makinero Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2023 Jak podłączyć dysk "Drive based on NVMe PCIe 4.0 U.2 technology" SAMSUNG PM9A3 do płyty ASUS Z790-A WiFi Cytuj
LAGUNA Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
makinero Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Mylisz się [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników](to jest 2.5 calowy dysk NVMe U.2) a nie taki normalny NVMe M.2 Cytuj
sabrex11 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Wymień dysk albo płytę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LAGUNA Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Jak słusznie zauważyłeś moge się mylić ,ale chyba będzie potrzebny tutaj adapter. Cytuj
makinero Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 4 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Jak słusznie zauważyłeś moge się mylić ,ale chyba będzie potrzebny tutaj adapter. Wiem zmienię go na SAMSUNG PM893 7,68TB. Wydaje się dobry jest SATA i ma aż 14.000TB (14.000.000 GB) możliwości ilości zapisu danych w komórkach LAGUNA lubi to Cytuj
brygada69 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Tu masz adapter [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 @makinero Decyzja należy do Ciebie,ale adapter by wyszedł taniej. Cytuj
makinero Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 1 godzinę temu, LAGUNA napisał(a): @makinero Decyzja należy do Ciebie,ale adapter by wyszedł taniej. Ale ten adapter to "NO NAME" a ja potrzebuję "dobrej jakości" produktu. Cytuj
Widzior Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 32 minuty temu, makinero napisał(a): Ale ten adapter to "NO NAME" a ja potrzebuję "dobrej jakości" produktu. A co można popsuć w adapterze, który nie ma żadnej elektroniki? A no tak, pewnie ścieżki są pofalowane jak włosy Geslerowej, bo to "no name". Gratuluję żelaznej logiki brygada69 lubi to Cytuj
makinero Opublikowano 5 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Elektronikiem trzeba się urodzić. A ty pewnie ślepy jesteś. Bo ja widzę, że ma elektroniczne podzespoły SMD. Poza tym po co mi PCIE 3.0 skoro mogę kupić z PCIE 4.0 lepszy? Cytuj
Widzior Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 To jest adapter pasywny, nie ma żadnej elektroniki nim sterującej, a te 2 kondziołki i stabilizatorek nawet nie przyszło mi do głowy nazwać elektroniką brygada69 i starcraft2fan lubią to Cytuj
makinero Opublikowano 6 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 Przychodzicie mi tu z jakimiś głupimi radami, a nawet nie wiecie nic o SSD, przecież ten adapter nie nadaje się do tego modelu, jaki podałem. Śmiechu warte! Mówiłem, że się na elektronice nie znacie. Ja mówiłem o 2,5 calowym dysku SSD I podałem konkretne oznaczenie modelu, pewnie nawet nie wiecie jak on wygląda. Szkoda słów. Cytuj
Widzior Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 21 minut temu, makinero napisał(a): ten adapter nie nadaje się do tego modelu, jaki podałem Nie wiem, czy ty jesteś taki głupi, czy tylko udajesz, ale to już twój problem. Ja stąd spadam Cytuj
TomOlej Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 9 minut temu, seba007 napisał(a): Masz problem podłączyć dysk 2,5 cala SATA ssd do płyty głównej? Czy ja dobrze rozumiem? Taki? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Źle, ten dysk to serwerowy wynalazek. Nigdy nie widziałem konsumenckiej płyty głównej ze slotem na taki dysk, niektóre stacje robocze/serwery mają taki slot. seba007 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 To jest taki dysk? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jeśli tak to potrzebujesz adapter Cytuj
makinero Opublikowano 6 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TomOlej Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 8 godzin temu, makinero napisał(a): Przychodzicie mi tu z jakimiś głupimi radami, a nawet nie wiecie nic o SSD, przecież ten adapter nie nadaje się do tego modelu, jaki podałem. Śmiechu warte! Mówiłem, że się na elektronice nie znacie. Ja mówiłem o 2,5 calowym dysku SSD I podałem konkretne oznaczenie modelu, pewnie nawet nie wiecie jak on wygląda. Szkoda słów. Tylko że ten adapter "No name" jest jak najbardziej odpowiedni do tego dysku. Dysk wpychasz w slot na pcb, następnie przykręcasz dysk śrubami(otwory w pcb) i już. Można coś pokombinować z adapterami do hotswapów i wtedy podłączać hotswapa po adapterze do PCIe. edit: tutaj również no name ale w wersji pcie 4.0: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brygada69 i Ryzenek lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 Kabel pozwalający na podłączenie dysku SSD ze złączem U.2 SFF-8639 do płyty głównej (wolne złącze SFF-8643) lub konwertera wyposażonego w złącze SFF-8643 na PCI-E lub M.2. Szybkość transmisji danych do 2 GB/s (PCI Express v2.0) lub 4 GB/s (PCI Express v3.0). Kabel oferuje wsparcie dla standardu NVM Express (NVMe). Długość: 50cm, kabel zasilający SATA: 5cm. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi