techalive Posted April 8, 2023 Report Posted April 8, 2023 Witam, zainstalowałem Windows bez klucza, następnie wpisałem "jakiś" z Internetu i napisało, że nie można nawiązać połączenia z serwerem organizacji... Jak wpisze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to pokazuje mi coś takiego: [ZAŁĄCZNIK] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sęk w tym że przypomniało mi się, że mam oryginalny klucz do Windows zakupiony na: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dla pojedyńczej Retail licencji. Nie chcę korzystać z KMS i nie chcę też wykonywać czystej ponownej instalacji Windows 11. Słyszałem, że można dokonać zmian w rejestrze. I tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W prawym panelu usunięcie tych kluczy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Potem nawigacja do: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zmiana jej wartości na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy to pomoże? Proszę o jakieś info/materiały. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted April 8, 2023 Report Posted April 8, 2023 Spróbuj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To polecenie usuwa zainstalowany klucz. Potem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinno zadziałać. techalive and starcraft2fan like this Quote
techalive Posted April 8, 2023 Author Report Posted April 8, 2023 10 hours ago, razor1995 said: Spróbuj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To polecenie usuwa zainstalowany klucz. Potem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powinno zadziałać. Pomogło dzięki!Dla pewności do Twojego kodu dodałem jeszcze jedną linijkę, żeby całkowicie się pozbyć klucza z rejestru: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziwne jest tylko to, że tak wiele informacji mówi, że trzeba system stawiać od nowa. Mogę zaprzeczyć - nie trzeba. Oryginalny klucz i problem rozwiązany. Temat można zamknąć. Quote
Recommended Posts