Gustaw125 Posted March 2, 2023 Report Posted March 2, 2023 Do niedawna używałem VirtualBox 6.0 na Win 10x64, emulacja WinXP, wszystko działało bez problemu. Coś mnie podkusiło, żeby przejść na VB 7.0. No i zaczęły się schody. Przy odpalaniu XP dostaję taki komunikat: Niezależnie, czy jest to dysk, który wcześniej działał na 6.0, czy nowy wygenerowany w 7.0, vdi, vhd daje to samo. Na VB 6.1 jest to samo, co na VB 7.0. Jest wyłączona sprzętowa wirtualizacja, bo sprzęt tego nie obsługuje. Po powrocie na 6.0 działa jak dawniej. Na innym komputerze ten sam dysk vdi w 7.0 działał bez problemu. Co robię źle? Czy może 6.1 i 7.0 ma większe wymagania? Ale wtedy instalator powinien odmówić instalacji... Quote
razor1995 Posted March 2, 2023 Report Posted March 2, 2023 Info z forum VirtualBoxa: Cytat Jeśli nie możesz włączyć wirtualizacji sprzętowej na hoście, jedyną opcją jest wypróbowanie wersji 6.0.24. Bez tego wersja 6.1 nie uruchomi maszyny wirtualnej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Gustaw125 Posted March 2, 2023 Author Report Posted March 2, 2023 Tak myślałem, szkoda. W 6.0.24 działa. Dzięki za odpowiedź. Quote
Recommended Posts