Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, karinktonek napisał:

hp compaq 3820s

Nie istnieje taki laptop. Chcesz pomocy, to się wysil i napisz poprawny model. A najlepiej od razu podaj model chipsetu.

Opublikowano

Z taką konfiguracją możliwe że to jest HP 6820s  i skocket P dla pewności sprawdzić chipset w CPU-Z  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Prawdopodobnie masz chipset PM965 możesz wsadzić T8300, ale tak jak kolega wyżej sprawdź w CPU-Z lub AIDA64. Przed wymianą procesora zaktualizuj Bios do najnowszego.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

T8300, T9300, T9500 teoretycznie mogą być obsługiwane, ale nie są 100% pewne. Trzeba by poszukać info o powodzeniu takiej operacji. Na pewno będą obsługiwane T7500, T7700, T7800 pod warunkiem posiadania chipsetu PM965 i jeśli nie ma niespodzianek ze steppingiem M0 od producenta.

Opublikowano

Jak nie chcesz wydać połowy wartości laptopa na procesor to możesz próbować dorwać pentiumy T4*** - trochę wolniejsze core 2 na 45nm z obciętym L2

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]za 5zł, może być problem żeby się dobić do niego ale próbuj
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - tu sprzedaje każdy na dychę sztuka, nawet t9400 ale to na 1066 fsb, i t7500 można rozważyć.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - pentium t4400 za dychę, jak się boisz olx'a to ja ci mogę sprzedać za tyle samo bo mam t4300 i t4400 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie