Hydrabi Posted February 12, 2023 Report Posted February 12, 2023 Witam Mam Dell Optiplex780 i żaden ze sterowników pobranych ze strony Della nie działa/nie instaluje się. Jakieś pomysły? OS win XP SP3 z góry dzięki za pomoc Quote
TheStraight Posted February 12, 2023 Report Posted February 12, 2023 Poproszę 3 nuty. A tak poważnie to jakiś komunikat błędu cokolwiek? Nie jestem synem Jackowskiego więc przewidywać nie potrafię Quote
Hydrabi Posted February 12, 2023 Author Report Posted February 12, 2023 Dzięki za odzew. np. jeśli chodzi o chipsety to do xp są 4 pliki do pobrania ze strony della. jeden z nich daje komunikat, że brakuje frameworka min. 3,5. Jak pobrałem frameworka na pena to i tak chce się łączyć z netem żeby go pobrać a nety nie ma bo sterownik od karty sieciowej nie działa. reszta plików daje komunikat, że system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczączych tego oprogramowania. Quote
brygada69 Posted February 12, 2023 Report Posted February 12, 2023 Pobierz Net Framework offline installer Quote
Hydrabi Posted February 12, 2023 Author Report Posted February 12, 2023 po instalacji frameworka offline wyskoczył komunikat : brak urządzenia obsługiwanego przez ten sterownik. A jak pokazuje początkowy ekran kreatora tam są sterowniki do urządzeń płyty głównej czyli też zintegrowanej karty grafiki. Quote
razor1995 Posted February 12, 2023 Report Posted February 12, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozpakuj plik cab i instaluj ręcznie przez menadżer urządzeń. Żeby zainstalować wszystkie automatycznie wpisz w cmd taką komendę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Hydrabi Posted February 12, 2023 Author Report Posted February 12, 2023 Wielkie dzięki, Razor1995. Działa. Zresztą wszystkim dziękuję. razor1995 likes this Quote
Recommended Posts