MateuszCOMPANY Posted September 14, 2023 Report Posted September 14, 2023 Witam Posiadam dwa identyczne, już dość leciwe laptopy Asus F5SL z XP'kami na pokładzie, które chciałem zaaktualizować do siódemki sromotnika : wyposażone w procesor: Intel Pentium T2390 ,grafika: ATI Radeon HD3470 ,ram: 2GB Problem w tym że oba nie przyjmują tego systemu. Po załadowaniu pendrive do laptopa, odpalam z boot menu i wszystko elegancko się załącza, pojawia się ekran instalacji windowsa, komputer zasysa sobie pliki i gdy jest już załadowany w 100% (powinien pokazać się ekran wyboru systemu który chcę zainstalować) to wyskakuje mi taki blue screen: System nagrywałem programem rufus w systemie MBR. Biosy w obu laptopach są zaaktualizowane do najnowszej wersji Dostępna konfiguracja w biosie jest bardzo uboga, jedyne bardziej rozbudowane ustawienia są dostępne w Advanced > IDE Configuration [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oba laptopy wysypują się tak samo i w tym samym momencie Próbowałem z dwóch różnych pendrive, dla pewności ściągałem JG7 jeszcze raz. Po wsadzeniu pendrive do innego latopa system ładuje się całkowicie poprawnie i mogę bez problemu przeprowadzić proces instalacji. Quote
VACek Posted September 14, 2023 Report Posted September 14, 2023 Ty chcesz na te padła instalować Win 7 64bit? Wybacz ale chyba nie wiesz co robisz Quote
MateuszCOMPANY Posted September 14, 2023 Author Report Posted September 14, 2023 Wiem co robię. To jest wykastrowana siódemka, która bez problemu działa na 2gb ramu Quote
Recommended Posts