewodowej Wi Fi ? Będę wdzięczny za jakąś instrukcję jak tego dokonać. Cytuj
TheStraight Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2023 1 hour ago, MUSASHI said: Możesz trochę jaśniej jak mam tego dokonać ??? Sugerujesz że pod router podłączę NAS za pomocą kabla LAN i co dalej jak mogę korzystać z serwera za pomocą sieci bezprzewodowej Wi Fi ? Będę wdzięczny za jakąś instrukcję jak tego dokonać. Dziwne no ale. Podepnij kablem lan NAS do routera wtedy zmapujesz go do sieci lokalnej po adresie IP. Wystarczy udostępnić sobie zasób w oprogramowaniu Nas'a (folder) czy co tam chcesz wraz z utworzeniem użytkownika chyba że chcesz publiczny. Później na urządzeniach łączysz się wpisując \\"adres ip lokalny" w ekspolatorze i mapując sobie go jako dysk chociażby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi