Michau Posted December 21, 2022 Report Share Posted December 21, 2022 Cześć wszystkim Mam błache pytanie, ale zdurniałem i boję się włączyć kompa aby go usmażyć (Kupiłem nowy procek i płytę główną i po przełożeniu zawiesiłem się na procesorze) Procesor musi mieć zasilanie z zasilacza, prawda? Jeśli tak, to ile pinów użyć 4 czy 8? Dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kp1971 Posted December 21, 2022 Report Share Posted December 21, 2022 Osiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bison616 Posted December 21, 2022 Report Share Posted December 21, 2022 8 a np. w z690 nawet 8+4 możesz dać NA PRIME Z690-P D4 mam - 1 x 8-pin +12V Power connector 1 x 4-pin +12V Power connector Podpiąć musisz 8pin te 4pin to opcjonalnie dla lepszego OC chyba (stabilność) ZAWSZE CZYTAJ MANUALE OD MOBO !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michau Posted December 21, 2022 Author Report Share Posted December 21, 2022 11 minut temu, kp1971 napisał(a): Dziękuję, jestem debilem i źle patrzyłem na wtyczki w odniesieniu do portów w płycie głównej. Dziękuję za pomoc 8 minut temu, bison616 napisał(a): 8 a np. w z690 nawet 8+4 możesz dać NA PRIME Z690-P D4 mam - 1 x 8-pin +12V Power connector 1 x 4-pin +12V Power connector Podpiąć musisz 8pin te 4pin to opcjonalnie dla lepszego OC chyba (stabilność) ZAWSZE CZYTAJ MANUALE OD MOBO !!!! W z690 od MSI zauważyłem tylko quick guide i płytę, więc podpierałem się manualem z neta czytanym na telefonie. Miałeś problem z brakiem pojawiania się biosu po starcie komputera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomOlej Posted December 22, 2022 Report Share Posted December 22, 2022 8 godzin temu, Michau napisał(a): W z690 od MSI zauważyłem tylko quick guide i płytę, więc podpierałem się manualem z neta czytanym na telefonie. Miałeś problem z brakiem pojawiania się biosu po starcie komputera? Napisz dokładnie jakie masz mobo to powiemy Ci wszystko. W z690 od MSI w wersji Tomahawk and Unify na pewno jest 2x8pins Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted December 22, 2022 Report Share Posted December 22, 2022 Co się dzieje, sądząc po forach to już większość ma problem z brakiem obrazu po złożeniu nowego kompa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomOlej Posted December 22, 2022 Report Share Posted December 22, 2022 14 minut temu, ampa napisał(a): Co się dzieje, sądząc po forach to już większość ma problem z brakiem obrazu po złożeniu nowego kompa z690 a procesor 13 generacji, pewnie bios do update Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bison616 Posted December 22, 2022 Report Share Posted December 22, 2022 12 minut temu, TomOlej napisał(a): z690 a procesor 13 generacji, pewnie bios do update Na to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts