bluebob Posted November 8, 2022 Report Share Posted November 8, 2022 Witam, Niech ktoś podpowie jak zmienić ikonę wyszukiwania na samą lupę, bo teraz mam taką szeroką ohydną ikonę lupy z napisem "Wyszukaj", a chcę z powrotem samą lupę. Wpadła jakaś aktualizacja i szlak mnie trafił, bo nigdzie w ustawieniach tego nie mogę znaleźć i zmienić. Może ktoś coś, albo jakiś wpis w rejestrze podpowie? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balusiek Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 PPM na pasku zadań, wyszukaj, pokaż ikonę wyszukiwania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluebob Posted November 9, 2022 Author Report Share Posted November 9, 2022 Tyle, że ja nie mam już tego menu. Mogę sobie klikać PPM na ikonie wyszukiwania i nic się nie dzieje. Jak kliknę obok to pokazuje mi się tylko ustawienia paska. Nic więcej nie mogę zrobić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 @balusiek On ma wersje systemu 11 ty natomiast 10`tkę dlatego na Windows 11 podejrzewam , że trzeba już w rejestrze szukać i przywracać ustawienia ikony wyszukiwania albo po prostu zainstalować sobie startallback lub dowiedzieć się czy aktualizacja nie wprowadza tej zmiany i ją cofnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Mnie akurat się podoba, choć powinni zostawić możliwość wyboru. Pewnie można to zmienić przy pomocy vivetool ale nie każdy lubi "kombinacje alpejskie". Napromieniowany likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balusiek Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Albo zainstalować StartAllBack. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluebob Posted November 9, 2022 Author Report Share Posted November 9, 2022 Chyba trzeba będzie przetestować te programy. Edit. Tak na szybko. Bezpłatny ViveTool nie działa. Płatny StartAlllBack działa, ale na "dzień dobry" za bardzo ingeruje w wygląd. Ja nie chcę nic zmieniać oprócz ikony wyszukiwania. Jeśli ktoś nie chce nic innego zmieniać to trzeba się trochę naklikać. Jak tego nie poprawią w kolejnych aktualizacjach lub nie znajdę czegoś innego działającego to kupię licencję i zostanę przy StartAllBack. Koszt nie jest jakiś przesadnie wysoki, bo całe 4.99$. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koben Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 StartAllBack_3.5_Windows_11 Free [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmut112 Posted November 10, 2022 Report Share Posted November 10, 2022 20 godzin temu, bluebob napisał(a): Chyba trzeba będzie przetestować te programy. Edit. Tak na szybko. Bezpłatny ViveTool nie działa. Płatny StartAlllBack działa, ale na "dzień dobry" za bardzo ingeruje w wygląd. Ja nie chcę nic zmieniać oprócz ikony wyszukiwania. Jeśli ktoś nie chce nic innego zmieniać to trzeba się trochę naklikać. Jak tego nie poprawią w kolejnych aktualizacjach lub nie znajdę czegoś innego działającego to kupię licencję i zostanę przy StartAllBack. Koszt nie jest jakiś przesadnie wysoki, bo całe 4.99$. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\1887869580 Jeśli masz ten klucz -1887869580 zrób kopię [eksportuj] i usuń .Restart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluebob Posted November 10, 2022 Author Report Share Posted November 10, 2022 17 godzin temu, helmut112 napisał(a): HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\1887869580 Jeśli masz ten klucz -1887869580 zrób kopię [eksportuj] i usuń .Restart. Spróbowałem i usunąłem ten klucz, ale niestety bez efektu. Nic się nie zmieniło. Edit. A jednak się udało przywrócić normalną ikonę za pomocą ViveTool. Znalazłem rozwiązanie w necie i wystarczy wydać polecenie "vivetool /disable /id:39263329" i stara dobra ikona wraca na swoje miejsce Problem rozwiązany! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balusiek Posted November 14, 2022 Report Share Posted November 14, 2022 Wygląda na to, że Microsoft sam rozwiąże problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts