ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Mam parę sprzętów na WIN XP. Niestety nie działają. Stary komputer jest z WIN 7. Doszedłem do wniosku, że to wina 7 WIN usiłuję go zmniejszyć do WIN XP. Stanąłem przy ścianie ponieważ mam takie komunikaty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
TheStraight Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Pobierz sobie jakiś obraz ze sterami do kontrolerów nowszych. Przykład to najnowszy od Nikki, gdzieś go powinieneś znaleźć na forum. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na poniższym masz cały opis co i do czego, pewnie i w temacie się znajdzie ale nie chce mi się szukać :D.
Gość Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 10 minut temu, ArtekJ napisał(a): Mam parę sprzętów na WIN XP. Niestety nie działają. Stary komputer jest z WIN 7. Doszedłem do wniosku, że to wina 7 WIN usiłuję go zmniejszyć do WIN XP. Stanąłem przy ścianie ponieważ mam takie komunikaty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Podaj specyfikację sprzętu, ewentualnie producent i model. Spotkałem się z dwoma przypadkami gdzie na lapku nie dało się zainstalować XP (Fabrycznie był Windows 7 Starter)
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Ja zawsze mam pecha......... Zrzut z ekranu kompa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Bez urazy ale t4300 to już mega archaiczny procesor i w dzisiejszych czasach nic już na tym dobrze nie będzie działać.
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Mam skaner super na tamte czasy a nawet teraz za podobnego trzeba wyłożyć ponad 1000 zł., więc próbuję go uruchomić na starym komputerze.
Gość Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 3 minuty temu, ArtekJ napisał(a): Mam skaner super na tamte czasy a nawet teraz za podobnego trzeba wyłożyć ponad 1000 zł., więc próbuję go uruchomić na starym komputerze. Może spróbuj zainstalować Windows 8.1 x32 Core 01.2023 Lite PL Final.
Widzior Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Na tym T4300 z 4GB ramu spokojnie i WinXP i Win7 powinien działać.
rrroberto Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Wyłącz/zmień w Biosie AHCI na IDE.
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 9 minut temu, rrroberto napisał(a): Wyłącz/zmień w Biosie AHCI na IDE. Dobrze spróbuję to bo może szybciej? Zemną jak z dzieckiem: za rączkę ... pokazuje jaki mam wybór [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Widzior Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Compatibility wybierz, jak instalujesz XP.
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Optymistycznie działało do tego momentu... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Widzior Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Masz źle wypalą płytę, z błędami, albo porysowaną. Jak ty się tak zabierasz za instalacje, to rok ci to zajmie.
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Hm, jak mi tak tłumaczysz to i wieki będzie trwało.......CD jak noweeeee......... p:
VACek Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 8 minut temu, ArtekJ napisał(a): Hm, jak mi tak tłumaczysz to i wieki będzie trwało.......CD jak noweeeee......... p: Eh brak ci podstawowej wiedzy, w dodatku zamias dziękować za poświęconą ci pomoc, masz wyrzuty do wszystkich tylko nie do siebie ;/
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Dopóki byłeś miły to i ja byłem. Co dajesz to odbierasz... Ale to nieważne....ten komp ma partycje lub dwa dyski. Tym razem wybrałem ten pusty. Instaluje win z wpisaniem numeru.
ArtekJ Opublikowano 18 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2023 Poprzedni mój wpis był tylko impulsywny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za Pomoc ! Wybrałem opcje ze zmianą w biosie. Wszystko wgrane łącznie ze skanerem. Muszę rozwiązać tylko problem z aktywacją. Kiedyś kupiony WIN XP. Aktywowany, ale co z tego jak podany przez telefon jakieś 18 lat temu numer aktywacyjny nie działa. Stare numery telefonów też nie działają. Pewnie jakoś dam radę
Rekomendowane odpowiedzi