Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Jakie W7 pod tego blaszaka?
i3-10100f
MSI B460M-A PRO
8GB Ram 2666Mhz 1kość(wiem że ktoś może się doczepić ale w lipcu kupuję drugą kostkę więc na spokojnie)
RTX 3060 
Dysk SSD M.2 Samsung 980
Na pc mam już zainstalowane W10 i linuxa.
Dlatego oczekuję tylko odpowiedzi na moje pytanie

Opublikowano

Tak z innej beczki.
To czy jest możliwość zabezpieczenia W7 tak żebym nie musiał się bać utraty konta steam?
Jestem strachliwy bo raz straciłem swoje konto a chciałbym korzystać z W7 między innymi do cs go.

Opublikowano
54 minutes ago, DzIkU0090 said:

Witam.
i3-10100f
MSI B460M-A PRO
8GB Ram 2666Mhz 1kość(wiem że ktoś może się doczepić ale w lipcu kupuję drugą kostkę więc na spokojnie)
RTX 3060 
Dysk SSD M.2 Samsung 980

czysta ale bedziesz sie bawic z instalacja(na pewno generic usb masz do integracji), widze ktos robi tak jak ja ze na jednym pc win7 10 i linux, choc ja mam r7 2700 takze bez problemu moge cos takiego miec

37 minutes ago, DzIkU0090 said:

Tak z innej beczki.
To czy jest możliwość zabezpieczenia W7 tak żebym nie musiał się bać utraty konta steam?
Jestem strachliwy bo raz straciłem swoje konto a chciałbym korzystać z W7 między innymi do cs go.

bypass esu i pobierasz aktualizacje do 2023 normalnie, pozniej to chyba wersja ta uzywana w bankomatach choc pewno beda backportowac poprawki z niej na normalna

Opublikowano
1 minutę temu, Adiwin&& napisał:

czysta ale bedziesz sie bawic z instalacja(na pewno generic usb masz do integracji), widze ktos robi tak jak ja ze na jednym pc win7 10 i linux, choc ja mam r7 2700 takze bez problemu moge cos takiego miec

Już instalowałem W7 na tym pc więc z USB problemu nie będzie ale chciałem się dopytać w kwestii tego jaka wersja bądź mod najlepsza pod ten setup.

4 minuty temu, Adiwin&& napisał:

bypass esu i pobierasz aktualizacje do 2023 normalnie, pozniej to chyba wersja ta uzywana w bankomatach choc pewno beda backportowac poprawki z niej na normalna

Dzięki wielkie. 

Trochę trzeba poświęcić czasu ale warto dla najlepszego systemu 

Nie wyobrażam sobie pc bez W7 :D

Opublikowano
22 minuty temu, DzIkU0090 napisał:

Już instalowałem W7 na tym pc więc z USB problemu nie będzie ale chciałem się dopytać w kwestii tego jaka wersja bądź mod najlepsza pod ten setup.

Dzięki wielkie. 

Trochę trzeba poświęcić czasu ale warto dla najlepszego systemu 

Nie wyobrażam sobie pc bez W7 :D

Polecam Ci  Windows 7 według mnie jest super, działa idealnie.

Opublikowano

29 minutes ago, VACek said:

Windows 7 na 10gen Intela :L 

da sie da ale czy warto to juz inna kwestia xD, usb sa generic modowane, reszta u intela to fake urzadzenia a zreszta i je sie znajdzie na jakims winraid

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

choc na takim ryzenie duzo latwiej XD 

Opublikowano
9 minut temu, Adiwin&& napisał:

da sie da ale czy warto to juz inna kwestia xD, usb sa generic modowane, reszta u intela to fake urzadzenia a zreszta i je sie znajdzie na jakims winraid

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

choc na takim ryzenie duzo latwiej XD 

Ja nie mówię że się nie da, ale to gra nie warta świeczki, coraz więcej nowych gier wymaga secure boota do prawidłowego funkcjonowania :)

Jak ktoś gra w piraty to droga wolna :) 

Adiwin&& lubi to
Opublikowano

▲  Czytając autora dowiedziałbyś się , że ma już 10-kę i zamierza pakować się w kłopoty z 7-ką. 

Sprzęt nowiutki ale już system geriatryczny - jak dziadek pod kroplówką.

Śmieszą mnie teksty typu "da się", bo co to znaczy ? Ludzie piją mocz i co ? ... niesmaczne ale da się.  :laie_67:

FILAGOL lubi to
Opublikowano

Powiem od siebie tak - jeśli ktoś lubi i chce się bawić - jego sprawa.

Z moich obserwacji wynika że Windows 10 od 1903 w górę działa sprawniej i bardziej responsywnie od Windows 7 na tym samym sprzęcie (jeśli oczywiście nie jest to typowy złom, a sprzęt w miarę współczesny).

Adiwin&& lubi to
Opublikowano
10 godzin temu, DzIkU0090 napisał:

Nie wyobrażam sobie pc bez W7

To trzeba było kupić sobie w pełni kompatybilny sprzęt. Na obecnym będą problemy z Win 7 i na pewno nie dasz sobie rady.

11 godzin temu, DzIkU0090 napisał:

i3-10100f
MSI B460M-A PRO
RTX 3060 
Dysk SSD M.2 Samsung 980

JPD! - po co przy tak mocarnym sprzęcie modowany system? Już samo rozważanie takiej możliwości, podnosi mi ciśnienie i źle świadczy o świadomości rozważającego.

Adiwin&&, VACek i razor1995 lubią to
Opublikowano
14 godzin temu, DzIkU0090 napisał:

Witam.
i3-10100f
MSI B460M-A PRO
RTX 3060 
Dysk SSD M.2 Samsung 980

Widzę że rośnie mój klon, też kiedyś chciałem mieć kilka systemów na jednym kompie wsm nw dlaczego :L. A tak na serio z modyfikacji Windowsa 7 mogę polecić modyfikację użytkownika NiKKA.Labs.

2 godziny temu, wiktorynek napisał:

To trzeba było kupić sobie w pełni kompatybilny sprzęt. Na obecnym będą problemy z Win 7 i na pewno nie dasz sobie rady.

Można spróbować odpalić chyba modyfikacja forumowicza NiKKA.Labs powinna działać. Rozwala mnie jak ktoś na nowym sprzęcie chcę odpalić system sprzed ponad 10 lat :cwl:.

Opublikowano
13 hours ago, razor1995 said:

Powiem od siebie tak - jeśli ktoś lubi i chce się bawić - jego sprawa.

Z moich obserwacji wynika że Windows 10 od 1903 w górę działa sprawniej i bardziej responsywnie od Windows 7 na tym samym sprzęcie (jeśli oczywiście nie jest to typowy złom, a sprzęt w miarę współczesny).

u mnie na ryzenie 7 2700, 4x8gb ddr4 3000 i oczywiscie ssd na system, w10 zawsze dzialal tragicznie(oprocz ltsc moze), dopiero w11 od biedy jest uzywalna a i zaden z nich nie przebija plynnosci np animacji w w7 z aero wlaczonym

Opublikowano
On 6/13/2022 at 9:59 AM, VACek said:

Ja nie mówię że się nie da, ale to gra nie warta świeczki, coraz więcej nowych gier wymaga secure boota do prawidłowego funkcjonowania :)

Jak ktoś gra w piraty to droga wolna :) 

zawsze mozna wgrac w10/11 na innym dysku do nowych gier :) , sam mam 3 rozne ssd pod 3 rozne systemy i ladnie grub mi wszystko ogarnia z bootowaniem...

Opublikowano
10 minut temu, Adiwin&& napisał:

zawsze mozna wgrac w10/11 na innym dysku do nowych gier :) , sam mam 3 rozne ssd pod 3 rozne systemy i ladnie grub mi wszystko ogarnia z bootowaniem...

A ja mam wszędzie system matka i do tego kilka systemów podpiętych do boot menu z vhd :) 

Opublikowano

W7 już postawionyi jak narazie działa, a sterowniki zainstalowane.
Ja wiem jaki to sprzęt i z czym to się wiąże. Dużo systemów stąd mam i najprościej mówiąc uwielbiam bawić się systemami
i chciałem W7 na tym pc bo potrzebuję je wszystkie w jednym miejscu.
Jedyna gra jaką uruchomię na nim to cs go i gothic (głównie to gothica z modami)
A moje pytanie tyczyło się tego czy na tym sprzęcie lepszy będzie W7 czy czyścioch, a czy to jest rozsądne to już moja sprawa.

20 godzin temu, wiktorynek napisał:

JPD! - po co przy tak mocarnym sprzęcie modowany system? Już samo rozważanie takiej możliwości, podnosi mi ciśnienie i źle świadczy o świadomości rozważającego.

Mam już ORG W10 i linuxa a czy W7 będzie mod czy czyścioch to zależy od waszych odp.
Bo co do tego to nie wiem czy na takim sprzęcie lepiej będzie działać W7 mod bądź czyścioch

Opublikowano
22 godziny temu, wiktorynek napisał:

Nawet przy takim sprzęcie czuć różnice pomiędzy  domyślnym, a modowanym windowsem w szczególności jeżeli chodzi o windowsa 10 :D Więc moim zdaniem rozważanie takiej możliwości uważam za stosowne jeżeli ktoś chcę.