Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

Jak słusznie zauważyłeś  moge się mylić ,ale chyba będzie potrzebny tutaj adapter.

Wiem zmienię go na SAMSUNG PM893   7,68TB. Wydaje się dobry jest SATA i ma aż 14.000TB (14.000.000 GB) możliwości ilości zapisu danych w komórkach

LAGUNA lubi to
Opublikowano
32 minuty temu, makinero napisał(a):

Ale ten adapter to "NO NAME"  a ja potrzebuję "dobrej jakości" produktu.

A co można popsuć w adapterze, który nie ma żadnej elektroniki? A no tak, pewnie ścieżki są pofalowane jak włosy Geslerowej, bo to "no name". Gratuluję żelaznej logiki :22

brygada69 lubi to
Opublikowano

Przychodzicie mi tu z jakimiś głupimi radami, a nawet nie wiecie nic o SSD, przecież ten adapter nie nadaje się do tego modelu, jaki podałem.  Śmiechu warte! Mówiłem, że się na elektronice nie znacie. Ja mówiłem o 2,5 calowym dysku SSD I podałem konkretne oznaczenie modelu, pewnie nawet nie wiecie jak on wygląda. Szkoda słów.

Opublikowano
21 minut temu, makinero napisał(a):

ten adapter nie nadaje się do tego modelu, jaki podałem

Nie wiem, czy ty jesteś taki głupi, czy tylko udajesz, ale to już twój problem. Ja stąd spadam :22

Opublikowano
9 minut temu, seba007 napisał(a):

Masz problem podłączyć dysk 2,5 cala SATA  ssd do płyty głównej?

Czy ja dobrze rozumiem?

Taki?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Źle, ten dysk to serwerowy wynalazek. Nigdy nie widziałem konsumenckiej płyty głównej ze slotem na taki dysk, niektóre stacje robocze/serwery mają taki slot. 

seba007 lubi to
Opublikowano
8 godzin temu, makinero napisał(a):

Przychodzicie mi tu z jakimiś głupimi radami, a nawet nie wiecie nic o SSD, przecież ten adapter nie nadaje się do tego modelu, jaki podałem.  Śmiechu warte! Mówiłem, że się na elektronice nie znacie. Ja mówiłem o 2,5 calowym dysku SSD I podałem konkretne oznaczenie modelu, pewnie nawet nie wiecie jak on wygląda. Szkoda słów.

Tylko że ten adapter "No name" jest jak najbardziej odpowiedni do tego dysku. Dysk wpychasz w slot na pcb, następnie przykręcasz dysk śrubami(otwory w pcb) i już. Można coś pokombinować z adapterami do hotswapów i wtedy podłączać hotswapa po adapterze do PCIe. 

edit: tutaj również no name ale w wersji pcie 4.0:

brygada69 i Ryzenek lubią to
Opublikowano

Kabel pozwalający na podłączenie dysku SSD ze złączem U.2 SFF-8639 do płyty głównej (wolne złącze SFF-8643) lub konwertera wyposażonego w złącze SFF-8643 na PCI-E lub M.2. Szybkość transmisji danych do 2 GB/s (PCI Express v2.0) lub 4 GB/s (PCI Express v3.0).  Kabel oferuje wsparcie dla standardu NVM Express (NVMe). Długość: 50cm, kabel zasilający SATA: 5cm.