koko123 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2022 Witam Pewnie jakiś plik wywaliłem i co pewien czas mam to " check to be sure you have adequate disk space ,if a drivers identified in the stop message ,disable the driver o check with the manufacturer for driver updates . Try changing video adapters check with your hardware vendor for any BIOS updates . Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe Mode to remove or disable components restart you comp., press F8 Advanced Startup options and then select Save Mode. Technical inform. Stop : 0x0000007E ( 0xFFFFFFFFC000001D, 0xFFFFFA80181683E6, 0x FFFFF88009770798 , 0xFFFFF88009770000 ) collecting data for crash dump.. initializing disk forcrach dump... beginning dump of physical memory... Dumping physical memory to disk : 100a ostatnio 0x0000007E ( 0xFFFFFFFFC0000005 , 0xFFFFFA80180948E0 ,0xFFFFF880009F6798 , 0xFFFFF880009F6000 ) .Sprawdziłem pamięć, błędów 0 /.MemTest86/ . Dodatkowo nie mam wsparcia CUDA w Adobe Prem który do montażu filmów rodzinnych używam . Sprawdziłem programem BlueSrin minidump i mam to . Czy jest szansa by te bolączki rozwiązać bez ponownej instalacji W 7 Home 64. Jeśli stwierdzicie że się nie da , potrzebować będę W 7 Proff.64 bo można więcej RAM dodać - najlepiej bez aktualizacji .. Dziękuję za uwagę .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
koko123 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 Dzięki za podpowiedż Parę dni temu zrobiłem MemTest86 pamięci i było 0 error . To domyślne ustawienie BIOS - jeśli ustawię to potem mogę wrócić do tych które są obecnie ? System postawił mi punkt komputerowy któremu dałem części do zmontowania . Ostatnio zrobiłem samodzielnie nowy BIOS i chipset płyty oraz pena z którego uruchomiłem test pamięci . Oczywiście te wszystkie operacje poprzedzone zostały kilku dniowym zbieraniem info co i w jakiej kolejności . Jestem laikiem i dlatego tak dużo pytań . Zrobiłem skan programem sfc/scannow ponieważ nie mam aparatu przepisałem komunikat " Funkcja Ochrona zasobów systemu Wind . nie może ich naprawić . szczegóły ; CBS.Log windir /Logs / CBS /CBS.log. na przykład C;/Windows /Logs / CBS / CBS.log Teraz zobaczę stronę ugetfix.com how-to-fix... a jęśli za trudne , nie działa , itp sprawdzę następną stronę : drivereasy.com poinformuję i ponowne dzięki Cytuj
koko123 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 Po prostu wstyd się przyznać do lat w takim miejscu , moi koledzy to pewnie cieszą się że trzymają mocz ja natomiast mam satysfakcję że wgrałem nowy BIOS , Pena zrobiłem tak że uruchomił się komp. i wykonał Memtest . a co najważniejsze zablokowałem pobieranie aktualizacji - na obecną chwile mam chyba z 50 . Programy które usunąłem , ręcznie wywaliłem z rejestru . Posiadam trzy dyski HDD 250 na C i 2 x 500 D , E Komputera używam teraz do montowania rodzinnych filmów z wakacji wcześniej jak pracowałem to filmiki z zajęć na uczelni a gdy była okazja promocyjna dla nauczycieli - kupiłem Adobe Master CollCS5 . Dałeś mi kol . tyle materiału do analizy że muszę w kolejności przedstawionych tematów sprawdzić . Teraz tylko wybiórczo grafikę odinstalowałem Display Driver Uninstaller potem w msconfig dla Rozruch dałem bezpieczny i zainstalowałem sterownik ze strony NVIDIA łącznie z Phys . Pamiętam że nie był to najnowszy sterownik . Na poprzednim starszym ster. chyba v 384 było CUDA - oczywiście po uprzednim dopisaniu karty. Natomiast ster. Phys to chyba usunąłem przez Programy i Funkcje . Natomiast teraz w BIOSIE wg notatek mam priorytety opcji rozruchu ,opcja rozr. 1 P1 ;ST3250 jw 2 HL-DT-ST jw 3 UEFI Wilk Goodram 8GB inne urządzenia , UEFI . Prawdopodobnie istnieje taka funkcja jak zapis ustawień BIOSu . Będę sprawdzał i zacznę od wcześniejszej korespondencji . Podam co w komp. GA-Z170X Ultra Gaming , i7-6700 . Hyper Fury DDR 16GB , Nvidia GTX 780. Tego nie rozumiem miałem BIOS starszy od obecnego , grafikę, SATA RAID , USB3.1 , USB3.0 podobnie i nic się nie działo . zamykałem normalnie ,CUDA było .a komputer uruchamiałem max 1min 10 s czasami w 56 sek . Chyba w pogoni za szybkością i odchudzeniem komp. coś małego wywaliłem . Od tego z GURU coś jeszcze na płycie ASUS instalowałem . Dzieki Dobry Człowieku Cytuj
koko123 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2022 To jest po malware znalazłem informację w sieci by PUM dodać do listy dozwolonych tego programu . Do obecnej chwili nie było znanego mi ekranu ale problem jest z CUDA ,wygląda że adobe jej nie widzi . Teraz po ponownej instalacji Adobe są dwie pozycje Ad flash czy na pewno będą potrzebne? Zainstalowałem ponownie Realtek HD Audio a w Adobe nie wiem po co zmieniłem zapis w " Dokument tekstowy .txt " w Prem.cs5 na /dodając ' a 'przed właściwa nazwą / acuda_supported_crds.txt . Skutkiem czego zmienił on swoje położenie w grupie. Po uruchomieniu ujrzałem dawno nie oglądany "Mercury Playback Engine GPU Acceleration " jest dobrze czyli - brak wiedzy i praktyki i wszystko działa nie wiedząc czemu . Dzięki Ci za sugestie dotyczące SDD na system ,chociaż 250 to za wiele chyba , może 150 by jeszcze dodać " Colour Finesse " . Przy zakupie Master Coll CS5 miałem plik instalacyjny tego programu ale gdzieś mi klucz zaginął więc opuściłem go sobie zostając przy Adobe . Ten numer z tak dopisaną głupio kartą - dla mnie świadectwem ,że coś brakuje w C z Windowsa . Poszukiwać będę W 7 Prof. takiego by nie było problemów z kluczem oraz bez aktualizacji SP1 a z tego co wyczytałem " instalować wszystkie stery chipsetu przed aktywacją z klucza , po zainstalowaniu systemu ręcznie instalujesz stery i w tedy wpisujesz klucz . Zobacz na jpg . Co sądzisz o programach Portable -mam ich kilka bo nie wchodzą do systemu . Co w/g Ciebie mam usunąć żeby szybko na obecną chwilę przy HDD było szybko . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
koko123 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2022 Czy Adobe flash 2 programy usunąć , zainstalowały się z Adobe i jeszcze zakup Wind .Professional skierować do działu modyfikacje czy inne ? . Cytuj
koko123 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2022 Dziękuję kolego Zrobiłem tak przez Panel sterowania wywaliłem Realtek i zainstalowałem ze strony płyty nowy czyli ten sam .Odinstalowałem Nvidia programem DDU a jednocześnie sprawdziłem czy w regidit i w C coś nie zostało i niestety tak więc ręcznie out. Zainstalowałem jeden z nowszych sterowników - nie najnowszy ale tylko do samej grafiki . Uruchamiam Adobe Prem i ponownie brak akceleracji CUDA czyli maszyna nie widzi dokumentu tekstowego . Pochwalę się bo zrobiłem durną rzecz wstawiłem 1 przed nazwą tego dokumentu skutkiem czego zmienił położenie w swojej grupie - i wszystko jest super ani blue ani innych rzeczy . Dzięki za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi