axenooo Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Witajcie, sprawa jest indywidualna, nie znam się dobrze więc liczę na pomoc. Posiadam dość starszy komputer, używam go tylko do gry Valorant, nic więcej... plus internet YT, OBS (nagrywanie) Procesor I7 2600 3,4GHZ 3,7 Ram DDR3 4x4 16GB DDR3 Grafika Asus Nvidia Geforce GTX 1060 Strix ROG 6GB SSD1 120GB SSD2 256GB Zasilacz 700V Nie wiem co potrzebne więcej ? Czy warto instalować windows 11 ? jeśli tak to jaką modyfikację ? czy windows 10 jeśli tak to jaką wersje, chodzi o najbardziej stabilną, przetestowaną i zjadającą najmniej zasobów Dziękuję z góry i przepraszam za być może powielone pytanie:) Cytuj
bunio1 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Valorant z tego co wiem na win 11 wymaga TPM 2.0 więc co najwyżej win10. VACek lubi to Cytuj
axenooo Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 a jaki z obecnych tu systemów jest najlepszym rozwiązaniem ? Potwierdzam, Valorant bez TPM na Windows 11 nie działa VACek lubi to Cytuj
axenooo Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Pobrałem windows 10 sromotnika extreme... podlacz uruchamiania Valorant ciągle The "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" i reset... ehh Cytuj
VACek Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Nie masz tragicznego sprzętu, a nawet jak na swoje lata jest dość dobry Ja bym szedł w kierunku czystej Win 10 + ręczna optymalizacja, tak by system podziałał trochę i nie było trzeba robić reinstalacji bo wyjdzie z czasem że w modzie czegoś brakuje acerfanpl lubi to Cytuj
axenooo Opublikowano 24 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj
Darianis Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Tak jak mówi Vacek, czysta 10 + optymalizacja ręczna, żadne inne wersje od kogoś modyfikowane po latach dopiero to sobie uświadomiłem ze to syf jest, w porównaniu do czystej instalacji pobranej z oficjalnej strony microsoftu. Cytuj
R95K Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Dobre mody z forum których autorzy stawiają na "odchudzanie" systemu jest tutaj tyle, że wystarczą dwie ręce aby je policzyć. Niestety wielu wypuszcza system który jest badziewiem, jeszcze mają pretensje, że ktoś śmie krytykować ich pracę. VACek i Darianis lubią to Cytuj
RamboVIII Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 W dniu 24.09.2022 o 13:34, Radzior2010 napisał(a): Dobre mody z forum których autorzy stawiają na "odchudzanie" systemu jest tutaj tyle, że wystarczą dwie ręce aby je policzyć. Niestety wielu wypuszcza system który jest badziewiem, jeszcze mają pretensje, że ktoś śmie krytykować ich pracę. Modyfikacje systemów są prawie zawsze dobre tylko ludzie mają kłopot z czytaniem lub ze zrozumieniem tego co czytają. Jest np. napisane że nie ma WU bo jest definitywnie wycięte i nie należy tego zmieniać a i tak zawsze psują a potem narzekają, ciągle tylko słychać a jak to przywrócić a jak to a jak tamto, przecież mają wyraźnie napisane co jest a czego niema i nie powinno być. Co forumowicz to ciągle coś nie pasuje, niech instalują czystego Windows-a i koniec jak nie umieją czytać i instalują mody które nie są dla nich. Można zainstalować i przetestować jak coś więcej nie pasuje to usunąć i problem z głowy a nie psioczyć że mod jest do dopy bo temu czy innemu nie wszystko pasuje jakby chciał. Żeby byli wszyscy zadowoleni to by trzeba było tworzyć mody dla każdego z osobna na zamówienie. Macie czystego windowsa który jest stu procentową całością a i tak ciągle na wszystko narzekają np. jeden że widżety są niepotrzebne a drugi że ich niema i tak w kółko. buba564 lubi to Cytuj
R95K Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 8 minut temu, RamboVIII napisał: Modyfikacje systemów są prawie zawsze dobre tylko ludzie mają kłopot z czytaniem lub ze zrozumieniem tego co czytają. Jest np. napisane że nie ma WU bo jest definitywnie wycięte i nie należy tego zmieniać a i tak zawsze psują a potem narzekają, ciągle tylko słychać a jak to przywrócić a jak to a jak tamto, przecież mają wyraźnie napisane co jest a czego niema i nie powinno być. Co forumowicz to ciągle coś nie pasuje, niech instalują czystego Windows-a i koniec jak nie umieją czytać i instalują mody które nie są dla nich. Można zainstalować i przetestować jak coś więcej nie pasuje to usunąć i problem z głowy a nie psioczyć że mod jest do dopy bo temu czy innemu nie wszystko pasuje jakby chciał. Żeby byli wszyscy zadowoleni to by trzeba było tworzyć mody dla każdego z osobna na zamówienie. Macie czystego windowsa który jest stu procentową całością a i tak ciągle na wszystko nażekają np. jeden że widżety są niepotrzebne a drugi że ich niema i tak w kółko. Wybacz, ale korzystałem nie raz z modyfikowanych systemów i znam systemy z forum których można używać bez obaw, że się nagle nie wysypią. I dobrze, że mam VHD bo tam na starcie testuje mody nim trafią na dysk twardy. I tak. Używam czyściochów które potem optymalizuje ręcznie i wyłączam to co chce. Chyba, że tak jak pisałem wiem, że autor to konkretny gość który wie co robi wtedy instaluje moda bez obaw. Cytuj
Ryzenek Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2022 Bardzo dobry MOD do gier i nie tylko, testowałem wszystko także tutaj jest okej i jest spolszczenie na język Polski. Polecam skoro to jest najnowsze wydanie IoT LTSC R95K lubi to Cytuj
axenooo Opublikowano 1 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2022 Potestowałem system Win 10 extreme od sromotnik Niestety brak aktualizacji plus BlueScreeny no i brak dostępu do MS przeszkadzały mi, zainstalowałem czystego windowsa 10 i jestem obecnie zadowolony, choć nadal chciał bym coś bardzo lekkiego typowo pod grę Valorant, Wot, Wow, Overwatch 2 Do niczego więcej nie używam kompa, mimo wszystko tej modyfikacji wiele brakowało do prawidłowego działania. Dziękuję za zaangażowanie i wszystkie odpowiedzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi