koko123 Posted October 5, 2022 Report Posted October 5, 2022 Witam Pojawia mi się taki napis gdy zamykam komputer, zauważyłem też brak płynności odtwarzania klipów na osi czasu programu adobe . Do obecnej chwili takiego czegoś nie doświadczałem. Obawiam się że powodem jest W 7 na komputerze. Moje pytanie czy jest możliwość zablokowania tego komunikatu a drugie jak zdobyć W 7 Prof , zainstalować go ale bez tego przypominania .Komputera używam do montażu filmów rodzinnych . Mam Adobe Master Coll CS5 . Podaję dane komputera ; Ga - Z170x Ultra Gaming , i7-6700 3.4GHz , RAM 16 GB Nvidia GTX 780 . 3 Dyski Seagate 250, 500, 500 GB . Partycje typu MBR . System W 7 Home Premium 64. Samemu wyłączyłem usługi a co najważniejsze zablokowałem aktualizacje .Komputer uruchamia się od 50 sek do 1 min 20 sek . a render w adobe przebiega szybko. Nawet jeśli uda się zlikwidować ten komunikat to i tak przyszłościowo będę potrzebować W 7 Prof. bo można więcej RAM zainstalować . Na obecną chwilę wiem że ; rufus, pendrive i obraz ISO będzie mi potrzebny plus wiedza co i w jakiej kolejności . Sterowniki do karty i grafiki mam z 2018 roku gdy robiłem format z płyty to jedynym błędem było póżne wyjęcie kabla LAN i pobranie KB . Próbowałem w modyfikacjach na forum coś zrozumieć by może samemu bez konsultacji zadziałać - nic z tego to inna epoka . Jedynie co nalazłem to program Windows Loader v 2.2.2 - stąd moje sprawdzenie partycji MBR . to co przepisałem z ekranu .robię restart i wyłączam komputer . programy które mam i aktualizaje . A problem has been detected and Wind has been shut down to prvent damage to your comp. An attempt was made to write to read only memory . If this te first time you are seen his stop error screen restart comp. If this screen appears again .. Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this a new installation ,ask your hardware or software manufacturer for any windows update you might need . If problem continue disable or remove any newly installed harware or software . Disable BIOS memory options such as caching or shadowing . If you need to use safe mode to remove or disable components ,restart comp. Press F8 to select advanced startup options and then select Safe Mode . 0x800000042D65C121 itp collcting date for crash dumo... initializing diskfor crash dump.. beginning dump of physical memory Dumping physical memory to disk ;100 Z góry dziękuję za pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts