MUSASHI Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Witam, mam takie pytanie, czy jest opcja wyłączenia gdzieś aby po wyłączeniu komputera nie świeciła myszka ? Drażni mnie to trochę bo obojętne czy myszka jest podłączona do portu usb z tyłu bezpośrednio na płycie głównej lub z przodu portu w obudowie cały czas świeci. Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to poproszę o instrukcję gdzie to można wyłączyć aby normalnie po wyłączeniu komputera myszka gasła i się wyłączała tak jak to jest w przypadku klawiatury. Pozdrawiam i liczę ma pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu. Cytuj
Rudio Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Szukaj w BIOS-ie opcji zasilania portów USB w standby'u czy czegoś podobnego. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 A może tak się uda rozwiązać problem. Ustawienia - system - zasilanie i uśpienie - opcje zasilania - po prawej stronie jest: - dodatkowe opcje zasilania - wybierz działanie przycisków zasilania - na dole w ustawieniach zasilania odkliknij "Włącz szybkie uruchamianie" Cytuj
VACek Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Jak nie masz myszki za 10zł, to masz dedykowany soft od producenta gdzie możesz wyłączyć podświetlenie RGB w myszce SirGon lubi to Cytuj
tadziu123 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2023 W dniu 4.08.2023 o 04:54, MUSASHI napisał(a): Drażni mnie to trochę bo obojętne czy myszka jest podłączona do portu usb z tyłu bezpośrednio na płycie głównej lub z przodu portu w obudowie cały czas świeci. Sprawdź tę metodę mi pomogło kiedyś ustawienie opcji ErP Ready na Enable z tego tematu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a na tej stronie jest odwrotnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
stig Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Miałem podobny problem z myszką Esperanza, świeciła mi na zielono po wyłączeniu kompa. Softu od producenta brak, więc rozkręciłem myszkę i "wymontowałem" diody ruszając nimi na boki, aż się ułamały. Sposób inwazyjny i wcale nie powiem, że polecam, bo można uszkodzić myszkę, po prostu to jakaś tam metoda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi