Jump to content

Zmiana ikony wyszukiwania na pasku zadań w Windows 11

bluebob

Recommended Posts

Witam,

Niech ktoś podpowie jak zmienić ikonę wyszukiwania na samą lupę, bo teraz mam taką szeroką ohydną ikonę lupy z napisem "Wyszukaj", a chcę z powrotem samą lupę.

Wpadła jakaś aktualizacja i szlak mnie trafił, bo nigdzie w ustawieniach tego nie mogę znaleźć i zmienić. Może ktoś coś, albo jakiś wpis w rejestrze podpowie?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tyle, że ja nie mam już tego menu. Mogę sobie klikać PPM na ikonie wyszukiwania i nic się nie dzieje. Jak kliknę obok to pokazuje mi się tylko ustawienia paska. Nic więcej nie mogę zrobić.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@balusiek On ma wersje systemu 11 ty natomiast 10`tkę dlatego na Windows 11 podejrzewam , że trzeba już w rejestrze szukać i przywracać ustawienia ikony wyszukiwania albo po prostu zainstalować sobie startallback lub dowiedzieć się czy aktualizacja nie wprowadza tej zmiany i ją cofnąć.

Chyba trzeba będzie przetestować te programy.

Edit.

Tak na szybko. Bezpłatny ViveTool nie działa.

Płatny StartAlllBack działa, ale na "dzień dobry" za bardzo ingeruje w wygląd. Ja nie chcę nic zmieniać oprócz ikony wyszukiwania. Jeśli ktoś nie chce nic innego zmieniać to trzeba się trochę naklikać.

Jak tego nie poprawią w kolejnych aktualizacjach lub nie znajdę czegoś innego działającego to kupię licencję i zostanę przy StartAllBack. Koszt nie jest jakiś przesadnie wysoki, bo całe 4.99$.

20 godzin temu, bluebob napisał(a):

Chyba trzeba będzie przetestować te programy.

Edit.

Tak na szybko. Bezpłatny ViveTool nie działa.

Płatny StartAlllBack działa, ale na "dzień dobry" za bardzo ingeruje w wygląd. Ja nie chcę nic zmieniać oprócz ikony wyszukiwania. Jeśli ktoś nie chce nic innego zmieniać to trzeba się trochę naklikać.

Jak tego nie poprawią w kolejnych aktualizacjach lub nie znajdę czegoś innego działającego to kupię licencję i zostanę przy StartAllBack. Koszt nie jest jakiś przesadnie wysoki, bo całe 4.99$.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\1887869580

Jeśli masz ten  klucz -1887869580  zrób kopię  [eksportuj] i usuń .Restart.

17 godzin temu, helmut112 napisał(a):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\1887869580

Jeśli masz ten  klucz -1887869580  zrób kopię  [eksportuj] i usuń .Restart.

Spróbowałem i usunąłem ten klucz, ale niestety bez efektu. Nic się nie zmieniło.

Edit.

A jednak się udało przywrócić normalną ikonę za pomocą ViveTool.

Znalazłem rozwiązanie w necie i wystarczy wydać polecenie "vivetool /disable /id:39263329" i stara dobra ikona wraca na swoje miejsce :D

Problem rozwiązany!