Jump to content

Recommended Posts

Posted
Cytat

@echo off

rem ==  Run script as TrustedInstaller ==
WHOAMI /USER | FINDSTR "S-1-5-18" >nul || "%~dp0PowerRun_x64.exe" "%~0" &&exit

rem ==  Stop WinDefend Service ==
sc config WinDefend start= disabled & sc stop WinDefend >nul

rem ==  Turn off Windows Defender ==
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender" /v "DisableAntiSpyware" /t REG_DWORD /d "1" /f

rem ==  Delete Windows Defender scheduled tasks ==
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Schedule\TaskCache\Tree\Microsoft\Windows\Windows Defender" /f

rem ==  Disable Malicious Software Reporting Tool ==
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MRT" /v "DontReportInfectionInformation" /t REG_DWORD /d "1" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MRT" /v "DontOfferThroughWUAU" /t REG_DWORD /d "1" /f
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\MRT.exe" /f

rem ==  Disable Windows Defender Security Center Notifications ==
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications" /v "DisableNotifications" /t REG_DWORD /d "1" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications" /v "DisableEnhancedNotifications" /t REG_DWORD /d "1" /f

rem ==  Hide Windows Security Systray ==
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Systray" /v "HideSystray" /t REG_DWORD /d "1" /f

rem == Remove WinDefend service ==
reg delete "HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Services\WinDefend" /f

rem == Disable smartscreen ==
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System" /v "EnableSmartScreen" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\default\Browser\AllowSmartScreen" /v "value" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" /v "SmartScreenEnabled" /t REG_SZ /d "Off" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\SmartScreen" /v "ConfigureAppInstallControlEnabled" /t REG_DWORD /d "1" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\SmartScreen" /v "ConfigureAppInstallControl" /t REG_SZ /d "Anywhere" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter" /v "Enabled" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter" /v "EnabledV8" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3"  /v "2301" /t REG_DWORD /d "3" /f

rem ==  Disable smartscreen for store and apps ==
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "EnableWebContentEvaluation" /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "PreventOverride" /t REG_DWORD /d "1" /f
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows Security Health\State" /v "AppAndBrowser_StoreAppsSmartScreenOff" /t REG_DWORD /d "0" /f

rem ==  Disable smartscreen for microsoft edge ==
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Edge\SmartScreenEnabled" /ve /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Edge\SmartScreenPuaEnabled" /ve /t REG_DWORD /d "0" /f
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows Security Health\State" /v "AppAndBrowser_EdgeSmartScreenOff" /t REG_DWORD /d "0" /f

powershell -nop -c Add-Type -As PresentationFramework;[System.Windows.MessageBox]::Show('Windows Defender is permanently disabled!')&exit

Wklej w notatnik i zapisz jako Disable Windows Defender.cmd  Uruchom system w trybie awaryjnym i uruchom skrypt. Czekaj aż Ci odpowie.

@christopher732

Posted

Myślę że spore grono tu ludzi nienawidzi Defendera ale nie przyznają się do tego.

Czwarty rok mam win 10tkę  bez tego  zabezpieczenia  w miarę kontroluję zawirusowanie systemu.

Jest wiele programów które z powodzeniem zastępują to dziadostwo np:

Malwarebytes , GridinSoft ,Norton, Eset ,BitDefender i nad nimi mogę zapanować a Defender 

kasuję jak leci cracki ,generatory klucze rejestracyjne i tego znieść nie mogę .

Dlatego szukam win 11 pro bez wodotrysków i defendera jak macie coś fajnego dajcie znać.

kris7200 and Biblioteka like this
Posted
6 godzin temu, christopher732 napisał(a):

Myślę że spore grono tu ludzi nienawidzi Defendera ale nie przyznają się do tego.

Czwarty rok mam win 10tkę  bez tego  zabezpieczenia  w miarę kontroluję zawirusowanie systemu.

Jest wiele programów które z powodzeniem zastępują to dziadostwo np:

Malwarebytes , GridinSoft ,Norton, Eset ,BitDefender i nad nimi mogę zapanować a Defender 

kasuję jak leci cracki ,generatory klucze rejestracyjne i tego znieść nie mogę .

Dlatego szukam win 11 pro bez wodotrysków i defendera jak macie coś fajnego dajcie znać.

A ja od 2015 roku na każdym sprzęcie używam defendera i se nie wyobrażam lepszego darmowego AV :)

renatan and Biblioteka like this
Posted
10 godzin temu, christopher732 napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Biblioteka likes this
Posted
W dniu 5.10.2023 o 20:17, christopher732 napisał(a):

Witam, mam prośbę czy dali byście namiar na win 11 bez defendera ,ostatnio zainstalowałem  z tym dziadostwem i nie mogłem tego usunąć

i aby uniknąć niepotrzebnego kłopotu chcę instalkę wolną od Defendera.

Znalazłem w sieci bardzo ciekawą stronę, zajrzyj może znajdziesz to co szukasz.

Posted

Oto oficjalne źródło projektu Defender Remover: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - informacja o potencjalnym zagrożeniu wynika z:
- Ingerencji w ustawienia systemowe
- Użycia PowerRun do eskalacji uprawnień aby stać się użytkownikiem system i mieć większe prawa modyfikacji obszarów chronionych

Posted
Godzinę temu, ITFun napisał(a):

Oto oficjalne źródło projektu Defender Remover: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - informacja o potencjalnym zagrożeniu wynika:
- Ingerencji w ustawienia systemowe
- Użycia PowerRun do eskalacji uprawnień aby stać się użytkownikiem system i mieć większe prawa modyfikacji obszarów chronionych

Dziękuje 😉

Posted
3 godziny temu, ITFun napisał(a):

Do czego jest Użycia PowerRun ?

Posted
W dniu 5.10.2023 o 20:17, christopher732 napisał(a):

Witam, mam prośbę czy dali byście namiar na win 11 bez defendera ,ostatnio zainstalowałem  z tym dziadostwem i nie mogłem tego usunąć

i aby uniknąć niepotrzebnego kłopotu chcę instalkę wolną od Defendera.

Ja używam tego modyfikatora:

Z zabezpieczeń tyle zostało :E

Posted
40 minut temu, leven napisał(a):

Ja używam tego modyfikatora:

Z zabezpieczeń tyle zostało :E

Jak pobrać tego atlasa? Można w nim zmienić język?

Posted
W dniu 3.03.2024 o 16:51, pawelek1980 napisał(a):

Jak pobrać tego atlasa? Można w nim zmienić język?

W uproszczeniu atlas to nakładka na system. Modyfikuje system który zainstalowałeś. Czyli będziesz mieć język Polski jeśli taką wersje zainstalowałeś. Po ostatnich poprawkach bardzo przyjemny mod. Wcześniej w ich playbooku znajdowało się kilka kontrowersyjnych zmian przyjęte jako domyślne. Obecnie mogę polecić. Z ciekawostek - Atlasa można zainstalować na już zmodyfikowany system - oczywiście rejestr zostaje nadpisany więc tym sposobem usuwasz większość tweaków w systemie który miałeś zainstalowany.

pawelek1980 likes this