Skocz do zawartości

Jaki laptop wybrać do 6000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobrze dziękuję wszystkim a co myślicie o tych w takim razie

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wydaje mi się że lepsze niż wasze tylko nie wiem który wybrać pod programowanie+ gry :)

1 minutę temu, devil1996zgg napisał(a):

No dobrze dziękuję wszystkim a co myślicie o tych w takim razie

Wydaje mi się że lepsze niż wasze tylko nie wiem który wybrać pod programowanie+ gry :)

Każdy jest na gwarancji itp przynajmniej 1.5r 

Ryzenek lubi to
Opublikowano

Acer Nitro to też dobry sprzęt. Jest 17" wiec ma więcej miejsca w środku na chłodzenie. Dodatkowo wydajniejsza karta RTX 3080. Osobiście nie jestem zwolennikiem AMD, ale wydajnościowo oba procki są podobne. Cena jest atrakcyjna, ale uważaj czy to nie jest przekręt. Najlepszy był by odbiór osobisty lub z wysyłką OLX

Opublikowano
46 minut temu, brygada69 napisał(a):

Acer Nitro to też dobry sprzęt. Jest 17" wiec ma więcej miejsca w środku na chłodzenie. Dodatkowo wydajniejsza karta RTX 3080. Osobiście nie jestem zwolennikiem AMD, ale wydajnościowo oba procki są podobne. Cena jest atrakcyjna, ale uważaj czy to nie jest przekręt. Najlepszy był by odbiór osobisty lub z wysyłką OLX

To nie jest tak że im większy laptop tym lepsze chłodzenie. Np. msi wyżej pomimo 15" ma bardziej rozbudowane dlatego rtx 3070 140W który ma jest wydajniejszy od 3080 który w acerze ma tylko 100W.

Opublikowano
1 godzinę temu, podlos napisał(a):

dlatego rtx 3070 140W który ma jest wydajniejszy od 3080 który w acerze ma tylko 100W.

Między 100W i 1400W nawet w tym samym modelu karty nie ma jakiejś kolosalnej różnicy. Dlatego RTX 3080 będzie miał lekką przewagę. Poza tym nie będzie na max wyżyłowany.

Opublikowano
13 minut temu, brygada69 napisał(a):

Między 100W i 1400W nawet w tym samym modelu karty nie ma jakiejś kolosalnej różnicy. Dlatego RTX 3080 będzie miał lekką przewagę. Poza tym nie będzie na max wyżyłowany.

Tylko że różnica między pełnymi wersjami 3070 140W vs 3080 165W też jest mała i wynosi średnio 9% w 1080p i 13% w 1440p więc 3070 140W będzie ogólnie szybsza od 3080 100W. Jedynie w grach z rt 3080 100W może sobie radzić lepiej.