Ko66 Posted June 8, 2023 Report Posted June 8, 2023 Witam, potrzebuję zrobić takie ISO jak z systemem ale bez systemu tzn. chodzi o to żeby dojść do miejsca w którym jest to narzędzie dyskowe tak jak na zrzucie poniżej i dalej już nie instalować systemu tylko zamknąć okno po konfiguracji dysku. Oryginalne ISO z systemem waży około 5GB a ja chcę żeby ważyło np. 100MB tylko tyle ile potrzeba do prawidłowego działania tego narzędzia dyskowego ale nie wiem które pliki usunąć a które zostawić w ISO i install.wim. ISO z którego będę korzystał do ewentualnego wycinania tego co zbędne ma tylko jedną wersję systemu PRO i podczas instalacji nie ma wyboru wersji, piszę o tym aby osoba która będzie chciała pomóc wiedziała że wycięcie innych wersji już jest zrobione. Idealnie by było gdyby pozostało tylko narzędzie dyskowe instalatora windows10/11 na bootowalnym ISO. Czy ktoś robił lub próbował zrobić coś takiego ? Zrzut ma tylko przedstawić o które narzędzie mi chodzi przykładowe dyski i partycje nie mają znaczenia. Quote
BartAcid Posted June 9, 2023 Report Posted June 9, 2023 A po kiego ci akurat to narzędzie? Sa setki innych dostępnych bootowalnych obrazów robiących to samo, a nawet więcej. starcraft2fan likes this Quote
Ko66 Posted June 9, 2023 Author Report Posted June 9, 2023 6 godzin temu, BartAcid napisał(a): A po kiego ci akurat to narzędzie? Sa setki innych dostępnych bootowalnych obrazów robiących to samo, a nawet więcej. Bo robię rzeczy do których ten program nadaje się idealnie i nie powoduje problemów. Próbowałem wiele innych programów ale zawsze coś robiły nie do końca tak jak chciałem tzn. robiły tak jak chciałem ale programy które miały działać po nich na tych dyskach czy partycjach prawie zawsze coś krzyczały że jest jakiś problem. P.S. Ja chcę zrobić tak jak jest w opisie tematu a nie ma tam nic o tym że szukam innych programów, ludzie piszecie nie na temat i na dodatek dajecie sobie za to Like Quote
Recommended Posts