Pakitko Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2023 Eset, malwsrebytes iobit AntiMalware, 360 Inter security. Dr,web courent, adAware remover. Skabowane i nic nie wykrywa . Folder temp spamowany wyslany na virus total nic nie wskazało. Co usunę z autostart to znów z folderu temp dodają się pliki do uruchomienia wraz Windows. Wiem że format by załatwił sprawę, ale sporo danych na dysku i brak czasu na przerzuty danych. Proszę o jakieś wskazówki, dziękuję z góry za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
balusiek Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2023 I to jest "fajna" nauczka na przyszłość. Robić backupy systemu. Ja to robię raz w miesiącu, zazwyczaj po aktualizacji. Ważne pliki mam na osobnych dyskach. Cytuj
Pakitko Opublikowano 22 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 W dniu 21.09.2023 o 09:41, Napromieniowany napisał(a): Samo usunięcie nie zawsze pomoże ponieważ musisz usunąć źródło problemu czyli odinstalować program lub instalacje bo coś w tle próbuję/wymusza działa i tworzy pliki tymczasowe może być też niedokończona/uszkodzona/przerwana instalacja i stąd przywraca pliki np. Iobit plik licencji , "mbam" program "Malwarebytes" , plik "mainframestore" to sklep jakiś z koszulkami , pliki "vcredist" dotyczą "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" natomiast plik "hsperfdata" dotyczy programu "Java" Niektóre programy tworzą sobie pliki w folderze tymczasowym np. logi lub wymagające pliki np. "vcredist" do późniejszego zainstalowania. - acrord32 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -acrord32_super_sbx [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - dateinj01.dll - Ten plik jest wyszukiwany jako robak/wirus z zapytaniem - Czy jest to wirus ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Patrzyłem programy zainstalowane i nic innego niż to co sam instalowałem nie widze Cytuj
Widzior Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 W dniu 21.09.2023 o 13:57, balusiek napisał(a): Robić backupy systemu. Ja to robię raz w miesiącu, zazwyczaj po aktualizacji. A normalni ludzie robią przed Cytuj
balusiek Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2023 14 godzin temu, Widzior napisał(a): A normalni ludzie robią przed Może dlatego, że nigdy nie miałam problemów po aktualizacji, a przed owszem. Czasem aktualizacje nie chciały mi wchodzić, bo coś w "międzyczasie" namieszałem (a... uważam się za normalnego, tak trochę nieskromnie) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi