vaah Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 Witam. Kupiłem podanego wyżej laptopa bez systemu w sklepie internetowym. Po zainstalowaniu windowsa 10 i innych aplikacji asusa myślałem że już wszystko zrobione i koniec. Ale w aplikacji armoury crate w miejscu gdzie powinny być informacje o karcie gtx 1650 nie było jej tylko wszędzie pisze ekstremalne oszczędzanie energii, z ciekawości sprawdziłem w menedżerze urządzeń i gtx był z żółtym symbolem. Kod 45 po wejściu w właściwości karty. Na innych forach znalazłem aby odinstalować stare sterowniki i zainstalować nowy, tak zrobiłem lecz karta znikła całkowicie z menedżera i nie ma jej teraz wgl. Co teraz zrobić? Cytuj
dudus2072 Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 może spróbuj wgrać jakieś starsze sterowniki od grafiki jak nic nie pomoże to cofnij system z punktu przywracania systemu do dnia w którym karta graficzna była widoczna w menadzerze urządzeń i ponownie wgraj jakieś sterowniki pod tą kartę niekoniecznie najnowsze Cytuj
vaah Opublikowano 1 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 22 minuty temu, Napromieniowany napisał: @vaah Czasami to nie będzie objaw uszkodzonej dedykowanej karty graficznej ? - Laptopa kupiłeś nowy czy używany ? - Jak nowy to pobierasz najważniejsze sterowniki: -Networking -Chipset -Audio -Bluetooth -[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Inne są zbędne chyba , że korzystasz z nich i rejestrujesz urządzenie w ramach gwarancji a tym możesz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Możesz jeszcze spróbować poszukać rozwiązania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] może któraś opcja będzie pomocna z Google. " Przyczyn tego słynnego błędu 45 lub kodu 45 może być wiele , może się to zdarzyć, gdy urządzenie zostało odłączone od komputera i musi uzyskać do niego dostęp, więc możemy spróbować rozwiązać go ponownie, podłączając je, które nie jest poprawnie skonfigurowane lub ma uszkodzone sterowniki urządzeń, po prostu dlatego, że sprzęt jest uszkodzony lub że wpis w rejestrze systemowym jest uszkodzony przez niedawną modyfikację." Ustawianie dedykowanej karty graficznej w Biosie: W BIOS-ie odszukujemy dział Integrated Peripherals, w którym odszukujemy pozycję Init Display First. W pozycji tej zmieniamy na PCI-E, bądź AGP, w zależności na jakim złączu jest Nasza nowa karta graficzna. Ustawienie w systemie na dedykowaną nie polecam do końca ustawień , które w 3D ustawia czasami może powodować problemy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Laptop zamówiony w sklepie dwa dni temu tak więc nowy, jedynie system został wgrany i to tyle. Spróbuję pobrać te sterowniki wyżej napisane i dam znać czy coś pomogło Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 Karta musi być widziana w menedżerze urządzeń. Jak jej tam nie ma, to albo jest uszkodzona, albo wyłączona w BIOS'ie. Cytuj
dudus2072 Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 coś ze sterownikami nie tak bo pisał że wcześniej była widziana w menadzerze urządzęń a po wgraniu nowych już nie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi