Szyp Posted August 4, 2023 Report Posted August 4, 2023 Cześć, Ponieważ MS leci sobie w kulki i już przy którymś kolejnym laptopie nie mogę aktywować nowej instalacji po reinstalacji systemu. Oczywiście używam klucza z nalepki ale nawet nie poszła aktywacja z kluczem OEM Samsunga (tu akurat laptop tej marki). Stąd pytanie czy ma ktoś Windows 7 oem license installer od Raymonda? Chodzi o plik 7_OEM_Installer.zip po linkami które znalazłem jest pusto. Ponieważ oryginalne systemy są niemożliwe do aktywacji to MS powinien sam wypuścić jakiś aktywator żeby użytkownicy nie musieli się męczyć i ryzykować używając różnych aktywatorów. Dzięki za ew pomoc Quote
VACek Posted August 4, 2023 Report Posted August 4, 2023 18 minut temu, Szyp napisał(a): Ponieważ oryginalne systemy są niemożliwe do aktywacji to MS powinien sam wypuścić jakiś aktywator żeby użytkownicy nie musieli się męczyć i ryzykować używając różnych aktywatorów. Przypominam że podczas instalacji nie podajesz klucza, po skończonej instalacji instalujesz sterowniki chipsetu, a następnie aktywujesz kluczem system Quote
Szyp Posted August 4, 2023 Author Report Posted August 4, 2023 Godzinę temu, VACek napisał(a): Przypominam że podczas instalacji nie podajesz klucza, po skończonej instalacji instalujesz sterowniki chipsetu, a następnie aktywujesz kluczem system Klucza nie podałem przy instalacji, zainstalowałem sterowniki dla nierozpoznanych urządzeń w MU, ale fakt sterów do chipsetu nie instalowałem. Tak czy siak jak ktoś ma instaler ok tóry pytałem to poproszę. Quote
razor1995 Posted August 4, 2023 Report Posted August 4, 2023 3 godziny temu, Szyp napisał(a): Stąd pytanie czy ma ktoś Windows 7 oem license installer od Raymonda? Chodzi o plik 7_OEM_Installer.zip po linkami które znalazłem jest pusto. Czyli zakładam, że masz tablicę SLIC w BIOS. Skoro tak, skorzystaj z Windows Loadera, który zrobi dokładnie to samo, czyi zainstaluje ci licencję OEM, na podstawie SLIC: Quote
Szyp Posted August 4, 2023 Author Report Posted August 4, 2023 39 minut temu, razor1995 napisał(a): Czyli zakładam, że masz tablicę SLIC w BIOS. Skoro tak, skorzystaj z Windows Loadera, który zrobi dokładnie to samo, czyi zainstaluje ci licencję OEM, na podstawie SLIC Tak mam i aktywowałem loaderam który miałem czyli DAZem. Poszukałem raz jeszcze i na elektrodzie znalazłem to czego szukałem. Nie wiem, dlaczego wcześniej nie zauważałem plików choć czytałem ten wątek. Starość widocznie. Przy narzędziu od Raymonda Virustotal zdecydowanie mniej krzyczy niż w przypadku DAZa (wiem, hacking tool, false positive itp) Dziękuję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] za odpowiedzi. Może sobie dla zabawy jeszcze raz na czysto zainstaluję i sprawdzę czy stery do chipsetu coś zmienią w kwestii możliwości aktywacji. Quote
Recommended Posts