janszu57 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Chcę kupić nowy laptop 14” lub 13” dlatego proszę Was o poradę, ponieważ nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie. Nie wiem czy kupić z procesorem Intel czy AMD. Budżet na ten cel to około 3500 zł. Laptop będzie wykorzystywany głównie do pracy biurowej. Przeglądałem te oferty: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Będę wdzięczny za porady i opinie. Pozdrawiam. Cytuj
dudus2072 Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 1 godzinę temu, janszu57 napisał(a): Chcę kupić nowy laptop 14” lub 13” dlatego proszę Was o poradę, ponieważ nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie. Nie wiem czy kupić z procesorem Intel czy AMD. Budżet na ten cel to około 3500 zł. Laptop będzie wykorzystywany głównie do pracy biurowej. Przeglądałem te oferty: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Będę wdzięczny za porady i opinie. Pozdrawiam. - w jednym jak i drugim laptopie z podanych przez Ciebie nie ma nic więcej na temat grafiki. Patrz żebyś nie wkopał się bo jeśli siedzi tam vega minimum 8 to jeszcze ujdzie ale jeśli jest tam coś bardziej leciwego to ja na Twoim miejscu darowałbym sobie zakup takiego laptopa Cytuj
janszu57 Opublikowano 19 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 39 minut temu, dudus2072 napisał(a): - w jednym jak i drugim laptopie z podanych przez Ciebie nie ma nic więcej na temat grafiki. Patrz żebyś nie wkopał się bo jeśli siedzi tam vega minimum 8 to jeszcze ujdzie ale jeśli jest tam coś bardziej leciwego to ja na Twoim miejscu darowałbym sobie zakup takiego laptopa Nie znalazłem szczegółowej informacji na temat grafiki. Może coś byś mi polecił w tym budżecie. Oczywiście wydajność ma kolosalne znaczenie. Cytuj
Ryzenek Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 Lepiej dołożyć 300 zł więcej i masz grafika na wyposażeniu RX Vega 8 i laptop będzie ci śmigać jak rakieta doskonały do nauki i pracy. Procesor: AMD® Ryzen 7 5825U (16MB Cache; 2,00 - 4,50 GHz) Pamięć RAM: 32GB SODIMM DDR4 3200MHz Dysk twardy: SSD 512GB M.2 NVMe + wolne miejsce na dysk HDD 2,5" Napęd optyczny: Brak Karta grafiki: AMD® Radeon™ RX Vega 8 System operacyjny: Windows 11 Home Matryca: 15,6" 1920x1080 FullHD IPS, Matowa Inne: Czytnik kart pamięci, kamera internetowa, mikrofon, HDMI, głośniki stereo, USB 3.0, USB Typu-C [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] TomOlej lubi to Cytuj
TomOlej Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] edit: ten Laptop od Ryzenek zdecydowanie wygrywa. Edytowane 19 Lutego 2023 przez TomOlej Ryzenek lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi