Jump to content

Ping w grach

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich forumowiczów.

Kiedy zaczynałem  przygodę z grą counter strike 1.6 zawsze zaskakiwał mnie ping innych graczy. Z Premierą CS GO, coraz częściej widziałem osoby które miały ping np5.Myślałem że to wina mojego internetu, nie ukrywam że odkąd założyłem światłowód  to internet mobilny na zawsze przestał dla mnie istnieć. Wymieniłem również wszystkie podzespoły w komputerze.

Nadal ping nie potrafi mi zejść poniżej 10. Zazwyczaj mam 15 we wszystkich meczach. Jestem kompletnie zielony, nie znam się na tym. Czy mogłaby jakaś miła istota wytłumaczyć mi dlaczego tak się dzieje? Zawsze się zastanawiałem , czy to wina internetu a może mocy komputera. Niestety nadal nie wiem. Wczoraj wylosowalem na meczu samych Polaków. Chyba też mieli światłowód , bo pingi mieli 2-8 gdzie ja miałem powyżej 10.

Kiedyś ktoś mi powiedział że to kwestia światłowodu że są takie pingi, ale jak wspomniałem nie znam się.

Prędkość mam do 600.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi. :)

Posted

Być może masz tak jak ja. Najmniejszy ping jaki oferuje dostawca to kilkanaście ms i nic z tym za bardzo nie zrobisz.

Oczywiście możesz sobie sprawdzić na speedteście lub w cmd ping google.pl /t i wszystko będzie jasne.