Skocz do zawartości

wybór laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - bardzo prosze o doradzenie w zakupie lapka do gier (nie tylko)

mam na oku takie:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

bardzo prosze o opinie -z góry dziękuję

Opublikowano

a co to za pieniądze :)  autorze ja na Twoim miejscu brałbym tego pregatora :P

cholera żeby nie to że jestem takim sknerą i kupuje  nowego lapka dopiero wtedy gdy owy nie nadaje się już do naprawy to ubiegłbym cię i sam kupiłbym tego acerka :D

Opublikowano

Po taniości:

Lepiej dołożyć te 300pln i kupić z kartą GTX1060, a jeśli max 2300, to wybrać GTX1050Ti ale z prockiem 9 gen.

Opublikowano

Podłączę się pod temat .

Szukam lapka dla koleżanki do 3 tys. 

Znalazłem della z i7 8750h  , Dell 7530 

I mam pytanie czy warto ? 

Komp będzie do przeglądania neta oraz do amatorskiej obróbki zdjęć . 

Osobiście ma lenovo  y700 na i7 6700 HQ i wydaje mi się że ten dell będzie dobrą zmianą. 

Link do aukcji:

Ryzenek lubi to
Opublikowano

Zmieniać zabytek na ciut nowszy zabytek? Przecież nawet budżetowy HP 15s z Ryzenem 5500u za ok. 2500zł (nowy), który jest 3x mniej prądożerny, wyprzedza tego i7, więc gdzie tu sens? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ropuch i Lucas1981r lubią to
Opublikowano
21 godzin temu, Widzior napisał(a):

Więc gdzie tu sens? 

Dlatego pytam , warto rozmawiać. , nie ma sensu. 

Gubię się w tych nowościach które nawet nie mają gniazda RJ45 , starej daty jestem. 

I tak przeglądam i idę tym tropem HP 15s ale z R7 . 

Te 15s to przyzwoite jednostki ? 

Nad takim teraz się koleżanka zastanawia :

Opublikowano

Ten komputer, który już posiada w zupełności wystarczy do tych zadań. Postawić na tym nowszy system, dodać ram aby miał 16gb. Jeżeli nie było to wrzucić dysk ssd. Przeczyścić i wymienić paste na rdzeniu i grafice :tea: sprzęt gotowy.

ropuch lubi to
Opublikowano
5 minut temu, winter5 napisał(a):

Ten komputer, który już posiada w zupełności wystarczy do tych zadań. Postawić na tym nowszy system, dodać ram aby miał 16gb. Jeżeli nie było to wrzucić dysk ssd. Przeczyścić i wymienić paste na rdzeniu i grafice :tea: sprzęt gotowy.

I to wszystko jest zrobione  , 16 ram , Samsung SSD 970 EVO Plus ale komp leci dla jej syna .... i trzeba coś ogarnąć.

Opublikowano
6 minut temu, ropuch napisał(a):

Te 15s to przyzwoite jednostki ?

To niby budżetowy plastik-fantastik, ale kilku osobom poleciłem i wszyscy zadowoleni, jak to szybko działa. Na pepper.pl też zbiera sporo pozytywnych komentarzy, że to jeden z lepszych budżetowców. Ma dwa sloty na RAM, niestety LAN RJ45  już nie ma.

ropuch lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, Widzior napisał(a):

To niby budżetowy plastik-fantastik, ale kilku osobom poleciłem i wszyscy zadowoleni, jak to szybko działa. Na pepper.pl też zbiera sporo pozytywnych komentarzy, że to jeden z lepszych budżetowców. Ma dwa sloty na RAM, niestety LAN RJ45  już nie ma.

Też polecałem tego hp znajomym jako w miarę sensowny sprzęt za niewielkie pieniądze. Niestety jak zobaczyłem tą konstrukcje a żywo to zmieniłem o niej zdanie. Plastik fantastic to jak nie powiedzieć nic, jak podnosiłem laptopa trzymając go tylko z jednej strony to aż się przestraszyłem że od masy własnej się złamie na pół. Jakoś wykonania kadłubka to totalna porażka. Trochę droższą alternatywą ale zdecydowanie wytrzymalszą są huaweie matebook z takim samym cpu i ssd, może i wszystko lutowane ale taki sprzęt można polecić z czystym sumieniem. 

Opublikowano
Potrzebny jej 17calowy laptop z matową matrycą. Ma być nowy czy używany?
Tak , 17 cali. A czy nowy, chyba nie koniecznie. A matryca raczej błyszcząca, bawi się zdjęciami, robi zdjęcia i obrabia je.
Opublikowano

Matowa jest lepsza bo nie odbija światła.

Ja widzę z nowych taką opcje:

a używany to loteria i jest ryzyko że może padnie szybko :tea: nie chce aby było potem na mnie.

Opublikowano
Potrzebny jej 17calowy laptop z matową matrycą. Ma być nowy czy używany?
Spałem jak odpowiadałem na ten post. Nie 17 a 15.6 cala. Wiem że matowa jest lepsza ale błyszcząca ma lepsze kolory.