Guest jmtzs Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Hej jak w temacie. Posiadam taki router: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skonfigurowany pod netie na lini tp. VPI VCI Kraj polska Name sid aktywny Szyfrowanie WPA /WPA2 PASK TIKP Problem się pojawia sporadycznie. Chodzi o to że w lapku: Model lapka HP Compaq CQ60 3 GB ramu , Znajomy mój czyścił lapka i pewnie źle podłaczył przycisk łczenia wifi. Problem polega na tym że moja dziewczyna ma 3 komputery , jeden komputer jest jej brata , drugi jej , a trzeci to laptop. Oby dwa pc do stacjonarki i leca po kablu z neta zaś laptop nie. Wifi czasem jak wifi właczam to nie mogę połaczyć się z siecia. Bo jest niby widoczna ale nie dostępna. Sprawdzałem możliwe opcje wadliwe stery , wgrałem nowe i było to samo. Reinstalacja syst i jest to samo. Spróbóję pobierać i dodawać adres kart sieciowych MAC i filtrowanie wszystkich urzadzeń i ukryję sieć ( name sid) Czasem jak wejdę w opcję sieci wifi na windows 7 32 bit. To jak zmienię tam tryb szyfrowania to pyka. Od czego to może być? Quote
Nieobecny Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Takie sprawy na odległość są trudne - zacznijmy od podstaw - wszelkie ustawienia w ruterze rób za pomocą kabla, nie po wi-fi, zarezerwuj sobie adresy IP np. 192.168.1.100, 192.168.1.101, 192.168.1.102 itd, szyfrowanie ustaw na WPA-2 PSK(wypróbuj też bez jakichkolwiek zabezpieczeń), ustaw filtrowanie MAC dla wszystkich kompów, w lapku w karcie sieciowej ustaw obsługę na 802.11 b,g,n lub np tylko b,g jeśli lapek tylko to obsługuje - po wszelkich ustawieniach rób reboot rutera. Co jeszcze? - wgraj najnowszy firmware rutera jeśli jest taki, zresetuj ruter i zacznij od początku. Więcej na odległość nie pomogę. Quote
Guest jmtzs Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 hmm softa nie wgrywałem po kablu spróbóję) tylko kabel z domu wezmę. Oky myślę że pomogłaś. Bo kiedys miałęm u niej problem z TP linkiem bo wywalał a tak to luz odbiera. Po za tym profesjonalnie spróbóje zrobić switha i położyć kable z listwami ze skrętka. Lub zmienić operatora na innego. Quote
mmaciek12 Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Oky myślę że pomogłaś. Łeś.... To Wiktor jest Quote
Guest jmtzs Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Łeś.... To Wiktor jest Facet ? i nik kobiety????? wtf???????? mam co prawda szacun jeżeli wiadomo facet w ciele kobiety lub gej czy inny . Respekt mam i szanuje. Ale jak poprostu ktoś lubi być kobieta a nie jest facetem w ciele kobiety i na odwrót to bym się zastanawiał. Ale i tak szacunek mam. Quote
Nieobecny Posted October 23, 2013 Report Posted October 23, 2013 Nie Wiktor tylko Przemo i nie gej tylko 100% hetero i nie obrażam się, a wiktorynka to na część córki Wiktorii. Quote
Guest jmtzs Posted October 24, 2013 Report Posted October 24, 2013 Nie Wiktor tylko Przemo i nie gej tylko 100% hetero i nie obrażam się, a wiktorynka to na część córki Wiktorii. aha to przepraszam:) Zwracam honor. Jutro dowiem się co z tym routerem. Quote
Guest jmtzs Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 w takiej sytuacji co ja miałem trzeba przydzielić na tym modelu ADRESY MAC urzadzeń sieciowych i bd gites. Firmare nie ruszałem. Ustawienia to WPA PASK 2 , tryb najmoćniejszy to WPA2 i metoda szyfrowania AES. 160 bit klucz .. Działa temat do zamknięcia. Quote
Recommended Posts