piter1114 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 Witam! W laptop dell inspirion uszkodził się przycisk włączania.Naprawa na razie nie wchodzi w grę. Laptop włącza się po podpięciu zasilacza, ale może jest inne rozwiązanie? Miałem kiedyś kompa, włączanego 2klikiem , ale miał taką opcję w biosie. Jest jakiś inny sposób uruchamiania? Pzdr, Cytuj
razor1995 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 Zależnie od modelu laptopa powinno się dać uruchamiać po otwarciu klapy czy klawiaturą. Ewentualnie rozłóż starą taśmę od włącznika, dolutuj jakieś kabelki i uruchamiaj "na krótko". Cytuj
piter1114 Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 57 minut temu, razor1995 napisał: powinno się dać uruchamiać po otwarciu klapy czy klawiaturą Niestety nie ma takiej opcji, nie ma także opcji włączania laptopa klawiaturą, ani po podniesieniu pokrywy, w biosie jest tylko wake on lan, i co zaskakujące możliwość ustawienia harmonogramu (tyg/dni/godz) włączania kompa. Prawdopodobnie tylko opcje w biosie mogą dać możliwość wł.laptopa w inny sposób. Chyba na razie zastosuje opcję przedłużacza z wł. Cytuj
razor1995 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 No to włącz wake on lan i uruchamiaj aplikacją WOL z telefonu Minus taki, że musisz mieć podpięty kabel sieciowy. Cytuj
FILAGOL Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 Siema @piter1114 jaki to dokładnie model laptopa ? Cytuj
piter1114 Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 1 godzinę temu, FILAGOL napisał: jaki to dokładnie model laptopa ? del Inspiron 5758 Cytuj
FILAGOL Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie ryzykowałbym z kombinowwaniem z tasiemką gdyz mozna spowodować zwarciele piej jednak zainwestować w nowy włącznik nie jest drogi szkoda byłoby uceglic taki latop Cytuj
Anonim17PL Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 A co się stało że włącznik przestał działać? Upadek czy zużycie materiału? Najprawdopodobniej należy wymienić włącznik. W Polsce niedostępny ale na Ali pełno tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instrukcja serwisowa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piter1114 Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 33 minuty temu, Anonim17PL napisał: A co się stało że włącznik przestał działać? Sam nie wiem, ale słychać "klik" więc może nie do końca włącznik.Z tym,że co raz ciężej go trzeba było wciskać,żeby zaskoczył.Zastanawiam się, czy z ubezpieczenia mieszkania nie dało by się go naprawić, wyczytałem,że mam opcję "dewastacja" zaznaczoną , więc może na kota zrzucę winę? Cytuj
FILAGOL Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 być moze sam włącznk (plastik) w nim uległ uszkodzeniu dlatego mocno trzeba go naciskać jeżeli Masz mozliwość Sprawdz włącznik czy nic w nim nie pękło lub się nie odłamało Cytuj
piter1114 Opublikowano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 4 minuty temu, FILAGOL napisał: Masz mozliwość Jak zobaczyłem na YT ,że trzeba go rozkręcić do ostatniej śrubki ,żeby się do niego dostać,to obawiam się,że mogę już go nie złożyć. Cytuj
Anonim17PL Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2022 13 minut temu, FILAGOL napisał: być moze sam włącznk (plastik) w nim uległ uszkodzeniu dlatego mocno trzeba go naciskać jeżeli Masz mozliwość Sprawdz włącznik czy nic w nim nie pękło lub się nie odłamało Również mogą zestarzeć się styki mikroprzełącznika na PCB. Lecz bez wglądu do wnętrza to możemy wróżyć z fusów. 8 minut temu, piter1114 napisał: Jak zobaczyłem na YT ,że trzeba go rozkręcić do ostatniej śrubki ,żeby się do niego dostać,to obawiam się,że mogę już go nie złożyć. Tymczasem mój Samsung RF511 i kilka śrubek do klapy dolnej pod którą jest całe mobo. FILAGOL lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi