christopher732 Posted October 5, 2023 Report Posted October 5, 2023 Witam, mam prośbę czy dali byście namiar na win 11 bez defendera ,ostatnio zainstalowałem z tym dziadostwem i nie mogłem tego usunąć i aby uniknąć niepotrzebnego kłopotu chcę instalkę wolną od Defendera. Quote
Widzior Posted October 5, 2023 Report Posted October 5, 2023 Przecież to podobno działa? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted October 5, 2023 Report Posted October 5, 2023 Cytat @echo off rem == Run script as TrustedInstaller == WHOAMI /USER | FINDSTR "S-1-5-18" >nul || "%~dp0PowerRun_x64.exe" "%~0" &&exit rem == Stop WinDefend Service == sc config WinDefend start= disabled & sc stop WinDefend >nul rem == Turn off Windows Defender == reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender" /v "DisableAntiSpyware" /t REG_DWORD /d "1" /f rem == Delete Windows Defender scheduled tasks == reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Schedule\TaskCache\Tree\Microsoft\Windows\Windows Defender" /f rem == Disable Malicious Software Reporting Tool == reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MRT" /v "DontReportInfectionInformation" /t REG_DWORD /d "1" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MRT" /v "DontOfferThroughWUAU" /t REG_DWORD /d "1" /f reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\MRT.exe" /f rem == Disable Windows Defender Security Center Notifications == reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications" /v "DisableNotifications" /t REG_DWORD /d "1" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Notifications" /v "DisableEnhancedNotifications" /t REG_DWORD /d "1" /f rem == Hide Windows Security Systray == reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender Security Center\Systray" /v "HideSystray" /t REG_DWORD /d "1" /f rem == Remove WinDefend service == reg delete "HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Services\WinDefend" /f rem == Disable smartscreen == reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System" /v "EnableSmartScreen" /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\default\Browser\AllowSmartScreen" /v "value" /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer" /v "SmartScreenEnabled" /t REG_SZ /d "Off" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\SmartScreen" /v "ConfigureAppInstallControlEnabled" /t REG_DWORD /d "1" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender\SmartScreen" /v "ConfigureAppInstallControl" /t REG_SZ /d "Anywhere" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter" /v "Enabled" /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter" /v "EnabledV8" /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Lockdown_Zones\3" /v "2301" /t REG_DWORD /d "3" /f rem == Disable smartscreen for store and apps == reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "EnableWebContentEvaluation" /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost" /v "PreventOverride" /t REG_DWORD /d "1" /f reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows Security Health\State" /v "AppAndBrowser_StoreAppsSmartScreenOff" /t REG_DWORD /d "0" /f rem == Disable smartscreen for microsoft edge == reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Edge\SmartScreenEnabled" /ve /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Edge\SmartScreenPuaEnabled" /ve /t REG_DWORD /d "0" /f reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows Security Health\State" /v "AppAndBrowser_EdgeSmartScreenOff" /t REG_DWORD /d "0" /f powershell -nop -c Add-Type -As PresentationFramework;[System.Windows.MessageBox]::Show('Windows Defender is permanently disabled!')&exit Wklej w notatnik i zapisz jako Disable Windows Defender.cmd Uruchom system w trybie awaryjnym i uruchom skrypt. Czekaj aż Ci odpowie. @christopher732 Quote
Biblioteka Posted October 6, 2023 Report Posted October 6, 2023 Witam. A co Defender jest aż taki chu... , że go nie chcecie? Co w zamian? Quote
christopher732 Posted October 6, 2023 Author Report Posted October 6, 2023 Myślę że spore grono tu ludzi nienawidzi Defendera ale nie przyznają się do tego. Czwarty rok mam win 10tkę bez tego zabezpieczenia w miarę kontroluję zawirusowanie systemu. Jest wiele programów które z powodzeniem zastępują to dziadostwo np: Malwarebytes , GridinSoft ,Norton, Eset ,BitDefender i nad nimi mogę zapanować a Defender kasuję jak leci cracki ,generatory klucze rejestracyjne i tego znieść nie mogę . Dlatego szukam win 11 pro bez wodotrysków i defendera jak macie coś fajnego dajcie znać. kris7200 and Biblioteka like this Quote
shylaura02 Posted October 6, 2023 Report Posted October 6, 2023 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
VACek Posted October 7, 2023 Report Posted October 7, 2023 6 godzin temu, christopher732 napisał(a): Myślę że spore grono tu ludzi nienawidzi Defendera ale nie przyznają się do tego. Czwarty rok mam win 10tkę bez tego zabezpieczenia w miarę kontroluję zawirusowanie systemu. Jest wiele programów które z powodzeniem zastępują to dziadostwo np: Malwarebytes , GridinSoft ,Norton, Eset ,BitDefender i nad nimi mogę zapanować a Defender kasuję jak leci cracki ,generatory klucze rejestracyjne i tego znieść nie mogę . Dlatego szukam win 11 pro bez wodotrysków i defendera jak macie coś fajnego dajcie znać. A ja od 2015 roku na każdym sprzęcie używam defendera i se nie wyobrażam lepszego darmowego AV renatan and Biblioteka like this Quote
renatan Posted October 7, 2023 Report Posted October 7, 2023 22 godziny temu, Biblioteka napisał(a): Witam. A co Defender jest aż taki chu... , że go nie chcecie? Co w zamian? z takimi ,,odzywkami" to do piaskownicy tu jest forum publiczne Biblioteka and zdzisiek24 like this Quote
stens Posted October 7, 2023 Report Posted October 7, 2023 10 godzin temu, christopher732 napisał(a): Dlatego szukam win 11 pro bez wodotrysków i defendera jak macie coś fajnego dajcie znać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Biblioteka likes this Quote
Kuba555 Posted October 7, 2023 Report Posted October 7, 2023 W dniu 5.10.2023 o 20:17, christopher732 napisał(a): Witam, mam prośbę czy dali byście namiar na win 11 bez defendera ,ostatnio zainstalowałem z tym dziadostwem i nie mogłem tego usunąć i aby uniknąć niepotrzebnego kłopotu chcę instalkę wolną od Defendera. Znalazłem w sieci bardzo ciekawą stronę, zajrzyj może znajdziesz to co szukasz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
renatan Posted October 8, 2023 Report Posted October 8, 2023 W dniu 5.10.2023 o 20:17, christopher732 napisał(a): i nie mogłem tego usunąć Defender Remover 12.5.6 zdzisiek24 likes this Quote
radekw33 Posted October 16, 2023 Report Posted October 16, 2023 Wystarczy zainstalowac innego antywirusa, ktory zastepuje defender! Czego wiecej szukacie?! Quote
abcxd Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 W dniu 8.10.2023 o 07:56, renatan napisał(a): Defender Remover 12.5.6 Cześć, Można prosić o najnowszą wersję i pewny namiar na ten program . Quote
renatan Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 Godzinę temu, abcxd napisał(a): Cześć, Można prosić o najnowszą wersję i pewny namiar na ten program . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
abcxd Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 Przy próbie pobrania DefenderRemover.exe mam komunikat ,że plik jest zainfekowany -Trojan ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ITFun Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 Oto oficjalne źródło projektu Defender Remover: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - informacja o potencjalnym zagrożeniu wynika z: - Ingerencji w ustawienia systemowe - Użycia PowerRun do eskalacji uprawnień aby stać się użytkownikiem system i mieć większe prawa modyfikacji obszarów chronionych Quote
Grzegorz83 Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 Godzinę temu, ITFun napisał(a): Oto oficjalne źródło projektu Defender Remover: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - informacja o potencjalnym zagrożeniu wynika: - Ingerencji w ustawienia systemowe - Użycia PowerRun do eskalacji uprawnień aby stać się użytkownikiem system i mieć większe prawa modyfikacji obszarów chronionych Dziękuje Quote
abcxd Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 3 godziny temu, ITFun napisał(a): - Użycia PowerRun do eskalacji uprawnień aby stać się użytkownikiem system i mieć większe prawa modyfikacji obszarów chronionych Do czego jest Użycia PowerRun ? Quote
ITFun Posted February 28, 2024 Report Posted February 28, 2024 PowerRun jest używany w pewnym momencie skryptu aby zmodyfikować chronione pliki/foldery defendera Quote
leven Posted March 3, 2024 Report Posted March 3, 2024 W dniu 5.10.2023 o 20:17, christopher732 napisał(a): Witam, mam prośbę czy dali byście namiar na win 11 bez defendera ,ostatnio zainstalowałem z tym dziadostwem i nie mogłem tego usunąć i aby uniknąć niepotrzebnego kłopotu chcę instalkę wolną od Defendera. Ja używam tego modyfikatora: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z zabezpieczeń tyle zostało [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
pawelek1980 Posted March 3, 2024 Report Posted March 3, 2024 40 minut temu, leven napisał(a): Ja używam tego modyfikatora: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z zabezpieczeń tyle zostało [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak pobrać tego atlasa? Można w nim zmienić język? Quote
redbull89 Posted March 4, 2024 Report Posted March 4, 2024 W dniu 3.03.2024 o 16:51, pawelek1980 napisał(a): Jak pobrać tego atlasa? Można w nim zmienić język? W uproszczeniu atlas to nakładka na system. Modyfikuje system który zainstalowałeś. Czyli będziesz mieć język Polski jeśli taką wersje zainstalowałeś. Po ostatnich poprawkach bardzo przyjemny mod. Wcześniej w ich playbooku znajdowało się kilka kontrowersyjnych zmian przyjęte jako domyślne. Obecnie mogę polecić. Z ciekawostek - Atlasa można zainstalować na już zmodyfikowany system - oczywiście rejestr zostaje nadpisany więc tym sposobem usuwasz większość tweaków w systemie który miałeś zainstalowany. pawelek1980 likes this Quote
Recommended Posts