bobofrut89 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 Witam, Jestem w kropce, Po włożeniu rx 6600 system sie ładuje, wyskakuje logo płyty głównej a po chwili ciemność na monitorze, w głośnikach jest dźwięk logowania się do win-dy, po włączeniu lektora, mogę wszystko robić, loguję się itp. Komp normalnie działa. Gdy przechodzę w tryb awaryjny wszystko działa jak należy, nic się nie wiesza itp, w "zarządzaniu komputerem" widzi kartę 6600, nawet udaje się zainstalować najnowsze sterowniki do gpu ze strony amd. Jednak po ponownym uruchomieniu w celu dokończenia instalacji, obraz powraca do ciemności i nic z tego. Po ponownym uruchomieniu systemu w trybie awaryjnym i użyciu programu "amd cleanup utility" i załadowaniu normalnego trybu komp zachowuję się normalnie, jedyna wada to taka, że w "zarządzaniu komputerem" w gpu widzi jako podstawową kartę, a przy próbie instalacji sterowników, pojawia się krotki dźwięk, gaśnie monitor, a przy próbie dokończenia z "lektorem" mówi że instalacja się nie powiodła. podobna sytuacja jest, gdy próbuje zainstalować ręcznie sterowniki w "zarządzaniu komputerem" Specyfikacja sprzętu: - AMD Ryzen 5 3600 - MSi Mag b550 torpedo - 2x8 gb Corsair 3200MHz CL16 Vengeance LPX - asus amd radeon rx 6600 - zasilacz bequiet 600 W - win 11 czy jest na to jakas porada/rada?? z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas. Cytuj
bison616 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 Sprawdz w innym PC. Ale te gpu wygląda na uszkodzoną. Cytuj
bobofrut89 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 tutaj zrzut z HWINFO + menadżer urządzeń [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
warzywo9 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 Sprubój tak. Display Driver Uninstaller (oczywiscie w trybie awaryjnym) I instalacja w trybie normalnym sterów. Cytuj
bobofrut89 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 próbowałem już DDU, przy próbie instalacji sterowników, pojawia się czas (załóżmy 8 min), naglę następuje przyspieszenie paska instalacji, krótki dźwięk (pod windowsem) i w tym momencie powinno nastąpić "mrugnięcie" monitora, a u mnie gaśnie całkowicie, brak sygnału HDMI, a włączając lektora, mówi mi że instalacja się nie powiodła. Od tego momentu przy włączaniu w normalnym trybie gaśnie monitor przy każdej próbie logowania do systemu. Cytuj
bison616 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2022 Pisałem Ci, najlepiej sprawdź kartę w innym PC. Możesz próbować po różne sprawy -wypróbuj dużo starsze stery - wyłącz resizer bar w bios, włacz csm legacy, przełóż kartę w innym slot pcie (jak masz w mobo) Cytuj
bobofrut89 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2023 uwaga, teraz możecie sie ze mnie śmiać dziś karta gpu była sprawdzana i testowana na innym PC, wszystko działało wyśmienicie, dostałem na podmiankę inny kabel hdmi i wszystko działa Tak więc, przepraszam za kłopot i dziękuje serdecznie za każdą pomoc. pozdrawiam. Cytuj
bison616 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2023 hmmm serio o tym zapomniałem..... a miałem dokładnie to samo. A innym razem przejścówka hmdi - dvi okazała się "za słaba" PS. na kablu za ~40zł czarny ekran a na dokładnie takim za 12zł śmiga aż miło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bobofrut89 Opublikowano 4 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2023 35 minut temu, bison616 napisał(a): hmmm serio o tym zapomniałem..... a miałem dokładnie to samo. A innym razem przejścówka hmdi - dvi okazała się "za słaba" tez zakupiłem przejściówkę hdmi-->dvi, ale gdy ją podłączałem to od razu był błąd VGA na płycie głównej (pisk x3) i czarny monitor, po dzisiejszych testach gpu wracałem do domu z myślą ze to płyta główna klęknęła, jednak słowa "sprawdź najpierw najprostsze rzeczy zanim pójdziesz w koszta" okazały się trafione. buba564 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi